Dezodoranty i antyperspiranty

Fenjal Sensitive, Creme Deo Roll - On Dezodorant w kulce

• 10 czerwca 2019 o 13:28
    użyłam go, czy nie użyłam - oto jest pytanie
    Badziew. Równie dobrze mogłabym wcale nie użyć dezodorantu. Stosowałam go w zimie, kiedy siedziałam 3 miesiące w domu i wychodziłam jedynie do sklepu pod blokiem na zakupy. Po pierwsze okropnie długo wysychał i lepił się. Gdy siedziałam w koszulce z odsłoniętymi pachami było jeszcze ok, ale gdy założyłam bluzę po max godzinie już miałam mokre pachy. Jakakolwiek koszulka czy sweter nadawały się po 1 razie do prania - tak śmierdziały. Równie dobrze mogłabym niczym nie posmarować pach i efekt byłby taki sam. Opakowanie też beznadziejne - ciężkie, szklane z małą kulką. Jedyny plus to brak podrażnień. Zdecydowanie nie.
  • 27 lutego 2019 o 19:24
    Na mnie nie działa
    W rossmannie, za około 12 zł. Praktycznie nie wyczuwalny zapach. Jest delikatny to fakt, nie piecze i nie podrażnia skóry pod pachami nawet świezo po goleniu. Jednak w ogóle nie działa.Ani nie zapobiega potliwości( a nie pocę się nadmiernie ), po 3 godzinach wyczuwam juz zapach potu... Ani nie ogranicza potliwości...Wręcz przeciwnie, przez to że prawie z ogole nie nie wchłania, zalepia skórę i po 3 godzinach pacha jest mokra i klejąca. Fatalny. Plus za roll-on który się nie zacina.
    Zalety:
    • brak podrażenienia nawet po goleniu
    • roll-on który sie nie zacina
    Wady:
    • brak działania
    • nie wchłania się przez co pacha jest morka i klejąca, a po 3 godzinach czuc zapach świezego potu..
  • 24 lutego 2018 o 20:44
    Bardzo przyjemny dezororant
    Pięknie pachnie, przypomina mi taki dezodorant o podobnej szacie graficznej pewnej firmy, który używałam w liceum..;) Taki łagodny , świeży , ale kobiecy zapach...chyba wszystkie produkty Fenjal podobnie pachną . Przyjemny aplikator w kulce-mój ulubiony. Nie wysusza skóry pod pachami ,nie podrażnia,ładnie ją nawilże i u mnie działa:) Może nie sprawdzałam czy to rzeczywisćie 48 godzin, bo jednak w między czasie brałam kąpiel:) ale wyczuwam po całym dniu , wieczorem ten przyjemny zapach , niweluje zapach potu lepiej niż typowe antyperspiranty . Polecam serdecznie. Kosztuje jakieś 14 zł, a dostępny na pewno w rossmanie.
    Zalety:
    • Zapach zapach i działanie , cena dostępność , aplikator w psotaci kulki
  • 3 lipca 2017 o 23:00
    Perfekcja
    Mam wersję bez aluminium i właśnie ją oceniam (też mam na niej napis: "Sensitive", ale ma inny skład niż podany na Wizażu, właśnie bez aluminium). Kupiłam ją w Rossmannie za 12 zł w promocji. Jestem zachwycona. Wcześniej bez aluminium używałam tylko produktów pod pachy z Alterry. Kosztowały co prawda o połowę mniej, ale też praktycznie nie eliminowały potu. Mogłam ich używać wyłącznie w pochmurne, chłodne dni, kiedy siedziałam w domu. Fenjal kupiłam dla urozmaicenia i jestem zachwycona. + Pachnie pięknie, świeżo, kwiatowo, pudrowo. Tak jakby trochę melonem... To bardzo miły i niespotykany w tanich antyperspirantach zapach. + Opakowanie jest solidne i stabilne. Co bardzo mi odpowiada, bo często potrącam produkty tego typu, kiedy stoją na półce. Ten, póki co, nie upadł ;) Wyjątkowo solidnie wykonano tutaj dozownik i zakrętkę. Kulka nakłada odpowiednią ilość produktu, nie za mało, nie za dużo. Nie "przecieka" jak różne inne kulki pod pachy. + Doceniam też, że produkt szybko się wchłania (z Alterrą pod pachami musiałam chodzić po domu 5-10 minut, zanim się wchłonęła). Zdecydowanie zapobiega poceniu się, a kiedy już pot się pojawi, nie pachnie brzydko. Całkowicie wystarcza mi aplikacja rano i wieczorem. Inne produkty tego typu, czyli bez aluminium, musiałam nakładać co 2-4 godziny. PODSUMOWANIE Tego typu produktów (czyli bez aluminium) używam wyłącznie, gdy jestem w domu lub idę na szybkie zakupy. Dla zdrowia, żeby nie stosować w kółko rakotwórczych kosmetyków w tak wrażliwych miejscach. Fenjal w tej roli okazał się naprawdę znakomity. Polecam z całego serca.
    Zalety:
    • zapach świeży, kwiatowy, kobiecy
    • skład bez aluminium
    • kremowa konsystencja
    • szybkie wchłanianie
    • solidne opakowanie
    • skuteczność kilkakrotnie lepsza niż inne produkty pod pachy bez aluminium, których używałam
    Wady:
    • jak dla mnie zbyt wysoka cena jak na produkt tego typu
    enchant
    13 maja 2017 o 20:13
    Idealny dla nastolatek
    Dawno, dawno temu miałam okazję go używać. Teraz po latach sięgnęłam po niego ale tym razem z przeznaczeniem dla mojej nastoletniej córki. Myślę, że jest to idealny produkt dla dziewczyn, które nie mają jeszcze zbytnich problemów z potliwością. Dezodorant pięknie pachnie, subtelnie i nienachalnie, kremowa konsystencja nie podrażnia delikatnej, alergicznej skóry, pozwala na utrzymanie świeżości przez cały dzień.