Szampony do włosów

Selfie Project Be Strong, Oczyszczający szampon do włosów cienkich i przetłuszczających

C_in_i
    15 czerwca 2023 o 22:59
    Plącze włosy
    Do zakupu tego szamponu skusiła mnie atrakcyjna cena- całe 3.99 zł ;) doprawdy nie mogłam przejść obojętnie obok takiej okazji. Szampon znajduje się w estetycznej i praktycznej tubie z zamknięciemna klik, co ułatwia jego zużycie do ostatniej kropli. Produkt ma przezroczysty kolor, żelową , średnio gęstą konsystencję. Pieni się całkiem dobrze, natomiast trzeba go dosyć dużo dozować nawet przy włosach o długości za ucho. Tubka wystarczyła mi na równy miesiąc stosowania. Włosy myję co 2-3 dni. Zapach ma bardzo delikatny, niezbyt wyrazisty- coś z aloesu, coś z owoców? Szampon dobrze oczyszcza skórę glowy i włosy. Włosy po umyciu są splątane co jest dla mnie dużym minusem tego szamponu. Po wysuszeniu włosy są nawilżone, lśniące, nie puszą się. Gdyby nie fakt, że mocno plącze włosy, to chętnie bym do niego wróciła.
  • 25 lutego 2022 o 12:37
    Lubię ten szampon
    Szampon jest zamknięty w tubce, której szata graficzna jest przyjemna dla oka, wyróżnia się na półce z innymi kosmetykami. Szampon ma odpowiednią konsystencję, ani nie za rzadką ani nie za gęstą, dobrze pieni się na skórze głowy a piana nie jest trudna do spłukania. Lubię użyć tego szamponu raz na jakiś czas do dogłębnego oczyszczenia skóry głowy.
  • 13 października 2020 o 19:27
    Bardzo dobry szampon
    Szampon, którego dokładnie poszukiwałam - delikatnie oczyszczający, kiedy wracam do domu w deszczowo-smogowej pogodzie i potrzebuję odświeżenia, a jednocześnie chcę, aby moje włosy były nawilżone i po prostu dobrze wyglądały. Ten szampon zapewnia to wszystko w 100%. Posiada ładny, delikatny zapach. Mi osobiście kojarzy się z migdałami. Dobrze oczyszcza dzięki zawartości siarki i wyciągu z pokrzywy, jednak nie wysusza włosów jak niektóre ziołowe szampony. Po wyschnięciu włosy są miękkie i dobrze nawilżone (odżywkę mam akurat innego producenta, ale bez odżywki też dałoby radę). Nie swędzi mnie po nim głowa. Stosuję go jako szampon oczyszczający raz w tygodniu do moich niefarbowanych, falowanych włosów. Producent w zasadzie rekomenduje dla młodych włosów, ale myślę, że sprawdzi się do delikatnego oczyszczenia włosów z kurzu, smogu, po deszczu dla osób w każdym wieku. Jest natomiast jedna rzecz, której produkt nie spełnia - nie likwiduje spuszenia na czubku głowy, ale akurat nie oczekiwałam tego po tym szamponie. Puch zawsze mogę zlikwidować olejkiem Kerastase. Formuła bez SLS oraz nietestowana na zwierzętach dodatkowy plus. Tubka otwierana na click, przy codziennym stosowaniu może okazać się niezbyt wydajna, ale szampon nie jest drogi.
    Zalety:
    • Zapach, lekka, nieobciążająca włosów formuła, uczucie odświeżenia, oczyszczenia przy jednoczesnym braku wysuszania włosów
    Wady:
    • Brak, nie likwiduje spuszenia włosów, jeżeli ktoś oczekuje