Żele pod prysznic

Jowae Relaxing Moisturizing Shower Gel Relaksująco - nawilżający żel pod prysznic z hibiskusem

• 3 lipca 2022 o 15:52
    Jestem zaskoczona tak niską notą...
    ... ale chyba wiem, z czego ona wynika. Żel jest baaardzo rzadki, tak jest to upierdliwe. Żel średnio się pieni. Te dwa czynniki sprawiają, że żel staje się mało wydajny, zgadzam się. ALE TEN ZAPACH! On wynagradza mi powyższe minusy. Ciężko mi go opisać, jest bardzo przyjemny, intensywny ale nie drażniący, taki perfumeryjny. Dla mnie cudo. Samo działanie - żel po prostu myje, nie wysusza ale i tak po każdym prysznicu się smaruję balsamami. Nie zaszkodził mojej skórze. Ze względu na piękny zapach na pewno do niego wrócę, pomimo dosyć wysokiej ceny jak za żel pod prysznic ale naprawdę, ten zapach dla mnie to coś wyjątkowego.
  • 27 maja 2022 o 12:52
    fajny, ale nie wyjątkowy i wymaga kilku poprawek
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Miałam okazję przetestować kilkudziesięciomililitrową próbkę żelu. Z założenia jest to produkt myjący, nawilżający i relaksujący. Podstawową funkcję spełnia i, powiedziałabym nawet, że bardzo dobrze, ale całą reszta wymaga dopracowania. Oczywiście cieszy przyjazny, biodegradowalny skład, który prawie w całości jest pochodzenia naturalnego. Znalazłam też informacje, że marka nie testuje na zwierzętach, co bardzo cenię. Do końca nie jest wegańska, ale w swoich składach korzysta z dobrodziejstw miodu i wosku pszczelego, a unika innych odzwierzęcych produktów. Dla mnie jednak najważniejsze, że jest wolna od okrucieństwa. - OPAKOWANIE: kosmetyk miałam w miniaturowej tubce o charakterystycznym dla marki kolorze jasnej zieleni, która była wykonana z przeźroczystego plastiku, a zamykana byłą dla klapkę. W zasadzie była to zmniejszona wersja pełnowymiarowego opakowania z taką samą grafiką i napisami. Ogólnie wizualnie jest to produkt przyjemny dla oka i wygodny w użyciu, ale trzeba zachować ostrożność bo ze względu na konsystencję może wylewać się z tubki. - KONSYSTENCJA: kosmetyk posiada żelowo – płynną formułę, co źle wpływa na wydajność i może powodować straty. Nieostrożnie otwierana tubka czy zbyt mocne jej naciśnięcie spowoduje, że płyn wyleje się z opakowani i się zmarnuje. Jeśli ktoś chce sięgnąć po ten kosmetyk to polecam spieniać go w gąbce lub myjce i ostrożnie otwierać opakowanie, na pewno nie trzymając otworem w dół. Ja jakiś czas temu zrezygnowałam z myjek i gąbek, więc stosuje preparaty myjące rozcierając je w dłoniach i spieniam je albo właśnie w rękach, albo na skórze ciała. Ten kosmetyk słabo się pieni. Mi to nie przeszkadza, ale warto o tym wiedzieć przed zakupem jeśli ktoś należy do fan klubu piany. - ZAPACH: przyjemny, zakwalifikowałabym go do nut kwiatowo – owocowych, ale słaby w swej intensywności i nie utrzymuje się na skórze znikając, gdy tylko wyjdę spod prysznica, a nawet w trakcie nie jest mocno wyczuwalny, a szkoda, bo zrelaksowałby w trakcie prysznica (a producent coś tam o relaksie wspomniał). - DZIAŁANIE: swoją podstawową funkcję kosmetyk spełnia wzorowo: oczyszcza skórę z całodziennych zanieczyszczeń, odświeża, a jednocześnie nie podrażnia i nie przesusza skóry, która po osuszeniu nie jest ściągnięta czy szorstka i cierpliwie czeka bym nałożyła balsam. Efekty nawilżające natomiast są znikome, ale nigdy nie oczekiwałam od produkty myjącego takich właściwości. Nie musi nawilżać byleby nie szkodził. W zasadzie niczym szczególnym się nie wyróżnia na tle innych, dobrych oczywiście, niewysuszających kosmetyków myjących do ciała. Dopracowałabym jednak formułę i nieco ją zagęściła by zwiększyć wydajność i ewentualne niekontrolowane marnowanie produktu. Można by też wzmocnić zapach, ale tu się nie będę upierać. Poza tym fajny żel, ale tylko fajny, nie zapada w pamięć.
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza
    • odświeża
    • nie przesusza
    • nie wywołuje efektu ściągnięcia
    • skóra po osuszeniu jest miękka
    • biodegradowalne składniki myjące
    • marka nie testuje na zwierzętach
