WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Mydła

Arganove Mydło w kostce z glinką Rhassoul

• 5 stycznia 2024 o 7:59
    Dobrze oczyszcza skórę, naturalne, nie podrażnia skóry
    Mydełko zachwyciło mnie swoim naturalnym składem. Zawiera glinkę i olejki roślinne. Skóra jest po nim doskonale, głęboko oczyszczona. Jest miękka w dotyku i nawilżona. Mydełko nie uczula, nie podrażnia. Jest komfortowe w stosowaniu. Pod wpływem wody mydełko nie rozmazuje się ani nie mięknie. Jest w formie twardej kostki dobrze leżącej w dłoni. Nie wyślizguje się z niej. Jest bardzo wydajne. Zapach jest specyficzny, dla mnie przyjemny.
  • 17 sierpnia 2023 o 6:45
    Klasycznych mydeł w kostce używam ostatnio rzadko, jednak to mydło kupuję regularne od ponad roku. To świetny produkt do codziennego stosowania, zwłaszcza jeśli mamy skórę trądzikową, skłonną do niedoskonałości. Nieraz ratowało moją skórę pleców niwelując niedoskonałości. Opakowanie Opakowanie mydła to mały kartonik z grafiką przedstawiającą drzewa, logo marki i nazwę produktu. Z tyłu znajduje się szczegółowy opis kosmetyku i proponowane sposoby stosowania. Mydło Mydło to prostokątna kostka w kolorze szarym, który zawdzięcza obecności glinki. Kostka jest mała, ale mimo to bardzo wydajna. Dobrze leży w dłoni i nie wyślizguje się podczas mycia. Jest to kosmetyk naturalny, ale mimo to świetnie się pieni. Mydło na neutralny zapach. Stosuję je głównie do mycia ciała , szczególnie pleców gdzie występują u mnie czasem niedoskonałości. Mydło świetnie oczyszcza, niweluje niedoskonałości i reguluje wydzielanie sebum. Dzięki obecności glinki oczyszcza dogłębnie i zapobiega powstawaniu niedoskonałości. Produkt jest wydajny i ma korzystną cenę. Plusy Świetny skład Oczyszcza i zapobiega powstawaniu niedoskonałości Wydajność Korzystna cena
  • 3 lipca 2022 o 16:18
    Jest OK.
    Mydełko jest brązowe, pachnie dziwnie. Nie brzydko, nie umiem tego nazwać, jest po prostu specyficzny. Myje ciało, nie pieni się za bardzo ale też nie ma problemu z umyciem się. Używam również po depilacji, nie podrażnia. Jest raczej przeciętnym mydłem. Dosyć wydajne, ładnie zapakowane. Robi co ma robić, nie jest złe, nie jest tez wybitnym kosmetykiem.
    Kaisja
    3 września 2021 o 23:52
    Naturalne, ale – znam lepsze w podobnej cenie
    Mydło jest naturalne, zawierając głównie glinkę i olejki roślinne, i to – główny atut kosmetyku. Przede wszystkim mydełko jest – drogie. Za 100 g należy wyskoczyć z niemal 9 zł, choć ja wypatrzyłam je za połowę tej kwoty na wyprzedaży, i dopiero w takiej ofercie uznałam za warte zainteresowania. Niestety – za niecałe 9 zł można już kupić genialnie działające, i luksusowo wonne naturalne mydła marsylskie, więc... to mydełko oceniam jako bardzo drogie. Minus. Kolejny minus otrzymuje opakowanie. Niby "eco", ale nie do końca. Kartonik jest z szarej tekturki z recyklingu – brawo, choć mogłaby być nawet jeszcze cieńsza, natomiast "owijka" z folii w środku już aż taka "eco" nie jest. Nie jestem chemikiem, nie znam się, i nie wykluczam, że być może ta folia chroni produkt przed przedwczesnym utlenieniem. W takim razie – rezygnujmy z tekturowego pudełeczka, tak jak w przypadku genialnych mydeł marsylskich, które znów przywołam, a które owijane są wyłącznie w zgrzaną "na styk" folię – bez dodatkowych pudełek. A po rozpakowaniu – uderza zapach. Och... czy po raz trzeci mam przywołać mydło marsylskie? Już i tak przywołałam. Mydełko Arganove pachnie... nie aż tak ładnie. Jak dla mnie nie tyle glinką, co... otrębami. Takimi... słonawymi, i mi się akurat bardzo przyjemnie kojarzącymi z pysznymi chrupkami otrębowymi sprzed wielu lat – w przaśnym woreczku z nadrukiem opasłej kreskówkowej myszy - które rozwiały się jak sen złoty z niezrozumiałych powodów, a które powinny w obecnych czasach, mody na zdrową żywność, święcić triumfy. Wracając do mydełka – zapach nieładny, choć mi akurat przywołał przez przypadek miłe wspomnienie. W końcu zabrałam się za faktyczne testowanie mydła. Dobrze myje, lekko peelinguje, choć – bardzo lekko, i mam wrażenie, że większy efekt daje moja rękawica kąpielowa ze sztywnego włókienka. Mydło pieni się średnio, jak wspomniałam nie pachnie relaksująco, więc aplikacja – nie kusi i nie zachęca do kąpieli. Ot... człowiek myje się, bo ma być czysty, i na tym koniec. Ale jest wydajne, nie rozmięka i nie rozmazuje się – i za to plusik. Nie uczula i nie ściąga skóry, więc daje o sobie znać naturalny skład kosmetyku, za który plus sprawiedliwie należy się spory. Ale... nie uwiódł mnie ten kosmetyk, a ponieważ życie jest zbyt trudne i zbyt krótkie na stosowanie przymusowych niezbyt przyjemnych w użyciu specyfików, choć całym sercem staram się kupować produkty polskie – po raz czwarty powtórzę nazwę – wybiorę naturalne mydło marsylskie lub włoskie.
    Zalety:
    • naturalny skład w 100% – glinka olejki roślinne,
    • skuteczność – doskonale, głęboko oczyszczona skóra,
    • nie uczula,
    • nie podrażnia,
    • konsystencja – twarda kostka, nie mięknąca i nie rozmazująca się pod wpływem wody,
    • poręczność – dobra wielkość i kształt – wygodnie, stabilnie leży w dłoni w trakcie mycia,
    • wydajność – bardzo dobra
    Wady:
    • słabo się pieni – choć dobrze oczyszcza,
    • zapach – niezbyt ładny – choć mi się akurat przypadkowo miło kojarzy – z pysznymi chrupkami otrębowymi z dawnych lat,
    • opakowanie – kartonik z szarej tektury z recyklingu – OK – choć tektura mogłaby być cieńsza, ale pod spodem jest jeszcze "owijka" z folii,
    • cena – bardzo wysoka – blisko 9 zł za 100 g
  • 15 grudnia 2020 o 13:38
    bardzo przyjemne mydło
    Używam tego mydła od jakiegoś czasu i rzadko można natknąć się na mydło, które nie będzie zostawiało skóry tępej i wysuszonej. To mydło myje dobrze, ale po umyciu skóra nie jest wysuszona jak po niektórych produktach z polskich manufaktur mydlanych.
    Zalety:
    • właściwości myjące, właściwości niewysuszające
    Wady:
    • folijka w opakowaniu