Maseczki w płachcie

Candy O'Lady Mellow Cotton Candy Mask Nawilżająca maska w płachcie

• 20 kwietnia 2022 o 18:20
    Przyjemna maseczka o landrynkowym zapachu
    Produkt zakupiony w markecie , zamknięta w niebieskiej saszetce z maseczka jest solidnie wykonana pachnie landrynkami jest mocno nasączona ładnie przyjęła do twarzy pozostawia skórę miękką gładką dobrze nawilżona delikatnie rozświetlona
    • Solidnie wykonana
    • Dobrze nasączona
    • Nie spada nie osuwa się z twarzy
    • Dobrze nawilża zmiękcza wygładza rozświetla skórę
  • 17 lutego 2022 o 18:24
    Gdzie ta obiecana słodycz?
    Masek w płachcie mam całe mnóstwo bo nie mogę się oprzeć nowym wariantom które wpadną mi w oko w drogerii. Jest to szybko sposób na poprawę stanu skóry , wyciągamy z saszetki i nakładamy na twarz nie trzeba nic mieszać i szykować Ten wariant kupiłam z 5zł w Dino wraz z innymi ze słodkiej serii. Zapach-wcale nie pachnie słodko ani cukierkowo, ja nawet nie czuje żadnej wyraźnej nuty zapachowej Płachta jest z tych cieńszych podobno to mikrofibra. Idealnie przylega do twarzy, otwory nawet dobrze wycięte. Nasączenie tkaniny odpowiednie ale w saszetce nie zostało płynu aby na koniec wklepać w szyje. Przez 20 minut zabiegu nic nie piekło, nie szczypało, maska trzymała się idealnie na twarzy Opakowanie zachęciło mnie do zakupu bo jest kolorowe i ma na wierzchu słodycze lizaki, cukierki i lody a całość w przyjemnym odcieniu błękitu. Skład nie jest zły to taki drogeryjny pewniak . Całe szczęście nie zawiera substancji których ja staram się unikać . #moja skóra jest sucha, mało elastyczna , z pierwszymi zmarszczkami, przebarwieniami, wiek 38lat Maska przyjemnie ją nawilżała nie powodując żadnego dyskomfortu związanego ze ściągnięciem czy podrażnieniem skóry. Nałożona na twarz lekko chłodzi chociaż nie trzymałam jej w lodówce. Esencja wchłania się częściowo w skórę ale pozostawia lepką warstwę. Musiałam po jakimś czasie zmyć to woda bo bałam się zapchania i pojawienia się krost. Ogólnie jak za takie pieniądze to śmiało mogę polecić na wypróbowanie Czy do niej wrócę ? Pewnie znajdę dziesięć innych w drogerii które mnie będą kusić więc raczej nie.
    Zalety:
    • ładne opakowanie
    • niska cena
    • akceptowalny skład
    • dobrze wycięta płachta z miękkiej tkaniny
    • nawilża i odświeża skórę
    • nie zapchała mnie
    Wady:
    • spodziewałam sie innego zapachu
    • pozostawia lekko klejącą się warstwę na skórze
  • 17 lutego 2022 o 13:09
    Bardzo efektowna tkanina płachty - brak zapachu waty cukrowej :)
    Maskę kupiłam w promocji w Rossmannie za 10,49 zł - sporo jak na maskę w płachcie. Nie znałam marki, więc chciałam przetestować ich jakość. Na pewno się opłaciło, bo poznałam inną, bardzo ciekawą formę materiału na płachtę. Producent pisze, że jest to cienka mikrofibra. Materiał rzeczywiście jest cienki i ma malutkie dziurki. Płachta jest bardzo dobrze nasączona. Trochę esencji zostaje w opakowaniu do późniejszej aplikacji. Opakowanie ma rozcięcia do otwarcia, ale ponieważ jest długie i podłużne (inna wersja opakowania), ciężko maskę wyjąć i pozostałą esencję tym bardziej. Maska jest bardzo dobrze wycięta. Jak na maski koreańskie tym razem wycięcie w około ust jest małe. wysoko wchodzi pod oczy. Dzięki rozcięciu na żuchwie łatwo można ją dopasować a miękki i nasączony materiał pozwala na dokładne dopasowanie do twarzy i rozprostowanie nieznacznych zagięć. Jasne że trochę musiałam dociąć przy oczach, ale to norma. Sam rozmiar maski, jej długość i szerokość bardzo mi pasują. Odrobinę za niska na czole, ale za to nie ma nadmiaru na szyi, co nie powoduje przedwczesnego odklejania się od twarzy przy wysychaniu. Po nałożeniu maski na twarzy odczuwamy przyjemne nawilżenie i ukojenie oraz schłodzenie, mimo że nie trzymałam maski w lodówce. Odczucie to bardzo długo się utrzymuje. Maskę można trzymać dłużej niż zaleca producent, bo nie wysycha szybko. Po zdjęciu płachty skóra jest przyjemnie