Kredki do oczu

E-Glamour.pl
Bourjois Contour Clubbing Waterproof - 78 Let's bronze! Kredka do oczu 1,2g
Bourjois Contour Clubbing Kredka do Oczu 70 Green Comes True
Bourjois Contour Clubbing Waterproof - 78 Let's bronze! Kredka do oczu 1,2g
Bourjois Contour Clubbing Wodoodporna kredka do oczu, 74 Berry Brown Berry Brown 1.2 g

Nasi użytkownicy zostawili 97 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

dhajka
    24 lutego 2025 o 17:12
    Miękka kredka, która nie rozmazuje się w ciągu dnia i jest intensywnie napigmentowana
    Zacznę od tego, że jestem posiadaczką tłustej powieki i większość kosmetyków nawet tych wodoodpornych nie utrzymuje się na niej długo. Inaczej jest w przypadku tej kredki od Bourjois. Nałożona rano wygląda perfekcyjnie również wieczorem. A przy tym demakijaż płynem micelarnym (nie dwufazowym) nie sprawia trudności. Mam kilka kolorów: -blue it yourself to granatowy kolor bardzo ciemny połyskujący na niebiesko -up and brown, brązowy średnio jasny ciepły kolor - ultra black - mega czerń Kolory są dobrze napigmentowane. Są bardzo trwałe. Kredki wymagają temperowania, nie łamią się podczas tej czynności. Są miękkie. Bardzo przyjemnie się nimi pracuje.
    Miroku
    1 września 2024 o 18:40
    Jedna z najlepszych kredek to temperowania
    Mam trudne w makijażu powieki-opadające i tłuste, podstawą ich makijażu jest porządna i dobrze zagruntowana baza. Lubię podkreślać górną linię rzęs za pomocą kredek jednak te do temperowania często okazują się za twarde, a do tego mniej trwałe i szybko odbijające się na górnej powiece. Tę z Bourjois kupiłam za kilka złotych na wyprzedaży tylko dlatego, że oprócz ceny skusił mnie przepiękny zielono-morski odcień, on się chyba nazywa Loving Green. Kolor jest lekko metaliczny co jeszcze bardziej mnie kupiło gdyż uwielbiam ciemniejsze zielenie w wersji błyszczącej. Ja zazwyczaj stosuję takie kolorowe kredki do podwójnej kreski, czyli maluję tą kredką górną linię rzęs na całej długości albo na 1/3 od wewnętrznego kącika zaś od 2/3 do zewnętrznego kącika prowadzę cieńszą kreskę z jaskółką za pomocą czarnego eyelinera. Kredka ma super pigmentację i jest na tyle miękka, że nie mam żadnych problemów by wyprowadzić nasyconą kreskę za jednym pociągnięciem nawet na pocieniowanych powiekach. Nie muszę kredki dociskać czy sunąć w nieskończoność i trzeć delikatną skórę powiek by uzyskać ładny efekt. Jednocześnie jest całkiem precyzyjna-umiem nią narysować cieńszą kreskę u samej nasady rzęs, ale już do jaskółki muszę wspomagać się taśmą(zapewne to już zasługa mich miernych zdolności makijażowych) :D Wkład kredki nie łamie się podczas makijażu, nie zostawia grudek. Pozytywnie mnie zaskoczyła tutaj trwałość-tak jak wspominałam wyżej, kredki do makijażu w wersji temperowanej zazwyczaj na moich powiekach zaczynają się odbijać oraz rozmazywać już po godzinie, a po kolejnych 2-3 to już jest kleks totalny i to na porządnym gruncie. Tymczasem Bourjois dzielnie się trzyma do 6-7h i przez cały czas wygląda ładnie, kolor jest nasycony. Dopiero po tym czasie zaczyna się nieco odbijać oraz rozmazywać w wewnętrznym kąciku, ale nadal wygląda znośnie i gdy po 8-9h zmywam makijaż to nadal mam na oku coś co wygląda jak kreska, a nie rozmazana plama. Kredka zmywa się bezproblemowo, nie podrażnia oraz nie uczula skóry czy oczu. Problemów z jej temperowaniem nie mam, nawet nie muszę wkładać jej do zamrażalnika.
  • 4 sierpnia 2024 o 19:04
    Dobra pigmentacja i trwałość ale ciężko maluję się nią precyzyjna kreskę
    Kredkę dostałam w "spadku" od mojej siostry ponieważ kolor był dla niej zbyt krzyczący. Mam ja w odcieniu 46 Blue Neon, jest to kobaltowy niebieski lekko perłowy. Kredka jest miękka, lekko sunie po skórze, trwała, nie rozmazuje się, pigmentacja dobra. Niestety źle się ja ostrzy i namalowanie precyzyjniej kreski na górnej powiece jest bardzo trudne. Raczej po zużyciu nie powrócę do tych kredek nawet w innych odcieniach.
  • 15 maja 2024 o 21:35
    Kredka Bourjois
    Kredka wpadła w moje ręce w promocji, jako osoba codziennie malująca oczy i bez kreski dolnej nie wychodzę z domu przetestowałam dużo kredek i żadna nie wykradła się w moje gusta jak ta z Bourjois. Uwielbiam ją❤️ Kredka miękka i łatwo robi się nią kreski, wytrzymuje cały dzień. Nie rozkazuje się. Dosyć wydajna bo u mnie przy codziennym użytkowaniu starcza na 5 miesięcy. Niezastąpiona w mojej kosmetyczce ☺️
    Zalety:
    • Wodoodporna
  • 1 marca 2024 o 9:18
    Cielista kredka
    Beżowa kredka do oczu od Bourjour - ja akurat mam kolor „FairPlay” . Jakiś czas temu potrzebowałam beżowej kredki do oczu. Miałam sobie samodzielnie wykonać makijaż na urodziny koleżanki i widziałam , ze przyda mi sie taki kosmetyk , by optycznie powiększyć oko. Kredka jest mięciutka i fajnie sie nią „pracuje” . Jest subtelna , w cielistym kolorze . Bardzo łatwo się ją temperuje i nie kruszy się przy tym
    Zalety:
    • Jakość