Mleczka do demakijażu

Verco S.A. Afronis Clean, Emulsja do mycia `Bioaktywne oczyszczanie skóry trądzikowej`

• 1 lipca 2024 o 21:35
    Nie redukuje sebum
    Moja skóra to dla mnie najczystsze zło... Jest tłusta, skłonna do tworzenia niedoskonałości i do powstawania przebarwień, na dodatek nadmiernie wydziela sebum co ostatnio jest moją największą zmorą... Ostatnio to wręcz już z tym przegina, a ja nie wiem co robić... Generalnie używałam tej emulsji od dłuższego czasu i o ile problem nadal występował, to nie był aż tak widoczny. Według mnie emulsja w ogóle nie pomaga w redukcji sebum... Używam jej każdego ranka, ale wracając do domu po dniu ekscesów z mojej skóry leci... Emulsja dobrze domywa buzię ze zbrudzeń, przyjemnie mi się jej używało do czasu. Ma glutowatą konsystencję, która fajnie się rozprowadza na zwilżonej twarzy, jest trochę lepka i przylegająca do skóry, przy zmyciu trochę jak taki śluz ślimaka. Zastyga przy wylocie pompki tworząc nieestetycznego gluta. Opakowanie wygodne, ale designem nie przyciąga. Bardziej wygląda jak apteczny preparat. Mam cały zestaw a redukcja sebum leży... Nie dla mnie ta emulsja.
    dorflow
    27 stycznia 2024 o 10:08
    Bioaktywnie ok
    Przyjemna konsystencja która nie jest zbyt rzadka aby spływać po rękach ani zbyt gęsta żeby zapychać pompkę. Przy jednorazowym użyciu nie wypływa dużo ale wystarczająco, więc jest całkiem wydajny. Po umyciu skóra nie jest przesuszona ani przetłuszczona. Dobrze się rozprowadza, raczej się nie pieni ale przyjemnie osiada na twarzy. Przy mojej cerze mieszanej fajnie się sprawdził. Zapach raczej neutralny. Design też ok, prosty i przejrzysty.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Oczyszczanie
    • Nawilżenie
    Wady:
    • Plastik
  • 25 kwietnia 2022 o 21:29
    Działa ale brzydko pachnie
    Emulsja ma pompkę co jest na plus, w środku białe mleczko, średniej gęstości, produkt także średnio się pieni co skutkuje średnią wydajnością . Delikatnie oczyszcza, nie wysusza, nie mam po niej uczucie ściągniętej skóry i mam po niej mniej wyprysków (które pojawiają się z reguły przed okresem). Byłby to mój HIT gdyby nie zapach, jest okropny kojarzy mi się z benzyną? trudno określić. Produkt zakupiłam w aptece na wyprzedaży za ok.5zł
    Zalety:
    • brak uczucie ściągnięcia skóry po umyciu
    Wady:
    • okropny zapach
  • 22 maja 2021 o 13:33
    delikatne oczyszczanie
    Emulsje dostałem w spadku od jej poprzedniego właściciela. Używałem jej przez ok. 2 miesiące, codziennie rano. Emulsja jest delikatna w działaniu. Dobrze oczyszcza skórę po nocy z pozostałości kosmetyków i nadmiaru sebum. Na wieczorne oczyszczanie była dla mnie zbyt delikatna. Po myciu skóra zawsze była gładka, emulsja zostawiała na niej taki lekki film, przez co skóra wydawała się nawilżona. W jakimś stopniu produkt pomagał mi przy niekontrolowanych występach niedoskonałości, spowodowanych wielogodzinnym noszeniem maseczki. Największym minusem tego produktu jest jego zapach. To właśnie dlatego zostałem drugim właścicielem tej emulsji.
    Zalety:
    • delikatne oczyszczanie
    • skóra jest nawilżona, brak uczucia napięcia
    • wygodne opakowanie z pompką
    Wady:
    • brzydki zapach, który długo utrzymuje się na skórze
    • zbyt delikatna na wieczór
    • średnia wydajność