Maseczki w płachcie

Kimoco Beauty Soothing & Moisturizing Aloe Mask Łagodząco-nawilżająca maska w płachcie z ekstraktem z aloesu i pantenolem

• 9 marca 2025 o 12:01
    Dużo nie oczekiwałam i słusznie ;)
    Maska jest po prostu przyjemna,ale jak do tej pory to wersja ze ślimakiem jest tą,która trafia do mnie najczęściej (bo odkryłam,że super sprawdza się dawana godzinę po nałożeniu retinalu, mimo zawartości witaminy C,w nocy skóra dodatkowo się regeneruje i wygładza,a czasem dawana na dzień na szybko fajnie ja wygładza, nawilża i odświeża). Tu jest po prostu dobrze, krzywdy nie robi, ale wspomnianej trochę jej daleko. Co mnie nie dziwi,bo skład jest raczej ukierunkowany na łagodzenie skóry,niż np jej rozjaśnianie czy ujedrnianie,także po jednorazowym użyciu nie ma prawa żeby były tak zauważalne efekty,np rozjaśnienia jak po użyciu masek z witaminą c właśnie. Wybierając tę maskę sugerowałam się przede wszystkim brakiem alkoholu w składzie, kilka masek Kimoco go ma,więc mniej chętnie po nie sięgam, nie jestem fanką, mam wrażliwy BHL i staram się takie stosować okazjonalnie. Tu na szczęście go nie ma, skład jest fajny, między innymi aloes, gliceryna,pantenol,betaina, ten zestaw składników,który sprawdzi się przy podrażnieniach czy np po peelingu. Ja użyłam kilka sztuk na różne sposoby, po peelingu kawitacją, rano kiedy miałam chwilę więcej do wyjścia i chciałam dodatkowo skórę nawodnić i po prostu wieczorem przed snem na toner i serum a później pod krem żeby jeszcze bardziej skórę załagodzić i nawilżyć. Wzięta z lodówki oczywiście dodatkowo fajnie chłodzi i tam polecam ją trzymać. Jakie efekty? Na pewno subtelnie rozjaśnia, wygładza i nawilża, łagodzić też łagodzi,ale nie jest to wyjątkowe ukojenie. Tak na mocne 4. Niestety to nawilżenie nie utrzymuje się do rana,a szkoda. Oczywiście po masce za kilka złotych nie spodziewałam się nie wiadomo czego,ale ich ślimak podniósł poprzeczkę. Esencji jest sporo,ale moja skóra ostatnimi czasy wypija wszystko bardzo szybko także jedno opakowanie szło na raz, nie dość że po drodze dwie infekcje,to jeszcze niezbyt udany krem na noc,który nie tak dobrze jak oczekiwałam zatrzymywał nawilżenie, na szczęście już mi się skończył ;). Nie podrażnia i nie zapycha,powinna sprawdzić się i w przypadku skór tłustych i trądzikowych. W swoje kategorii i w tej cenie jest na 4-, ale gdybym miała np porównać ją nawilżeniem i rozjaśnieniam do Kimoco Snail,to dostałaby 3. Nie taka jest jednak idea oceny, bo w końcu producent przede wszystkim mówi o łagodzeniu a w dalszej kolejności o nawilżeniu, także tak ją oceniam.
  • 15 listopada 2024 o 12:57
    Polecam
    Łagodząco-nawilżająca maska w płachcie Kimoco z ekstraktem z aloesu i pantenolem to świetny wybór dla skóry suchej, wrażliwej i skłonnej do podrażnień. Maska intensywnie nawilża, koi oraz łagodzi zaczerwienienia, dzięki działaniu aloesu i pantenolu. Po jej użyciu skóra staje się miękka, gładka i pełna komfortu. Płatka dobrze przylega do twarzy, a jej formuła szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu. To doskonały sposób na przywrócenie skórze świeżości i ukojenia po intensywnym dniu. Idealna do stosowania w codziennej pielęgnacji.
  • 5 listopada 2024 o 11:11
    sprawdza się
    Za tak niewygórowaną cenę nie spodziewałam się spektakularnych efektów, jednak muszę przyznać , że jestem miło zaskoczona. Maska się sprawdza - nawilżyła i ukoiła moją cerę, która akurat bardzo tego potrzebowała. Płachta nie zsuwała się z twarzy , ponieważ jest dobrze wykrojona i optymalnie nasączona. Esencji jest na tyle dużo, że wystarczyło jej na posmarowanie szyji i dłoni. Polecam serdecznie :)
  • 25 września 2024 o 11:19
    Świetny maska
    Ta maska z aloesem jest fantastyczna! To jak nawilżyła i odświeżyła moją twarz jest po prostu niewiarygodne. Efekt natychmiastowy, przebieg procesu bardzo przyjemny, zapach bardzo ładny i łagodny. Kupiłam ją w Rossmanie po przeczytaniu paru pozytywnych opinii i jestem bardzo zadowolona i zdecydowanie mogę ją polecić z czystym sercem. Teraz pozostało mi wypróbować inne produkty tej firmy
    Zalety:
    • Świetne nawilżenie
    • Przyjemny zapach
    • Ładne opakowanie
    baybes
    24 kwietnia 2024 o 9:20
    Świetna
    Intensywnie nawilża i łagodzi zaczerwienienia. Aloes łagodzi podrażnienia i przyjemnie otula skórę. Świetnie nawilża i zabezpiecza na resztę dnia. Bardzo dużo substancji wewnątrz co pozwala na aplikację również na szyję i dekolt

Zobacz także inne Maseczki w płachcie