Statystyki: + Dodaj produkt + Dodaj Look

Bielenda Professional, Vit-C Aktiv, 3% Serum z aktywną witaminą C

Średnia ocena użytkowników: 3,7 /5

Pojemność 15 ml
Cena 43,99 zł

Serum zawierające efektywne stężenie stabilnej witaminy C (Etylowanego kwasu askorbinowego). Niweluje przebarwienia skórne różnego pochodzenia, wyrównuje koloryt skóry, wygładza i rozjaśnia. Działa antyoksydacyjnie. Zawarty w produkcie Ekstrakt ze śliwki kakadu wpływa na rozjaśnienie oraz promienny wygląd skóry.

Pokaż wszystkie Schowaj

Recenzje 26

Średnia ocena użytkowników: 3,7 /5
Więcej ocen Schowaj

Kupiony w: Drogeria internetowa

Dobre serum

Mam cerę tłusta mieszaną i muszę przyznać że te serum naprawdę się u mnie sprawdziło używam go na noc i na to daje krem nie zapycha mnie nie klei się po dodaniu kremu. Jest przezeoczyste i ja po miesiącu stosowania śmiało mogę powiedzieć że działa przebarwienia są mniej widoczne

Wykorzystała: kilka opakowań

• Wydajność: 3
  • Opakowanie: 3

Warte uwagi

Jest to całkiem dobre serum z witaminą C. Mam cerę wrażliwą, naczynkową która jest trudna w "utrzymaniu". To serum rozjaśniło koloryt skóry, lekkie przebarwienia znikły, a skóra się widocznie wygładziła. Serum ma też pozytywny wpływ na naczynka, po zastosowaniu lekko się zmniejszały. Produkt świetny pod krem na rano jak i wieczór. Oczywiście najlepiej stosować z kremem z tej samej serii, aby efekt został spotęgowany. Kluczową wadą jest brak wydajności i cena. Bez promocji w Rossmanie nie ma co kupować.

Kupiony w: Drogeria internetowa

• Opakowanie: 5

Nie jest złe ale są lepsze!

Serum zamknięte w małym opakowaniu z pompka. Nie dokonca przekonuje mnie przezroczyste szklane opakowanie gdyż zawiera płynna witaminę C co prawda tylko 3% ale wydaje mi się,że taki produkt powinien znajdować się w ciemnej buteleczce.
Serum stosowałam pod krem jak i również solo. Jest bardzo delikatne nie podrażnia. Już po kilku nocach widać działanie bo ładnie ujednolica koloryt oraz wybiela drobne plamki po Stefanach. Skóra po nocy wyglada na świeża i wypoczęta. Serum mimo swojej małej pojemności jest nie zwykle wydajne gdyż stosowałam je koło 3mc. Jest święty produkt to zaczęcia przygody z witamina c i przyzwyczajenia do niej skory. Największym plusem jest to produkt bezzapachowy a witamina c często ma specyficzny zapach wyczuwalny na skórze.

• Opakowanie: 4

Przyjemne serum i tyle

Przyjemne serum w małym szklanym opakowaniu z pompką ułatwiającą dozowanie. Serum jest bardzo lekkie i szybko się wchłania. Jest bardzo wydajne, zaledwie jedna pompka wystarcza mi na wysmarowanie całej twarzy.
Nie ma zapachu, co dla jednych będzie wadą a dla drugich zaletą.
Niestety na tym zalety się kończą. Nie zauważyłam rozjaśnienia przebarwień i efektu wygładzenia.
Jako baza pod makijaż jest ok, makijaż na nim trzymał się pięknie przez cały dzień.
Niestety nie tego oczekiwałam po tym produkcie. Liczyłam na więcej.

• Opakowanie: 4

Miłe zaskoczenie

Kupiłam to serum zaciekawiona tyloma świetnymi opiniami. Przyznam, że długo zastanawiałam się nad kupnem, pojemność to tylko 15 ml, a cena waha się w okolicach 40 zł. Dość sporo, jednak produkt okazał się warty swojej ceny.

Moja cera jest mieszana, zmagam się z niedoskonałościami oraz przebarwieniami po nich. Szukałam produktu, który pomógł by mi je zwalczyć. Skończyłam właśnie moje pierwsze opakowanie i jestem bardzo zadowolona. Przebarwienia praktycznie zniknęły, zostało jeszcze kilka największych, ale myślę, że po kolejnym opakowaniu będzie już super. Skóra wygląda na taką promienną, rozjaśnioną i zdrową.