nawilżona, odświeżona i rozjaśniona. Niestety esencja dość długo się wchłania, bo jest dość lepka. Zostawia też lekko lepki i świecący się film. Dlatego będzie lepiej się sprawdzać na wieczór lub dla osób lubiących w dzień tzw. efekt glow. Na plus maski bardzo przyjemny, wyraźny kosmetyczny zapach. Jednak nie jest to zapach waty cukrowej. Mi to nie przeszkadza, wręcz przeciwnie, ale jednak producent obiecywał co innego. Cieszę się, że ją wypróbowałam, ze względu na nietuzinkowy materiał płachty, ale do niej nie wrócę. Cena jest bardzo wysoka w stosunku do efektu, a szczególnie tej lepkiej esencji. Zdecydowanie wolę maski Esfolio, też koreańskie ale trzy razy tańsze z dużo lepszym, "lżejszym" efektem.
    Zalety:
    • bardzo ciekawy materiał maski - producent pisze, że to cienka mikrofibra - ma malutkie dziurki
    • miły kosmetyczny zapach - nie utrzymuje się po zdjęciu maski
    • maska dobrze przylega do twarzy
    • miłe uczucie nawilżenia, schłodzenia i ukojenia od razu po aplikacji
    • powyższe efekty utrzymują się długo po zdjęciu maski
    Wady:
    • niespełnione obietnice producenta odnośnie zapachu
    • dość lepka, dłużej wchłaniająca się esencja
    • zostawia świecący lekko lepki film
  • 1 lutego 2022 o 17:28
    Maska w płachcie
    Maska wykonana jest z mikrofibry dzięki temu ładnie przylega do twarzy. Jest jak każda z opisanych przeze mnie masek bardzo mocno nasączona. W opakowaniu pozostaje jeszcze esencja, którą warto wykorzysta i wklepać choćby w dekolt. Zapach jest bardzo delikatny, lekko słodki. Jest ona odpowiednia dla skóry suchej, mieszanej i dojrzałej. Skóra po masce jest nawilżona, odżywiona. Jednak trzeba ją zostawić do wchłonięcia na kilkanaście minut, zanim nałożymy krem.
  • 1 grudnia 2021 o 12:47
    Dobry nawilżacz, ale ma też swoje za uszami
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Od jakiegoś czasu chętnie kupuję maski w płachcie, które są szybkie i wygodne w użyciu, a i lubię to przyjemne uczucie chłodu :) Marka Candy O'Lady była mi jak dotąd totalnie nieznana, a sam produkt wpadł w moje dłonie podczas zakupów w Lidlu. Przyciągnął uwagę słodkim opakowaniem i obietnicą równie słodkiego zapachu. + Pierwszy plus leci oczywiście za opakowanie, które wyróżnia się na tle innych - te słodkie żelki i lizaki aż krzyczą KUP MNIE. Do tego saszetka bardzo łatwa w rozpracowaniu, więc można zabrać ją ze sobą wszędzie. Przyzwoity skład - bez parabenów, fenoksyetanolu, jest tam też trochę ekstraktów. Kolejny plus za maskę - bardzo wygodna, dobrze wycięta, trzymała się nienagannie przez cały czas stosowania. Jeśli chodzi o działanie to przede wszystkim jestem zachwycona tym, jak ta maska dobrze nawilża. Już podczas noszenia czułam przyjemny komfort, a po zdjęciu cera była bardzo wilgotna, odświeżona i cudownie ukojona. Czułam się jak po wyjściu z sauny. W saszetce pozostaje dość dużo esencji, którą z przyjemnością nakładałam na noc jeszcze 2 razy. Na drugi dzień rano, cera była bardzo dobrze nawilżona, gładka i miękka. - Jeśli chodzi o minusy to też trochę ich jest. Zacznę od zapachu, a raczej jego braku. Produkt miał pięknie pachnieć, a tymczasem ja na prawdę nie czuję nic... Jest dla mnie zupełnie bezwonna, szkoda! Kolejna rzecz to uczucie chłodu, które lubię w maskach w płachcie - tutaj tego nie uświadczyłam niestety. Czuć delikatnie, gdy się nałoży maskę na twarz, ale to wszystko, za chwilę nie czuję się, jakbym ją nosiła. Na koniec zostawiam największy minus - maska spowodowała u mnie pojawienie się bardzo bolesnych, podskórnych pryszczy... Jest ona jedynym winowajcą, bo udało mi się przeżyć bez takich niespodzianek dobrych kilka miesięcy, podczas których stosowałam te same kosmetyki. Na drugi dzień po użyciu maski zaczęły się pojawiać pierwsze "wulkany" na brodzie i nosie, dziś jeszcze czuję, że pojawi się coś na nosie... To niestety sprawia, że nie kupię więcej tej maski, mimo, że cena jest ok.

Zobacz także inne Maseczki w płachcie