Rozświetlacze

E.L.F. Cosmetics Halo Glow Setting Powder Sypki puder rozświetlający

Jumin
    23 września 2023 o 14:34
    light
    opakowanie jest super, mimo że to puder sypki to nie muszę się martwić że się rozsypie bo ma fajny system który zakrywa dziurki nadaje soft efekt, lekko matuje ale nadaje naturalny wygląd cery, znajomy ostatnio myślał że nie miałam tego dnia nic na skórze a miałam podkład i właśnie ten puder ;) zauważyłam też że nie zbiera mi się w ogóle w liniach uśmiechu
  • 14 stycznia 2021 o 19:30
    Przepiękny efekt
    Jako posiadaczka cery mieszanej zawsze sięgałam po pudry o matowym wykończeniu. Natomiast miałam ochotę spróbować jakiegoś pudru rozświetlającego, więc oto jest. I jestem mega zadowolona. Puder ma super opakowanie. Ma taką odkręcaną zatyczkę, która odkrywa i zakrywa dziurki. Mega sprawa, bo puder wylatuje tylko wtedy gdy tego chcemy. Samo opakowanie bardzo minimalistyczne, porządne. Puder jest drobno zmielony i miękki. Mam najjaśniejszy kolor Light i jak dla mnie to jest on taki transparentny. Nakładam go sporo jako baking pod oczy a także pudruję nim policzki. Na strefę T daję minimalnie. Dodatkowo na strefę T nakładam jeszcze puder matowy. Puder nie ciastkuje się, nie jest suchy. Wygląda na skórze miękko, zdrowo. Nie zmienia koloru skóry i nie bieli jej. Daje przepiękny efekt rozświetlonej, odbijającej delikatnie światło skóry. Przy tym nie ma on żadnych drobinek, więc wygląda to bardzo estetycznie i elegancko a nie tandetnie. Puder mimo, że rozświetlający, to nie podkreśla rozszerzonych porów a mam z nimi problem w stefie T. Nie spodziewałam się, że będzie tak świetnie utrwalał makijaż. Trzyma mi się on super przez dobre 8 godzin. Dłużej nie noszę. W strefie T dokładam na niego puder matujący, bo jednak gdy cera zacznie produktować sebum, to będzie ona już zbyt rozświetlona i będzie wyglądała nie zbyt świeżo. Puder z Elfa tak ładnie rozświetla, że mimo nałożenia na niego jeszcze pudru matującego (fixujący z Artdeco), to nadal to rozświetlenie spod tego drugiego pudru lekko widać. Puder minimalnie zmniejsza wyświęcenie skóry. Nadal się ona zaczyna świecić po jakiś 3 godzinach, ale mniej niż po niektórych pudrach takich niematujących. Jest to moja taka ostatnia perełka i serdecznie polecam każdemu. Nie mam jednak pojęcia gdzie można go kupić.
    Zalety:
    • Nie wysusza
    • Nie zapycha
    Wady:
    • Nie wiem gdzie można go kupić stacjonarnie i czy można go gdzieś w Polsce zamówić. Natomiast jest na stronie niemieckiego Douglas za jakieś 8 euro