WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Szampony do włosów

Equilibra Shampoo Volumizzante Szampon zwiększający objętość

• 16 lutego 2024 o 0:17
    Naprawdę działa i świetnie oczyszcza skórę głowy !
    Szampon Equilibra kupiłam w prywatnej drogerii ze względu na właściwości zwiększające objętość włosów. Jest on nieco droższy od innych drogeryjnych szamponów ale na szczęście nadrabia efektem. Faktycznie używając go widać, że działa i poniekąd w kwestii domycia skóry głowy i objętości przypomina mi te droższe szampony. Moje włosy są naprawdę długie więc ciężko je unieść, a jednak ten szampon to sprawił. Po wysuszeniu włosy są widocznie odbite od nasady ale nie utrzymuje się to długo, myślę że w trakcie pierwszej godziny są już normalne ale nie przyklapnięte. Kosmetyk ma konsystencję żelową i jest wydajny. Dobrze domywa skórę głowy, a podczas drugiego mycia słychać charakterystyczne piszczenie włosów. Zgodnie z tym co pisze producent włosy są nawilżone i przyjmują zdrowy wygląd. Zapach jest delikatny i niestety nie utrzymuje się na włosach dłużej. Opakowanie pomimo tego, że wydaje się sztywne to tak nie jest i produkt bez problemu wydostaje się z wnętrza butelki. Butelka jest dobrze zamykana więc produkt nie wydostanie się z niej i jest jest ona stabilna więc nie ma problemu z tym, ze może się przewrócić. Co do kolorystyki i wyglądu opakowania to jest ono dość charakterystyczne aczkolwiek wiem, że szampony tej marki o innych właściwościach maja ten sam kolor co może być mylące jeśli się nie przeczyta etykiety. Skład jest bardzo fajny i w 98% naturalny. Podoba mi się wyróżnienie na etykiecie Aloe, Organ i Cheratina Vegetale wraz ze zdjęciami. Zawiera: Aloes - o działaniu nawilżającym Olej arganowy - o działaniu zmiękczającym Keratyny roślinnej eksrahowanej z konopii i ryżu -o działaniu wzmacniającym Podsumowując jest to bardzo fajny szampon i czułam że moje włosy są nawilżone, zmiękczone, odbite od nasady i skór głos była dokładnie oczyszczona.
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza, słychać piszczenie włosów
    • nawilża
    • zmiękcza
    • zwiększa objętość
    • wydajny
    • dobrze się pieni
    • nie podrażnia
    • przyjemny delikatny zapach
    Wady:
    • szkoda, że taka duża, mocno widoczna objętość była tylko na godzinę
    • zapach nie utrzymuje się na włosach
    shewild
    18 kwietnia 2022 o 18:19
    Działa!
    Wow, ten szampon naprawdę działa i faktycznie delikatnie unosi włosy! Zdarza się, że co jakiś czas skusi mnie obietnica większej objętości, ale chyba nigdy nie widziałam zauważalnych rezultatów jeśli chodzi o szampony. Z natury mam cienkie i bardzo delikatne włosy, miękkie i bardzo plastyczne, więc chętnie nadałabym im trochę więcej objętości, bo niestety na co dzień łatwo o przyklapnięty efekt, a już szczególnie jeśli zakładam czapkę lub kaptur. Szampon Equilibry to chyba pierwszy, który zrobił cokolwiek w tej kwestii! Przede wszystkim szampon jest łatwo dostępny, praktycznie w każdej aptece i w wielu drogeriach internetowych. Jest tani, w promocji można go dostać za ok. 20 zł. Ma wygodną w użyciu butelkę, pomimo kanciastego kształtu łatwo ugnieść plastik i szampon bez problemu się wydobywa. Ma piękny, orzeźwiający aloesowy zapach, który delikatnie utrzymuje się na włosach. Konsystencja szamponu jest żelowa, dość wodnista, ale wystarczy niewiele żeby spienić go na włosach i dokładnie je umyć. Po pierwsze - ten szampon pielęgnuje włosy! Są po nim gładkie, miękkie, w ogóle nie splątane, a do tego skóra głowy czysta i odświeżona. Szampon doskonale nadaje się do codziennego użytku, bo bardzo delikatnie oczyszcza, ale robi to skutecznie. No i najważniejsze - szampon naprawdę unosi włosy. Oczywiście efekt jest bardzo delikatny, ale przede wszystkim naturalny, włosy nabierają puszystości, ale jednocześnie wciąż są miękkie i układają się tak jak zawsze. Efekt jest świetny, do codziennego mycia idealny, puszystość jest naturalna, przez co w ciągu dnia oczywiście traci na mocy, ale i tak jestem pozytywnie zaskoczona, że szampon jest w stanie coś takiego zrobić. Daję ostatecznie cztery gwiazdki, bo mam wrażenie, że najbardziej widoczne rezultaty są na początku, potem niestety włosy się trochę przyzwyczajają i tak od połowy butelki efekt nie jest już tak wyraźny. Czuję, że teraz muszę odpocząć od tego szamponu po to, aby w przyszłości wrócić do niego i znów cieszyć się efektem delikatnego uniesienia. Tak czy inaczej, ten produkt spełnia swoje obietnice, dlatego zasługuje na wysoką ocenę!
  • 29 grudnia 2021 o 12:22
    Włosy odbite od nasady
    Szampon świetnie odbija włosy od nasady, co zwiększa ich objętość. Po umyciu skóry głowy tym szamponem mogę się cieszyć efektem objętości przez kilkanaście godzin, co dla mnie jest i tak dużym sukcesem. Moje włosy to niskopory, więc jestem wręcz "skazana" na przyklap, a efekt odbicia u nasady w moim przypadku nie jest łatwy do osiągnięcia przy pomocy samego szamponu, mimo zachowanej równowagi PEH. Ponadto moje włosy są przetłuszczające się u nasady, a ten szampon dobrze domywa skórę - jest średniej mocy.