Odżywki do włosów

Yves Rocher Baume Botanique Universel Wielozadaniowy roślinny balsam do włosów suchych i zniszczonych

• 30 kwietnia 2024 o 14:32
    Ciekawy produkt
    Balsam miałam w małej tubce. Ale wystarczył na kilka użyć. Konsystencja biała, gęsta. Zapach ładny. Nawilża włosy, ale nie zauważyłam jakieś szczególnej poprawy po zużyciu opakowania. Trochę dla mnie produkt nie wygodny, bo wydawało mi się, że włosy się po nim lepią. Wolę odżywki czy maski do spłukiwania. W miarę dobrze się rozczesywały.
  • 17 kwietnia 2024 o 10:28
    Za ciężki
    Krem do włosów mieści się w miękkiej tubce zamykanej na klik. Ma on dosyć gęsta konsystencję którą dobrze się rozprowadza na włosach. Jednak żeby go dobrze zmyć trzeba wylać naprawdę dużo wody. Trzeba też uważać z ilością bo jeśli nałożymy go odrobinę za dużo to włosy są lepkie i ciężkie. Ogólnie nawilża i odżywia włosy, ale jak na moje włosy jest trochę za ciężki. Włosy owszem rozczesuja się po nim i nie elektryzują jednak jestem na nie. Jego wydajność jest naprawdę wysoka.
  • 25 lutego 2023 o 15:33
    Miękkie włosy
    Używałam tego balsamu zgodnie z zaleceniem producenta na noc. Balsam ma kremową gęstą konsystencję, łatwo rozprowadza się na włosach. Pachnie jak cała ta seria do włosów, dość słodko i przyjemnie. Krem zastyga na włosach i nie są one mokre, jedynie tuż po nałożeniu kremu są wilgotne. Po przebudzeniu wciąż wyczuwałam zapach kosmetyku. Produkt łatwo się zmywa, to taka kilkugodzinna metoda OMO, gdzie ten kosmetyk stanowi pierwszy krok. Działanie balsamu jest bardzo dobre. Włosy po nim są miękkie i wygładzone. Dodatkowo są puszyste. Łatwo je rozczesać. Produkt nie podrażnia i nie uczula. Nie powoduje łupieżu, nie obciąża włosów. Opakowanie to miękka duża tubka, kosmetyk jest bardzo wydajny, stosowałam go raz na tydzień i starczył mi na kilka miesięcy. Ten balsam to same plusy. Polecam!