Glinki i maseczki algowe

Apis Professional Line, Couperose -Stop, Maska algowa dla cery naczynkowej z dziką różą i witaminą C

APIS Maska Algowa do Cery Naczynkowej z Dziką Różą 100ml
Apis Couperose Maska algowa cera naczynkowa 100g
Bodyland.pl
Apis Couperose Maska algowa cera naczynkowa 100g

• 3 lutego 2025 o 21:58
    Maska w proszku
    Maska w saszetce w postaci proszku. Trzeba go rozrobić z wodą. Maska ładnie zasycha na twarzy. Po 20 minutach można ją ładnie zerwać. Skóra po jest gładka, koloryt wyrównany. Wydaje się być nawilżona i złagodzona. Ogólnie wygląda lepiej. Polecam.
  • 9 kwietnia 2024 o 23:57
    Skradła moje serce
    Z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że jest to najlepsza maseczka jaką do tej pory miałam. T o co robi z moją cerą to jest jakaś magia. Po jej użyciu skóra jest jak nowa, nawilżona, odświeżona, jędrna i mega delikatna w dotyku. Nie jestem nawet w stanie opisać jak ona fantastycznie działa i do tego ma fenomenalny, delikatny "czysty" zapach więc jeśli ktoś nie przepada za mocnymi, intensywnymi zapachami to na pewno przypadnie mu do gustu. Jeden mały, malutki minusik w mojej opinii to fakt że trzeba ją sobie rozrobić samemu a mi nie raz po pracy po prostu się nie chce, ale jak ktoś nie jest takim leniuszkiem jak ja to nie będzie to dla niego problem ;) polecam też uważać z jej robieniem bo za pierwszym razem zrobiłam w takich proporcjach jakie były podane na opakowaniu i wyszło mi jej zdecydowanie za dużo.
    Zalety:
    • wręcz magiczne działanie ;)
    • natychmiastowe działanie
    Wady:
    • trzeba ją rozrobić samemu ;)
    missi13
    22 stycznia 2024 o 14:35
    Fajna
    Zacznę od tego że jestem zwolenniczką masek w płachcie, ale ta otrzymałam w prezencie więc po prostu wypróbowałam . Należy odmierzyć ok 20g maski dodać wody mineralnej niegazowanej. Później wymieszaj do uzyskania gęstej konsystencji. Nałóż maskę na skórę twarzy i szyję. Czekamy aż zastygnie poczym ja usuwamy.... Nie każdy lubi bawić się w takie "cudowanie"- ja nie.dlatego też takie maski są u mnie bardzo rzadko. Chociaż przyznam że z efektu jestem zadowolona Skóra po niej Jest fajnie rozświetlona, delikatna, miła w dotyku. Jest gładka i zdecydowanie odświeżona. Jest bardzo delikatna, zazwyczaj po maseczkach chwilę mam czerwona twarz, tu nie mam takiego efektu ubocznego. Dlatego polecam ją dla osób z wrażliwą skórą.
  • 26 lutego 2021 o 21:10
    Bez efektów specjalnych
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Zamówiłam chyba wszystkie wersje masek algowych z Apis. Największym hitem jest ta z gruszką ale lubię też wersję z maliną. Reszta jest taka bez rewelacji i ta maska z witaminą C i różą, także mnie nie porwała. Ogromny plus, że można zamówić saszetki na jedno użycie i koszt to tylko 6 zł. Maska świetnie się miesza. Nie mam żadnych grudek. Jest gęsta i jest jej naprawdę dużo. Można dać jeszcze na szyję i dekolt lub mega grubą warstwę na buzię. Ogólnie gruba warstwa, to podstawa. Wtedy maska łatwo odchodzi od skóry w większych płatach. Jak damy za cienką warstwę, to nie chce się zerwać. Jednak zawsze można namoczyć i wtedy zejdą te resztki. Tak samo z włosów, jak sobie ubrudzimy. Maska szybko zastyga na buzi. Producent zaleca trzymać ją ok.20 minut. Ja czasem trzymam nawet 40. Mam cerę mieszaną, w stronę suchej z przetłuszczającą się strefą T. Po użyciu tej maski skóra jest trochę nawilżona i jakby wyciszona. Nie mam naczynek, ale stosuję retinol, więc skóra bywa taka sucha, lekko jakby podrażniona, ściągnięta. Także tutaj maska coś tam robi. Jednak nie ma tu jakiegoś mega nawilżenia. Zużyłam 3 saszetki i raczej bym tej wersji już nie kupiła, bo jest taka przeciętna. Nie wysypało mnie po niej, więc mega plus.
  • 21 września 2020 o 19:25
    Apis, Professional Line, Couperose -Stop, Maska algowa dla cery naczynkowej z dziką różą i witaminą C
    Uwielbiam maseczki algowe tej marki. Nigdy tak łatwo nie szło mi z zrobieniem takiej maseczki, zero grudek. Konsystencja jest gęsta, świetnie się ją nakłada. Ma fajny zapach, nie wysusza skóry, szybko zastyga. Na drugi dzień trochę mnie po niej wysypało, więc chyba ma też działanie oczyszczające. Teraz moja skóra po niej się regeneruje. Zamówiłam pełnowymiarowe maseczki od Apis i nie mogę już się ich doczekać. Moim zdaniem są najlepsze.
    Zalety:
    • działanie