Balsamy do ust

Equilibra Mandorle Stick Labbra Balsam do ust `Słodkie migdały`

• 15 listopada 2024 o 20:57
    Słodkie migdały
    Jestem zakochana w tym balsamie do ust. Świetnie się sprawdza, szczególnie teraz o jesiennej porze, gdzie usta są suche i spierzchnięte. Polecam stosować kilka razy dziennie. Usta są bardziej odżywione i zregenerowane. Dla mnie bomba!
    _inga
    15 października 2023 o 9:07
    Balsam do ust `Słodkie migdały` , Equilibra
    Balsam do ust `Słodkie migdały` ma formę typowego wysuwanego sztyftu kupiłam go na jednej z aukcji internetowych. Opakowanie zawiera 5,5 ml kosmetyku zapłaciłam około 11 zł. Balsam ma ładny przyjemny zapach, dobrze się rozprowadza, szybko się wchłania, jest wydajny. Balsam stosuję regularnie noszę w torebce by mieć zawsze pod ręką. Balsam świetnie odżywia i natłuszcza usta , skutecznie zapobiega im przesuszaniu, stosowałam go końcem lata i jesienią nie wiem jak sprawdził by się zimą. Dodatkowy plus za naturalne składniki. Podsumowując bardzo fajny balsam do ust zresztą to już kolejny tego typu kosmetyk firmy Equilibra który kupiłam na pewno jeszcze do niego wrócę choć wcześniej chętnie sięgnę po inne rodzaje balsamów tego producenta. Serdecznie polecam!
    Zalety:
    • odżywia
    • nawilża
    • wygładza
    • uelastycznia
    • zapobiega przesuszaniu
    • dobrze się wchłania
    Wady:
    • moim zdaniem brak
  • 6 maja 2023 o 9:47
    Piękny zapach + nawilżenie
    Balsam ma kształt klasycznej wykręcanej pomadki. Ma jasnożółty kolor, ale na ustach jest bezbarwny z wyraźnym połyskiem przypominającym bezbarwny błyszczyk. Należy zdecydowanie do tych "śliskich", ponieważ w ogóle się nie lepi. Pozostawia cienką, w miarę długo utrzymującą się warstwę. Daje realne nawilżenie skóry ust, a nie tylko ich natłuszczenie, co często występuje w przypadku innych pomadek czy balsamów do ust. Ma wyraźny, ale nie przesądzony zapach słodkich migdałów, który utrzymuje się nie tylko na ustach, ale odnośnie samego kosmetyku w zasadzie do końca jego użytkowania (nie jełczeje). Jedyny minus to jego konsystencja - że względu na naturalne składniki zawiera sporo mikro grudek (często w kosmetykach z dodatkiem masła shea tak się zdarza, gdy ulega ono zbryleniu). Dla osób z delikatną skórą ust, zwłaszcza popękaną może to być pewna przeszkoda w stosowaniu tego produktu. Osobiście te grudki nie przeszkadzały mi jakoś specjalnie.
    Zalety:
    • realnie nawilża
    • piękny zapach słodkich migdałów
    • w ogóle się nie lepi i nie skleja ust
    • daje ładny połysk
    • niska cena
    • nie jełczeje pod wpływem użytkowania
    Wady:
    • obecność mikro grudek lekko wyczuwalna w konsystencji