Balsamy do ust

Orientana Naturalny balsam do ust `Coconut Sweet`

• 23 stycznia 2024 o 17:06
    super!
    Balsam do ust jest fenomenalny. Gdy inne pomadki nawilżają na chwilę on nawilża na długo. Bardzo mi to odpowiada, że nie muszę co chwilę smarować ust, wystarczy to zrobić raz na kilka godzina a sprawdza się przy naprawdę spierzchniętych ustach
    Drogeria Cocolita.pl
  • 31 października 2023 o 21:01
    Bardzo średni - bez rewelacji
    Produkt kupiłam w promocji w jednej z drogerii. Liczyłam na fajny produkt do ust, który dobrze nawilży i ochroni w zimne dni. Patrząc na piękne kolorowe opakowania (tej czy innej wersji) liczyłam chociaż na delikatny, przyjemny zapach :( Dobrze działa używany na przemian z czymś mocniej regenerującym, sam może być używany raczej latem, przy zimnej pogodzie mi nie wystarczył. Nie odradzam zakupu, kosmetyk się sprawdzi, ale moim zdaniem nie daje nam więcej niż pierwsza lepsza pomadka nawilżająca.
    Drogeria Jasmin
    So_Flow
    24 listopada 2022 o 13:17
    Obiecanki cacanki...
    Jak zwykle dałam się skusić 'naturze'. Czyli zapłacić więcej za coś, co złote góry obiecywało, a w praktyce nie przyniosło wymiernych korzyści. Oczywistym plusem dla mnie jest naturalny skład balsamu. Chociaż pomadek używam głównie zimą w celach ochronnych. I tutaj należałoby się zastanowić, ponieważ olejek kokosowy z tego co wiem ma właściwości wychładzające. Tak że stosowanie tego balsamu zimą mija się z celem, a wręcz może zaszkodzić. Drugim plusem jest dla mnie ekologiczne opakowanie - zaskakująco trwałe rozwiązanie w duchu eko. Brawo. Co do działania mam mieszane uczucia. Nie zauważyłam jakiegokolwiek działania nawilżającego, zmiękczającego, czy wygładzającego. Miałam wrażenie, że produkt roluje się na ustach. Do tego ten dziwny zapach i smak? Dla mnie pomadki, szminki i balsamy do ust powinny być esencją przyjemności. A przy oblizywaniu ust miałam wrażenie, że zjadam wosk. To pewnie zasługa masła shea. No nie tak wyobrażałam sobie naturalny produkt kojarzący się z kobiecością. Czytałam Wasze opinie o tym produkcie i jeśli chodzi o gumę do żucia to owszem, ten zapach faktycznie przywodzi takie skojarzenia. Ale w moim odczuciu jest to guma do żucia, która została wyżuta jakiś tydzień wcześniej.
    Zalety:
    • ekologiczne opakowanie
    • naturalny skład
    Wady:
    • smak
    • rolowanie się produktu
    • brak ochrony na zimę
    • brak nawilżenia, wygładzenia i zmiękczenia
  • 3 lutego 2022 o 19:20
    Przyjemna
    Pomadka zamknięta jest w papierowej tubie, sztyft jest osadzony w czymś przypominającym plastik. Lubię ją, ponieważ nadaje się dobrze pod każdą szminkę, nie zostawia tłustego uczucia na ustach. Jest bardzo delikatnie nawilżająca, więc dla osób zmagających się z jakimiś większymi problemami z suchymi ustami, czy skórkami może być zbyt lekka. Na co dzień spisuje się dobrze. Zostawia poświatę a'la błyszczyk, lecz nie jest to nachalny efekt. Ogólnie jest dobra, ale nie rewelacyjna. Zapach jest przyjemny.
    Zalety:
    • Naturalny skład
    • Dobrze sprawdza się pod różne szminki
    • Lekkie nawilżenie
    • CF, wegańska
    Wady:
    • Cena regularna w porównaniu do jakości
  • 17 stycznia 2022 o 23:07
    Wg mnie nie warto
    Kupiłam, bo w necie usłyszałam, że pchanie jak Mamba Malinowa, a w dzieciństwie bardzo lubiłam ten zapach (i smak). Jednak ta opinie była bardzo przesadzona. Co najwyżej, to "zalatuje" lekko Mambą, a dominujący zapach to coś w stylu "stara szminka mamy" i taki też sam posmak zostawia w ustach. Ble. Gdzie ten kokos? Chyba tylko na obrazku. Pierwsze kilka użyć było koszmarne. Nie czułam nawilżenie, na ustach robiły mi się grudki, jakby się naskórek rokował. Jednak używając innej pomadki czy balsamu (przy kolejnej aplikacji) albo po zrobieniu peelingu to uczucie nie zniknęło. Dopiero po kilku dniach się moje usta przyzwyczaiły i było nawet ok. Zostawia leciutki różowy kolor i ładnie, mieniąco wygląda na ustach. Ogólnie nie zachwyca. Jak na pomadkę do ust ma wysoką cenę. Ktoś pisał, że Alterra lepsza, w sumie to tak, biorąc też pod uwagę, że można ją kupić za kilka zł. Jakoś tak przy wielu kosmetykach naturalnych wychodzi, że są fajne, neutralne, nieszkodliwe dla środowiska, ale dla ludzi, w użyciu to są słabe, mimo że często mają wysoką cenę.