Kremy z filtrem do twarzy

Holika Holika Aloe Soothing Essence New Formula SPF 50+/PA ++++ Waterproof Sun Cream Wodoodporny krem przeciwsłoneczny do twarzy SPF50 PA++++ (nowa wersja)

• 1 czerwca 2025 o 19:24
    Że też żyłam tak długo bez tego kremu!
    Zawsze miałam z kremami pod makijaż problem - albo długo się wchłaniały, albo zapach był nie do zniesienia, albo makijaż na nich wyglądał szybko nieświeżo. Aż w końcu, skuszona tym, że wszędzie go zawsze wykupują na promocjach, postanowiłam spróbować. I byłam w szoku. To po prostu fantastyczny krem. SPF 50 - dla mnie idealnie, bo mogę się spalić wszędzie, byle nie na twarzy. Mimo tak wysokiej ochrony nie bieli. Jest biały, ma kremowo-żelową konsystencję, łatwo się rozprowadza, bardzo szybko się wchłania. Zapach? Ultra delikatny, prawie niewyczuwalny. Na skórze praktycznie go nie czuć, nie daje uczucia ciężkości. Zostawia bardzo lekką warstwę, ale nic się nie klei, nie świeci - po prostu wygląda naturalnie. Czekam 2–3 minuty i nakładam makijaż. Nic się nie roluje, nie psuje. Makijaż wygląda ładnie, a mam wrażenie, że nawet dłużej się utrzymuje. I skóra nie jest taka przesuszona po całym dniu w make-upie. Bez makijażu też się sprawdza - chroni skórę i nawilża. Do tego jest bardzo wydajny - opakowanie ma aż 100 ml, a potrzeba naprawdę niewiele produktu.
    Zalety:
    • lekka, szybko wchłaniająca się formuła
    • bardzo wydajny
    • brak intensywnego zapachu
    • makijaż dobrze na nim wygląda i nie skraca jego trwałości
    • nawilża
  • 26 maja 2025 o 21:50
    Codowny krem z filtrem
    Lepszego spf nie miałam okazji używać. Jest lekki jak piórko, wcale nie czuć go na skórze i ma żelową konsystencję która łatwo się rozprowadza. Z racji tego iż mam przetłuszczającą się skórę wiele kremów z filtrem powoduje u mnie wypryski, ten tego nie robi oraz nie zaostrza istniejących już niedoskonałości. Wcale nie szczypie mnie w oczy i nie powoduje łzawienia. Tuż po aplikacji delikatnie się świeci jednak mi to nie przeszkadza. Krem dobrze chroni oraz nawilża skórę. Cena jest dosyć wysoka więc najlepiej kupić go na promocji, do tego ma aż 100 ml więc wtedy nie wychodzi aż tak drogo.
    Zalety:
    • jest lekki
    • wydajny
    • nie powoduje niedoskonałości
    • nie szczypie w oczy
    Wady:
    • cena regularna
  • 23 maja 2025 o 10:20
    Dla mnie ideał
    Skuszona opiniami w końcu postanowiłam kupić. I bardzo żałuję, że tak późno się na niego zdecydowałam. Jest lekki, szybko się wchłania, nie bieli, nie zapycha. Jedyny minus to cena ale myślę, że przez to że jest bardzo wydajny można przymknąć oko na to.
    Zalety:
    • Lekki
    • Wydajny
    • Nie bieli
    • Nie zapycha
  • 15 maja 2025 o 13:25
    NAJLEPSZY!!!
    Używałam już wielu kremów z filtrem – zarówno drogeryjnych, jak i tych z wyższej półki – ale Holika Holika Aloe Waterproof Sun Gel absolutnie mnie zachwycił. I śmiało mogę powiedzieć: lepszego SPF jeszcze nie miałam! Zaczynając od konsystencji – jest lekka, żelowa i błyskawicznie się wchłania. Nie zostawia białych smug, nie klei się i nie roluje pod makijażem, co było dla mnie zawsze dużym problemem przy innych filtrach. Mam cerę mieszaną i wiele SPF-ów potrafiło mnie zapychać lub powodować świecenie się skóry jak latarnia. Tutaj nic z tych rzeczy – twarz wygląda świeżo i promiennie, ale nie tłusto. Do tego jest WODOODPORNY więc idealny na baseny, jezioro. Do tego zapach – delikatny, aloesowy, bardzo przyjemny i odświeżający. Idealny na lato, ale sprawdza mi się świetnie także w chłodniejsze dni. No i oczywiście ochrona – SPF 50+ PA++++ daje mi pewność, że moja skóra jest naprawdę dobrze zabezpieczona, nawet w słoneczne dni czy podczas dłuższych spacerów. Bardzo podoba mi się też to, że produkt zawiera ekstrakt z aloesu, więc dodatkowo koi skórę i działa lekko nawilżająco. To naprawdę świetne rozwiązanie dla osób, które szukają ochrony przeciwsłonecznej bez kompromisów – zarówno pod względem komfortu, jak i skuteczności.
    Zalety:
    • Lekka, żelowa konsystencja – szybko się wchłania
    • Nie zostawia białych smug
    • Idealny pod makijaż – nie roluje się
    • Nie zapycha i nie obciąża skóry
    • Przyjemny, świeży zapach
    • Wysoka ochrona SPF 50+ PA++++
    • Zawiera aloes – działa kojąco i nawilżająco
    • Odporny na wodę i pot
  • 13 maja 2025 o 11:43
    Na ten moment mój ulubiony SPF ale ideał wciąż poszukiwany
    SPF od Holika Holika to już klasyk więc i ja musiałam go wypróbować. Skończyłam już kilka opakowań i z pewnością kupię ponownie. Na plus zdecydowanie zasługuje lekka konsystencja i delikatny zapach. Wchłania się momentalnie. Stosunek jakości do ceny jest również w porządku, mimo swojej dość wysokiej ceny produktu wystarcza na bardzo długo (stosuję codziennie na twarz, szyję i dekolt). Mam jednak wrażenie, że trochę psuje makijaż i sprawia, że szybciej się "ciastkuje". Jeśli nie nałożę tej esencji tylko makijaż pod zwykły krem cera wydaje się świeższa i bardziej wygładzona. Ale jak wiadomo SPF to podstawa codziennej pielęgnacji i nie powinno się pomijać tego kroku. Zależy mi również na idealnym makijażu przez cały dzień dlatego też wciąż szukam swojego ideału.
    Zalety:
    • Lekka konsystencja
    • Delikatny zapach
    Wady:
    • Psuje makijaż