Olejki do włosów

Dary Natury Zimnotłoczony ekologiczny olej z nasion kozieradki na porost włosów i wzmocnienie cebulek

• 4 czerwca 2021 o 3:03
    Cudo
    Olej ten kosztuje około 10 zł. Butelka jest szklana, a otwór jest dość szeroki i dzięki temu można nabierać produkt bezpośrednio z opakowania za pomocą pipety. Zapach olejku jest dla mnie bardzo przyjemny, bardzo z nim się polubiłam. Oczywiście jak to kozieradka - pachnie rosłem, ale jest to delikatny zapach. W ostatnim miesiącu stosowałam regularnie, praktycznie co mycie olej z nasion kozieradki firmy dary natury. Oczywiście stosowałam go zawsze przed myciem na czas od pół godziny do nawet 2h. Na początku trzymałam go na skórze głowy pół godziny. Raz niechcąco zasiedziałam się z tym olejem na głowie z 2h i po tym razie, zaczęłam przetrzymywać dłużej ten olej, bo skóra głowy dobrze reagowała. Jak wiadomo z olejkami na skórę głowy trzeba postępować ostrożnie i obserwować jak skóra głowy reaguje na nie. W moim przypadku nie było żadnych przeciwskazań. Przyrost włosów wyniósł około 1,5 cm. Super wpłynął na prost włosów. Olej ten ogólnie pomaga w walce z łupieżem. Skóra głowy po nim była uspokojona i wzmocniona. W dodatku pare razy wykorzystałam go do olejowania włosów i na tej płaszczyźnie również okazał się hitem! Moje wysokopory wyglądały po nim rewelacyjnie. Podsumowując jest to dla mnie totalna perełka i odkrycie tego roku. Polubiła się z nim nie tylko skóra głowy, ale i włosy. Wpłynął super na porost włosów, dał mi 0,5 cm więcej, niż zazwyczaj! Dla mnie to totalny tani hit! Napewno do niego powrócę. Ba, nawet mam już kolejne opakowanie w zapasie. ????
    Horaniu
    28 lutego 2021 o 23:23
    Idealny w walce o porost
    Nie od dziś wiadomo, że kozieradka świetnie działa na porost włosów, kondycję skóry głowy i ograniczenie przetłuszczania. Oprócz wcierki z kozieradki używam również tego oleju do olejowania skóry głowy, tzw. olejowej wcierki. Oleju użyłam już kilka razy i naprawdę przyjemnie się go używa, mimo zapachu, który przypomina rosół. Produkt ma pomarańczowy kolor, co również mi nie przeszkadza, ani nie wpływa znacząco na kolor moich włosów. Olej jest moim przyjacielem w walce o szybszy porost i sprawdza się świetnie. Fajne jest też to, że ma pojemność aż 100 ml, więc starczy na długo. Jeżeli chodzi o porost, stosuje wiele kosmetyków, aby go poprawić, dlatego nie jestem w stanie ocenić działania oleju z nasion kozieradki, jednak stanowi on dobre uzupełnienie pielęgnacji.