Produkt stosowałam codziennie rano przed makijażem. Konsystencja jest całkiem fajna, lekko lejąca, łatwa w aplikacji i co najważniejsze - szybko się wchłania nie pozostawiając żadnej lepkiej warstwy.

Oczekiwałam na więcej

Na początek zacznę od tego,że bardzo lubię produkty Bielenda miałam ich mnóstwo ,z niektórych byłam naprawdę mega zadowolona, bo tam efekty były widoczne. W przypadku tego serum szczerze nie do końca jestem zadowolona ponieważ coś nie zagrało być może osobom mało wymagającym to wystarczy,ale moje oczekiwania były większe, ponieważ na opakowaniu wyczytałam,że serum przeznaczone jest dla skóry z nierównym kolorytem z przebarwieniami różnego pochodzenia.Otóż jak stosowałam ten produkt miałam 3 małe plamki i tak pozostało nie zniknęły.nie zauważylam też ,aby zrobiły się jaśniejsze kompletnie nic.
Na plus mogę dodać estetczne szklane opakowanie z dobrze działajacą pompką przez co aplikacja była higieniczna .
Serum jest bardzo wodniste ,rzadkie,bezzapchowe.Dobrze sie wchłania i nie pozostawia lepkości.

Wykorzystała: kilka opakowań

Kupiony w: Inna drogeria

• Wydajność: 2

Świetne serum

Dostałam to serum w boxie kosmetycznym. Sama raczej bym go nie kupiła, ponieważ jest dość małe i niewydajne, a cena spora. Jednak działanie wszystko wynagradza. Serum super działa, ładnie rozjaśniło moją skórę oraz zmniejszyło przebarwienia. Nadaje się pod makijaż i ładnie się wchłania. W boxie wychodziło w fajnej cenie więc zamówiłam jeszcze żeby mieć zapas. To moja pierwsza styczność z witaminą C i totalnie mnie zachęciło do dalszego stosowania.
Minusem jest konsystencja, która jest bardzo płynna i ciężko się aplikuje. Opakowanie wygodne, pompka się nie zacina.

Kupiony w: Nie podano

Bardziej niz poprawne

Pomine kwestie wielkosci i ceny, bo przewinelo sie to juz w kazdej recenzji:)
Dla mnie, jesli jest kupione w promocji jest jak najbardziej akceptowalne. (zwlaszcza ze zastosowana w formulacji witamina C jest najnowsza pochodna i nalezy do tych drozszych. Jesli zestawi sie je z sesderma, svr, czy nawet TO to jest to najtansze serum)

Serum to stabilna witamina C ( 3-O-Ethyl Ascorbic Acid) - czyli brak podraznien, silniejsze dzialanie przeciwzmarszczkowe (w porownaniu z innymi pochodnymi), odpornosc na swiatlo i temperature (czyli nic nie szkodzi, ze ma przejrzyste opakowanie). Dzieki temu, ze nie musi byc dalej przeksztalcana w skorze d skladu askorbinowego i dziala od razu, jest skuteczna nawet w nizszych stezeniach.

Natomiast zgodze sie, ze mimo wszystko efekt rozjasnienia nie jest tak intensywny jak przy produktach z Ascorbid acid (ale nie ma tez podraznien i wypryskow)

Wrocmy jednak do plusow - serum jest lekkie, szybko sie wchlania, nie pozostawia lepkiej warstwy, zdecydowanie lubi sie z kazdym SPF. Ze wzgledu na brak podraznien jest dla mnie idealne po nocy z silniejszymi skladnikami aktywnymi i uzywane jest wymiennie z serum z Ascorbid acid.

Dla mnie jest to przyjemny basic, idealny do codziennej pielegnacji.

