Emulsje, esencje i boostery

Ph. Doctor Dermocosmetics Serum z glutationem na powiekę górną i dolną

• 2 sierpnia 2024 o 3:40
    Wspaniałość
    Kupiłam to serum bez specjalnych oczekiwań, mając 26 lat i niezbyt problematyczną okolicę oczu, poza tym że przy mimice widać coraz bardziej kurze łapki. Zero statycznych zmarszczek. Po prostu lubię tę formę kosmetyku pod oczy. Natomiast tak zachwyciło mnie to serum, że kupiłam kolejne (tuż przed informacją o wycofaniu). Gdy dowiedziałam się o wycofaniu, zrobiłam zapasy (oczywiście jak mi się coś sprawdza, to zaraz musi być wycofywane). Po pierwsze: fajna, żelowa konsystencja. Jak ktoś lubi tłuste konsystencje to mu się nie spodoba. Serum starcza mi na długo (około pół roku) bo używam po jednej kropli na każde oko (dolna i górna powieka) oraz między brwi. Szkoda, że przez opakowanie z pipetą trochę się go marnuje przy końcówce (trzeba stawiać do góry nogami i wylewać na dłoń). Używam go tylko rano, bo wieczorem przed pójściem spać nie mam czasu czekać aż się wchłonie, a bez czekania mam wrażenie że jakoś migruje i powoduje dziwne uczucie w oczach. Tak jak wspomniałam, nie spodziewałam się zbytnio efektów, bo myślałam że nie ma na czym to serum działać. Myliłam się. Obecnie przy mimice kurze łapki nie są aż tak długie, jeśli można to określić w ten sposób. Skóra jest po prostu bardziej napięta. Zresztą natychmiastowo po użyciu gdy się zaczyna wchłaniać to czuć to napięcie, zastygnięcie jakby. Nie mylić z nieprzyjemnym uczuciem ściągnięcia. Górna powieka jest bardziej rozprostowana jakby. Mam wrażenie że to jest doskonała prewencja przed zmarszczkami. Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie już pielęgnacji bez tego serum i nie wiem co będzie gdy się skończy. Cena tego serum to i dużo i mało. Dużo jak na produkt pod oczy, mało patrząc na świetne działanie.
    • działanie
    • opakowanie (ładne)
    • brak zapachu
    Wady:
    • opakowanie (pod względem wydobycia końcówki)
  • 23 czerwca 2024 o 20:18
    Polecam
    Serum z glutationem na powiekę górną i dolną kupiłam po przeczytaniu wielu dobrych opinii o nim. Jest bardzo wydajne, ma wygodny dozownik (pipetę) do aplikacji. Jest bezzapachowe, ma półgęstą, żelową konsystencję. Szybko się wchłania. Po użyciu skóra jest lekko napięta, nawilżona. Polecam
    Zalety:
    • skuteczne działanie
  • 7 marca 2024 o 11:33
    Serum pod oczy
    Używam tego serum już od 3 miesięcy codziennie rano i wieczorem, zostało mi go jeszcze ok 1/3 w buteleczce, więc jest to bardzo wydajny kosmetyk. Faktycznie jedna mała kropla to zupełnie wystarczająca ilość. Nie mam problemów z okolicą pod oczami, nie jest ani sucha, ani nie mam zmarszczek ani cieni czy opuchnięć więc może nie jestem najlepszą osobą do oceniania efektów tego kosmetyku, natomiast ja go kupiłam w celu po prostu prewencji. W tym celu sprawdza się bardzo dobrze, ma konsystencję gęstą, żelową. Ale nie jest mocno lepiący jak często to bywa w tego typu kosmetykach o tej formule. Czuć takie nawilżenie, ale oczywiście nakłam potem na to serum krem aby domknąć to nawilżenie. Jestem zadowolona z efektów - skóra pod oczami i na powiekach jest nawilżona. Lekkie napięcie oraz wygładzenie również zauważyłam. Cieni nie mam więc nie wiem jak na nie działa. Serum nie ma zapachu, mnie nie podrażnia, nie szczypie.
  • 5 lipca 2023 o 20:23
    Cudo nad cudami!
    Lat 37. Pierwsze oznaki starzenia. Zmarszczek pod oczami nie mam, jedynie widoczny brak tkanki tłuszczowej. Natomiast przy mruzeniu oczu pojawiają się kurze łapki a skóra pod okiem wydaje się pergaminowa i przecinają ja cienkie linie. Pomijam kwestie opakowania, zapachu itp bo ma dla mnie to drugorzędnie znaczenie. Kosmetyk przede wszystkim działa. Skóra pod okiem jest wyraźnie gładsza (ale jak wspomniałam zmarszczek póki co brak). Najfajniejsze efekty zaobserwowałam jednak na czole. Serum aplikuje pomiędzy brwiami i na całe czoło bo tutaj mam widoczne już utrwalone (ale lekkie) zmarszczki mimiczne. Po miesiącu używania produktu widze lekkie wyprasowanie zmarszczek. Po zmarszczeniu czoła skóra wraca do stanu sprzed bez widocznych linii. Będę napewno używać dalej i sprawdzać efekty. Serum jest mega wydajne. Jedna kropla starcza mi od oczy i na powieki, kolejna na czoło i resztkę jeszcze wklepuje w okolicach kącików ust.
    Zalety:
    • Działanie (widocznie wygładza)
    • Wydajnosc
    Wady:
    • Cena (ale biorąc pod uwagę jakość cena jest mega niska)
  • 13 kwietnia 2023 o 11:33
    lubię do niego wracać
    Posiadam opadającą powiekę, z ubiegiem lat pojawiają się u mnie pierwsze zmarszczki pod okiem oraz cienie. Serum ma bezbarwną, żelową konsystencję, bez zapachu w wygodnym opakowaniu z pipetką. Po nałożeniu serum na okolicę oczu, szybko się wchłania, nie podrażnia. Przy porannych opuchliznach widziałam jak poprawia się okolica. Przy dłuższym stosowaniu produkt redukuje opadającą powiekę, wygładza okolicę pod okiem. Jeśli chodzi o cienie to nie zauważyłam wielkiej różnicy, a stosowałam produkt ok. miesiąc.
    • zmniejsza opuchnięcia
    • wygładza