Serum do twarzy

Medik8 Crystal Retinal 1, Stable Retinal Night Serum Delikatne serum na noc z retinalem

topestetic
Medik8 Crystal Retinal 1 Stabilne i delikatne serum na noc z aldehydem retinowym 30 ml

• 9 kwietnia 2024 o 16:05
    Idealny na początek
    Długo planowałam wprowadzenie retinoidów do pielęgnacji i obawiałam się etapów wprowadzania. Jest to świetny krem na początek, absolutnie się nie zraziłam. Stosowałam się do zaleceń i przestrzegałam czasu pomiędzy aplikacjami a po ok. 2 miesiącach mogłam go stosować co drugą noc. Zdecydowanie poprawił stan mojej skóry, stała się bardziej „pulchna” i napięta. Z wydajności jestem bardzo zadowolona jedna pompka w zupełności wystarcza. Na początek idealnie się sprawdził, dokończę opakowanie i zabieram się za wyższe stężenie
    Drogeria Cocolita.pl
  • 31 maja 2021 o 19:48
    Super!
    Ubiegłej jesieni właśnie z tym kremem rozpoczęłam swoją przygodę z retinolem, a w zasadzie - retinalem. Używałam zgodnie z instrukcją, najpierw ostrożnie - 2 razy w tygodniu. Ponieważ nie było żadnego podrażnienia ani łuszczenia, stopniowo zwiększałam częstotliwość, ostatecznie stosowałam 5 dni w tygodniu na noc. Krem jest bardzo delikatny - nie miałam żadnych problemów, nawet w początkowej fazie. Po jednym opakowaniu trudno mówić o efektach przeciwstarzeniowych (potrzebna dłuższa pielęgnacja), ale wiem, że działa, bo np. miałam znacznie mniejszą potrzebę wykonywania peelingów, skóra zyskała lepszą teksturę. Dodatkowo świetnie przeciwdziałał niedoskonałościom, nawet przed okresem pojawiało się ich mniej. Na plus zaskoczyła mnie też wydajność, bo wystarczyło mi go do samej wiosny - na całą twarz spokojnie wystarczyło 1 naciśnięcie pompki. Następny w kolejce Crystal Retinal 3, a tę wersję szczerze polecam wszystkim, którzy chcą zacząć używać retinolu.