Kremy z filtrem do twarzy

SVR Sensifine AR Creme SPF50+ Kojący krem z bardzo wysoką ochroną przeciwsłoneczną dla skóry naczynkowej (stara wersja)

• 5 kwietnia 2023 o 12:41
    Piekł w oczy
    Całkowicie zdyskwalifikowałam ten krem ze względu na pieczenie oczu. Nawet już omijałam z daleka okolice oka żeby tylko ten krem tam się nie dostał, ale i tak migrował i powodował podrażnienie. Poza tym krem dobrze nawilżał i chronił przed słońcem. Nie miał żadnego zapachu, ale dla celów medycznych to bardzo dobrze. Nie brudził ubrań, a na twarzy nie zostawiał żadnego koloru. Był dość ciężki i pozostawiał tłustą warstwę na skórze. Mimo takiej konsystencji nie zapychał porów. Nie powodował zaczerwienienia, ale też go nie niwelował. Nie polecam!
    Drogeria Super-Pharm
  • 10 września 2020 o 11:23
    Świetny dla skóry naczyniowej, wrażliwej
    Krem Sensifine stosuję po zaleceniu przez Dermatologa po zdiagnozowaniu trądziku różowatego w celu ograniczenia powstawania rumienia. Aplikuję go codziennie pod makijaż i nic się z nim nie dzieje. W ciągu dnia jako filtr stosuję nową ampułkę SVR SPF30 protect, którą bez trudu można nałożyć na makijaż. Krem Sensifine zmniejszył zaczerwienienia, nie pachnie co też jest jego dużą zaletą i zapewnia ochronę na najwyższym poziomie. Dla osób ze skórą mieszaną w kierunku tłustej może być zbyt ciężki- ale tutaj trzeba po prostu znać ptrzeby swojej skóry i dobrać ODPOWIEDNI krem.
    Zalety:
    • skuteczność w likwidacji zaczerwienienia
    • łągodzenie skóry
    • odpowiedni również po zabiegach, np po laserze
    Wady:
  • 12 lipca 2020 o 12:56
    Niestety się nie polubiliśmy
    Firmę SVR bardzo lubię, mają mnóstwo świetnych produktów w swojej ofercie. Postanowiłam wypróbować ich ofertę SPF-ów. Wybór padł na Sensifine ponieważ mam skłonność do rozszerzonych naczynek, trądziku i zaczerwienienia skóry. Krem jest bardzo treściwy i dość ciężki. Jeżeli jesteście fankami lekkich filtrów azjatyckich to niestety tutaj się rozczarujecie. Sensifine mocno czuć na skórze. Ja osobiście nie lubię tego uczucia. Mocno się błyszczy, daje tłuste glow, którego również nie lubię. Mam bardzo jasną skórę i widzę, że krem pozostawia na mojej cerze taką jakby lekko żółtą poświatę. Dość dziwna sprawa, zazwyczaj filtry mocno bielą. Tutaj bielenia nie ma, jest za to bardzo delikatna żółć. Przyznaję, że krem rzeczywiście daje wysoką ochronę. Co więcej powiem, że po dłuższym czasie stosowania zauważyłam zredukowanie zaczerwienienia skóry. Za to duży plus. Jednak tutaj kończą się jego zalety. Oprócz ciężkości, która nie przypadła mi do gustu kolejną sprawą jest całkowity brak kompatybilności z makijażem. Podkład niemiłosiernie się roluje, tworzą się 'farfocle', no kiepsko to wygląda. Aplikacja makijażu to koszmar. Gdy stosuję go solo i przejadę palcem po skórze pod palcem czuję grudki. Nie tak powinien wyglądać dobry SPF. Mój kolejny zarzut to fakt, że niestety migruje do oczu i powoduje podrażnienie. A rzadko kiedy mam taki problem z kremami anty-uv. Jak widzicie produkt zupełnie się u mnie nie sprawdził. Rzeczywiście daje ochronę ale cała lista wad przekreśla u mnie ten kosmetyk. Stosuję go jedynie gdy siedzę w domu, na ogródku i się nie maluję bo jednak szkoda mi go wyrzucić. Nie kupię ponownie.