    • 95% składników naturalnych
    • wygodne opakowanie
    • NEUTRALNE CECHY:
    • słabo się pieni (nie wiem jak z użyciem gąbki czy myjki), ale mnie to akurat nie przeszkadza
    • zapach, choć ładny, to jest słaby, przy czym nie wymagam by w ogóle był (ale skoro żel miał być relaksujący, to może fajnie, żeby przynajmniej rozluźniał aromatem)
    Wady:
    • płynna konsystencja, która zmniejsza wydajność i grozi marnowaniem produktu
  • 24 kwietnia 2022 o 14:51
    Mało wydajny
    Żel Jowae z Hibiskusem otrzymałam jako dodatek do zakupu w drogerii. Jowae oferuje trzy warianty zapachowe żelu i ten jest zdecydowanie jest najładniejszy. Żel z Hibiskusem pachnie świeżo i dość intensywnie co jest dużym plusem ale niestety ma żelowo-wodnistą konsystencję przez co nie jest wydajny i szybko się kończy. Jowae czyli francusko-koreańskie dermokosmetyki zawierające średnio około 93% składników pochodzenia naturalnego.
    Zalety:
    • Zawierają lumifenole o działaniu antyoksydacyjnym
    Wady:
    • Wodnista konsystencja, przez co żel był mało wydajny.
  • 11 kwietnia 2022 o 20:23
    Średniaczek
    Duży plus za naturalną, wegańską formułę. Żel niestety ma bardzo wodnistą konsystencję i jest bardzo mało wydajny. Zapach żelu jest bardzo mało wyczuwalny, co dla nie jest wielkim minusem. Ładnie oczyszcza skórę i pozostawia ją miękką i delikatnie nawilżoną.
    Zalety:
    • działanie
    • skład
    • słaby zapach
    Iwona_C
    20 stycznia 2022 o 8:17
    Skład super, działanie myjace również, ale zapach mało intensywny a wydajność kiepska.
    Żel otrzymałam w postaci miniatury w boxie kosmetycznym. Spodziewałam się eksplozji zapachu, dużej ilości piany i przyjemności z kąpieli, ale rozczarowałam się ogromnie. Posiadam mała tubkę o pojemności 50 ml, żel ma tak słaba wydajność, że zastosowałam go zaledwie dwa razy i zobaczyłam dno opakowania. Tubka ma charakterystyczna kolorystykę dla tej firmy. Na jasnozielonym tle znajduje się logo producenta, nazwa kosmetyku i nadruk kwiatów hibiskusa. Tuba posiada zamykanie klik na którym można ją postawić,. Jest półtransparentna, więc widać znajdująca się wewnątrz zawartość. Konsystencja jest bezbarwna ,żelowa, ale bardzo rzadka. Nie jest komfortowa w stosowaniu ucieka z dłoni, nadaje się do aplikacji przy użyciu gąbki lub myjki. Zapach w niczym nie przypomina mi zapachu hibiskusa, jest słodki, kwiatowy, całkiem przyjemny, ale brak w nim intensywności, podczas mycia jest bardzo słabo wyczuwalny. W składzie mamy delikatniejsze środki myjące i pieniące, dodatkowo zapach, wyciąg z owoców akacji , wyciąg z gipsówki wiechowatej, ekstrakt z kwiatów hibiskusa, ekstrakt z rojnika, witamin E, witamina C i niewielka ilość delikatnych konserwantów. Tutaj jest naprawdę fajnie. Żel słabo się pieni w związku z czym na jedno mycie wymaga zastosowania sporej ilości. Przyjemności związanej z zapachem też jest mało, bo jest on minimalnie wyczuwalny, a na ciele po kąpieli nie pozostaje w cale. Działanie myjące jest dobre, ciało jest odświeżone , czyste , a skóra pozostaje w dobrej kondycji, nie ma żadnych przesuszeń czy podrażnień. Nie czułam natychmiastowej potrzeby zastosowania kosmetyku nawilżającego, ale też skóra nie była nawilżona a raczej w podobnej kondycji jak przed zastosowaniem żelu. Była miękka, gładka i przyjemna w dotyku. Podsumowując to bardziej jestem rozczarowana niż zachwycona. Skład jest naturalny i przyjazny naszemu ciału, działanie jest delikatne ale żel dobrze oczyszcza i odświeża . Zapach ładny ale zbyt delikatny, konsystencja zbyt lejąca, a wydajność kiepska. Cena w stosunku do jakości jest za wysoka. Nie zakupię ponownie.
    Zalety:
    • ładny zapach
    • naturalny skład
    • nie uczula i nie podrażnia
    • nie przesusza skóry
    • dobrze oczyszcza i odświeża ciało
    • wygodna w użyciu miękka tuba
    • ładna kolorystyka opakowania
    Wady:
    • bardzo rzadka konsystencja
    • mało wyczuwalny zapach
    • słabo się pieni
    • kiepska wydajność
    • wysoka cena

Zobacz także inne Żele pod prysznic