Kupiony w: Otrzymałam w prezencie

Fajne na początek

Serum jest dobre na początek przygody z witaminą C, jednak szału nie róbi.
W mojej opinii nie jest najtańsze, bo buteleczka ma 15ml, a nie standardowe 30ml, jednak mamy faktycznie ustabilizowaną formę witaminy C i da się je znaleźć na promocji. Czasami Bielenda dorzuca je jako gratis do zamówień. Minus za przezroczysty flakonik, dostęp światła niestety jest większy.
Nie podrażnia, nie ma zapachu. Forma wodnisto-żelowa, jest więc całkiem wydajne. Szybko się wchłania. Stosowałam je na noc, a później na dzień pod krem z SPF. Pojedyncze wypryski znikały szybciej, twarz była delikatnie rozjaśniona, ale nie zauważyłam efektu wow czy rozjaśnienia większych przebarwień. Traktowałam je raczej jako antyoksydant i podbicie działania SPF w ciągu dnia, a także dodatkowy kosmetyk nawilżający między tonikiem a kremem. Mam cerę suchą, więc uwielbia także żelowe formy kosmetyków. Jednak nie ma co oczekiwać cudów.

• Wydajność: 3

Moje pierwsze serum

Serum te jest pierwszym tego typu, które kupiłam. Jak dla nowicjuszki zrobilo ma mnie miłe wrażenie. Kupiłam je na promocji w rossmanie, bo jednak regularna cena jest trochę wysoka i nie żałuję. Zamknięte w szklanej buteleczce z pomką, którą można też odkręcić co jest dla mnie dużym plusem. Konsystencja wodnista, dobrze się rozprowadza i wchłania, nie zostawia lepkiej warstwy, jednak nie należy do dobrze wydajnych produktów. Ja widzę dużą poprawę kolorytu mojej skóry i o to mi chodziło. Ogólnie polecam

Używa produktu od: 2 tygodnie

Kupiony w: Nie podano

• Wydajność: 2
  • Zgodność z opisem producenta: 4

Nie jestem przekonana

Serum jest całkiem przyjemne. Zamknięte jest w bardzo wygodnej buteleczce z pompką- ogromny plus za brak pipety. Jego konsystencja jest bardzo wodnista, łatwo się dozuje. Świetnie nadaje się jako baza pod krem z filtrem bądź pod makijaż, ładnie nawilża cerę. Jest jednak bardzo niewydajne, używam go około dwa tygodnie codziennie rano i już jestem w połowie buteleczki. Jest to zarówno plus jak i minus- na pewno nie zdąży się zepsuć czy też zmarnować, jednak ze względu na szybkie zużywanie jest też mniej ekonomiczne. Nie zauważyłam żadnego szczególnego rozjaśnienia cery oraz przebarwień, ale nie mam też z tym dużego problemu, więc trudno mi to obiektywnie ocenić. Raczej do niego nie wrócę, lubię bardziej widoczne efekty.

Fajne, ale bez wow

Moim pierwszym serum z witaminą C był Liq CC, które postawiło poprzeczkę tak wysoko, że jeszcze żadne inne mu nie dorównało. Bardzo lubię testować nowości, więc stwierdziłam, że mimo, że jest świetne, to wypróbuję też to z Bielendy, o którym słyszałam same superlatywy w mediach społecznościowych.

Jak zawsze kosmetyk kupiłam na promocji, wiec zapłaciłam za nie chyba coś koło 30 złotych. Niedużo, ale jednak pojemność to tylko 15 ml :( wiec jest to naprawdę maleństwo. Serum znajduje się w malutkiej buteleczce z pompką, więc aplikacja jest bardzo wygodna i higieniczna. Dodatkowo ma kartonik, a szata graficzna jest minimalistyczna i elegancka.

Serum jest zupełnie przezroczyste i wodniste, rzadkie. Nie ma zapachu. Ma ultra lekką Formułę, co gwarantuje przyjemność stosowania. Nie jest oleiste ani klejące, nie zostawia filmu na twarzy, no po prostu bajka.

Choć serum samo w sobie jest fajne, to jednak nie robi spektakularnych efektów. Skóra wygląda dobrze, zaczerwienienia są małe, jednak efekt rozjaśnienia też niewielki. Po zużyciu całej buteleczki mogę stwierdzić, że zdecydowanie jest to serum dla mało wymagających. Nie zapchało mnie jak serum z Nacomi, natomiast efekt jest dla mnie zbyt mało widoczny. Fajne, nie robi szkody, ale wow też nie. Takie na ocenę dobrą :)

Najaktywniejsze recenzentki
  1. 1