Płyny do kąpieli

E-Glamour.pl
Kneipp Body Wash Enjoy Life May Chang & Lemon żel pod prysznic 200 ml
Kneipp Enjoy Life Litsea Cubeba

• 25 lipca 2024 o 15:25
    Mocno cytrynowy, odświeżający zapach i długie poczucie czystości, jednak wydajność pozostawia sporo do życzenia.
    Żel ten kupiłam w jednym z hipermarketów. Za tubę z roślinną szatą graficzną i z zamknięciem na klik zapłaciłam około 10 złotych. Pojemność nie jest jakaś ogromna (200ml), jednak o marce Kneipp słyszałam już tyle dobrego, zwłaszcza odnośnie zapachów, że postanowiłam się w końcu skusić na jakiś ich produkt :) Tuba ma zamknięcie na zatrzask, a zawartość wydobywa się bez większych problemów ze względu na elastyczność materiału i konsystencję, która jest mocno płynna (nie bez powodu w opisie mamy płyn pod prysznic, a nie żel). Przez to kosmetyk dość łatwo przelewa się przez ręce, co niezbyt dobrze wpływa na wydajność (ja wykończyłam opakowanie w niewiele ponad tydzień). Co do zapachu, jest bardzo świeży, cytrynowy, choć nie w pełni naturalnie cytrusowy, ale z pewnością dodaje energii. Przede wszystkim jednak płyn daje uczucie czystości i orzeźwienia na naprawdę długo. Nie wysusza również skóry, a wręcz leciutko ją zmiękcza. Pieni się delikatnie, ale dla mnie wystarczająco. Jeśli chodzi o skład, nie jest idealny. Mamy tutaj mocny detergent u szczytu oraz sporo PEGów, a także substancji zapachowych mogących uczulać, zwłaszcza osoby podatne. Jest również i sporo pielęgnacji w postaci takich składników jak nawilżająca gliceryna, olejek eteryczny mai chang działający przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie, a także przeciwbólowo, olejek cytrynowy nadający zapach i spowalniający procesy starzenia, olej ze słodkich migdałów natłuszczający ciało oraz zapobiegający odparowywaniu wody z naskórka czy będąca antyutleniaczem witamina E. Podsumowując: z tego płynu pod prysznic jestem ogólnie zadowolona. Bardzo dobrze i przede wszystkim na długo oczyszcza ciało, nie wysusza, a nawet lekko zmiękcza, całkiem ładnie pachnie oraz nie jest drogi. Niestety wydajność i konsystencja pozostawiają nieco do życzenia. Z tego też tytułu odejmuję jedną gwiazdkę z oceny końcowej.
    Zalety:
    • doskonale myje i odświeża ciało na naprawdę długi czas
    • efekt zmiękczenia skóry
    • orzeźwiający, cytrusowy zapach
    • poręczne opakowanie
    • akceptowalna cena
    Wady:
    • konsystencja, która łatwo przelewa się przez ręce
    • niska wydajność przez powyższe i małą pojemność
    • skład nie jest idealny
  • 5 listopada 2022 o 20:03
    Orzeźwienie na zamówienie
    Bardzo lubię ten żel pod prysznic. Ma świeży, przyjemny zapach cytryny przełamany may chang. Poranny prysznic z rana tym produktem to idealna aromaterapia. Żel pieni się przyzwoicie, wedlug mnie jest wydajny. Nie wysusza skóry, nie uczula. Przyjemnie oczyszcza skórę. Jestem zadowolona z tego produktu. Cena adekwatna do składu, który proponuje producent. Myślę, że jeżeli ktoś jest fanem cytrusowych zapachów żeli pod prysznic i szuka swojego ulubieńca, to z powodzeniem może się skusić na ten ;)
  • 29 lipca 2021 o 20:47
    Cytrynowe cudo
    Żel ten kupiłam w Rossmann ,ma cudowny cytrynowy zapach piękne opakowanie nie podrażnia .To jest pierwszy żel z tej firmy który używam i jestem szczerze zakochana tym produktem.
    Zalety:
    • Dostępność
    • Ładne opakowanie
    Agawa8
    15 lutego 2021 o 16:59
    sycylijski sad
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    zapach jest rzeczywiście cudowny - czułam się jak w wannie wypełnionej sokiem cytrynowym, zapach jest orzeźwiający; nieźle nada się na poranną pobudkę, pieni się ładnie- używałam też jako płyn do kąpieli, nic mnie nie uczuliło
    • tuba
    Wady: