WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Toniki i hydrolaty

AA Cera Wrażliwa Przeciw Zmarszczkom, Rewitalizujący płyn micelarny z tonikiem 2 w 1 do cery wrażliwej

• 15 maja 2023 o 10:20
    Poprawny produkt względem usuwania makijażu, innych efektów stosowania nie odnotowano ;)
    Płyn micelarny z tonikiem 2w1 od marki AA miałam przyjemność poznać dzięki paczce dla Recenzentki Miesiąca. Ostatnimi czasy polubiłam się z tą formą demakijażu jako pierwszym z dwóch etapów, gdzie zwieńczeniem jest u mnie zawsze domycie skóry twarzy żelem/pianką. Najpierw o samym kosmetyku i o mojej skórze: produkt przeznaczony jest dla wrażliwców, w teorii ma być nie tylko „zmywaczem”, ale i tonikiem. W składzie znajdziemy sok z aloesu, ekstrakt z alg, betainę. Producent na etykiecie głosi o działaniu przeciwzmarszczkowym i rewitalizującym. Ja jestem posiadaczką cery mieszanej w kierunku normalnej/suchej na policzkach. Pojawiają się u mnie pierwsze drobne oznaki wkraczania w trzydziestkę ;), skóra z wiekiem stała się nieco bardziej wrażliwa, skłonna do sezonowych problemów w postaci odwodnienia, zszarzałego wyglądu. Przystępując do testów produktu nie borykałam się jednak z żadnymi większymi problemami. Płyn zamknięty jest w smukłej poręcznej butelce z klapką. Zatrzask jest mocny, wszystko działa prawidłowo przez cały czas stosowania produktu. Konsystencja płynu micelarnego jaka jest, każdy widzi ;), zapach delikatny, kosmetyczny. Produktu używałam wieczorem, bowiem rano wystarcza mi sam żel/pianka. Płyn radzi sobie dobrze z usuwaniem makijażu, nawet tego wodoodpornego. Dość szybko się go pozbywa, czarne plamy z okolic oka znikają bez szczególnego tarcia i co trzeba w tym miejscu zauważyć -kosmetyk jest ultradelikatny dla oczu. Mogę mrugać powiekami w trakcie pocierania i nawet jeśli coś dostanie się do środka -nie odczuwam tego. Skutecznie schodzi makijaż także z pozostałych partii twarzy, co prawda ja i tak używam jeszcze żelu, natomiast ten nie ma już wiele roboty przy domywaniu skóry. Na wzmiankę zasługuje także drobny mankament, a mianowicie fakt, że płyn dość mocno pieni się na skórze, za czym nie przepadam, choć i tak zmywam go z twarzy. Niestety nie odnotowałam działania anti-aging czy wpływu pielęgnacyjnego na skórę, lecz ciężko spodziewać się tego po produkcie, który tak krótko na niej jest. Na pewno kosmetyk dobrze radzi sobie z podstawowym zadaniem, będąc przy tym bardzo delikatnym dla skóry, toteż poleciłabym go nawet tym bardzo wrażliwym. Podsumowując -produkt godzien polecenia, poprawny, dość wydajny jak na pojemność 200ml, jednak spotkałam już na swojej drodze płyny micelarne, które zrobiły większe wrażenie na mojej skórze. Nie zmienia to faktu, że polubiłam się z tym gagatkiem i niewykluczone, że jeszcze kiedyś się spotkamy.
  • 15 czerwca 2021 o 21:22
    Bardzo dobry
    Oczy mam bardzo wrażliwe i nawet to co nie uczula innych wrażliwców, mnie szczypie. Ten płyn jest wyjątkowy, mogę lać go do oczu i nic ;) bardzo dobrze zmywa, jest delikatny również dla skóry, kupie ponownie ale na promocji. Jedyny minus to pojemność, zdecydowanie za mała
    Zalety:
    • łagodny
    • bez zapachu !
    • dobrze zmywa
    • delikatny dla oczu
    Wady:
    • mała pojemność
    kora777
    12 lutego 2021 o 18:35
    Łagodny
    Opcja połączenia płynu z tonikiem trafiona, w tym przedziale cenowym produkt że średniej półki, dostępy w sieciowych drogeriach. Preparat jest łagodny, nie ściąga skóry, nie podrażnia, usuwa zanieczyszczenia (co do makijażu wodoodpornego się nie wypowiem). Koi wysuszoną cerę, mam wrażenie że minimalnie ją nawilża i wygładza, w działanie przeciwzmarszczkowe średnio wierzę (nie te stężenia). Nie spowodował wysypu niespodzianek, zresztą zobaczymy za kolejny miesiąc. Z minusów butelka zamykana na klik, jest szczelna jednak wolałabym pompkę. Po drugie i najważniejsze - preparat się mocno pieni (w pojemniku i na waciku). Niby nie robi krzywdy ani nie zostawia klejącej warstwy, ale mam uczucie wklepywania mydła i wolę przetrzeć jeszcze twarz hydrolatem.