Serum do twarzy

Nanoil Vit. C Face Serum Rozświetlające serum do twarzy z witaminą C

• 5 października 2022 o 21:55
    Niestety nie rozjaśnia przebarwień ani nie ujednolica kolorytu, za to nawilża i nadaje się pod makijaż.
    Produkt ten kupiłam, pragnąc zawalczyć z przebarwieniami potrądzikowymi, jakie niestety dość licznie występują na mojej twarzy oraz by dodać skórze blasku. Zakupów dokonałam w jednej z drogerii internetowych, płacąc około 73 złotych za pojemność 50 ml (cena może nie najniższa, ale pojemność też większa niż standardowe 30ml). Serum zamknięte jest w wykonanym z ciemnego szkła opakowaniu chroniącym zawartość przed rozkładem pod wpływem światła. Jako dozownik otrzymujemy pipetkę. Konsystencja jest płynna, jednak nie na tyle, by przelewać się przez ręce. Wręcz powiedziałabym nawet, że jest zagęszczona i lekko galaretkowata. Serum łatwo rozprowadzić na buzi (mnie na całą twarz wystarczyła jedna pipetka i to nawet nie cała). Od razu czuć, że coś jest nałożone, bo skóra mocno się napina niczym po liftingu. Trzeba chwilę poczekać, by preparat przyzwoicie się wchłonął (w pełni przynajmniej na mojej skórze mu się nie udawało i pozostawiał lekką warstewkę). Zapach jest słabo wyczuwalny, ale mnie to akurat nie przeszkadza. Walorem jest, iż kosmetyk ten nadaje się pod podkład wręcz idealnie, gdyż naprawdę dobrze z nim współgra. Poza tym nie wywołuje podrażnienia skóry (nawet tej wrażliwej) ani jej nie zapycha mimo mojej sporej skłonności do trądziku. Pora przejść do rezultatów. Po zastosowaniu serum cera jest rzeczywiście bardziej promienna i gładka. ale nie zauważyłam praktycznie żadnego wpływu na przebarwienia, a na to liczyłam najbardziej. Co do składu, mamy tutaj: · 3-O etylowy kwas askorbinowy, który jest bardzo stabilną i odporną na działanie temperatury czy światła formą witaminy C · wyciąg z korzenia rośliny Boerhavia diffusa, czyli silny antyoksydant · sorbitol będący substancją nawilżającą i wygładzającą · konserwanty typu phenoxyethanol. Na koniec jeszcze napiszę o wydajności. Ze względu na sporą pojemność serum starczyło mi na około 2 miesiące codziennego, porannego stosowania (uwaga! po otwarciu kosmetyk nadaje się do stosowania tylko przez 3). Czy sięgnę po ten produkt ponownie? Nie. Mimo że nadaje się pod krem z filtrem/makijaż, nawilża i wygładza cerę, nie wpływa zbytnio na rozjaśnienie przebarwień czy ujednolicenie kolorytu, a na tym najbardziej mi zależało.
    Zalety:
    • opakowanie ze szkła, z dozownikiem w formie pipety
    • subtelny zapach
    • nawilżenie i wygładzenie skóry oraz nadanie jej lekkiego blasku
    • sprawdza się jako baza pod makijaż
    • nie uczula, nie zapycha, nie nasila wydzielania sebum
    • stabilna forma witaminy C
    • duża pojemność = wydajność
    • dość mocno napina skórę po użyciu: z jednej strony może dzięki temu lekko wygładzać zmarszczki, a z drugiej odczuwa się przez to lekki dyskomfort
    Wady:
    • dość wysoka cena
    • brak wpływu na przebarwienia i na ujednolicenie kolorytu
    • nie wchłania się w pełni
    • dostępność stacjonarnie
    • phenoxyethanol i disodium EDTA w INCI
    • ważność po otwarciu to tylko 3 miesiące
    Mela345
    11 maja 2022 o 16:58
    NIE DLA MNIE
    Plusy(+) - nawilża - odżywia - naturalny efekt liftingu - lekka formuła - szybko się wchłania - opakowanie na mega plus Minusy(-) - nie widzę za bardzo efektów które obiecuję producent (rozświetlenie przebarwień, wyrównanie kolorytu) - cena - dostępność - wysyp - poczucie jakby moja skóra się dusiła - uczucie ściągnięcia Podsumowując używam tego produktu już parę miesięcy i bardziej mi zaszkodził niż pomógł. Przy regularnym stosowaniu wyskakuje mi jakiś nieprzyjaciel szczególnie jak używam go na dzień, więc zaczęłam go stosować rzadziej tak co 2,3 dni na wieczór byle go tylko wykończyć i powiedzmy że problem wysypu został zażegnany to jednak mam wrażenie jakby moja skóra nie miała jak oddychać - bardzo nieprzyjemne uczucie. Oprócz tego nie widzę poprawy mojej cery pod względem zaczerwienień i przebarwień, paradoksalnie jak zrobiłam sobie od niego przerwę przestała mi się aż tak czerwienić, nic z tego nie rozumiem. No i cena. Prawie 100 ziko za coś co w ogólę mi nie pomogło masakra...(
  • 29 marca 2022 o 16:53
    Serum #3
    Zauważyłam efekty, a to już duży sukces przy mojej wymagającej buzi. Kosmetyk bardzo dobrze się wchłania i lekko rozświetla cerę. Anty starzeniowych efektów nie zauważyłam, ale do tego to pewnie trzeba używać serum przez kilka miesięcy co najmniej.
    OLA2101
    12 czerwca 2021 o 15:03
    Działa!
    Regularne używanie serum przynosi obiecane przez producentów efekty-rozjaśnia przebarwienia, wyrównuje koloryt skóry, odmładza, odżywia i nawilża. Ogromny plus za duże opakowanie- aż 50 ml (przeważnie dostajemy 15 max 30 ml). Oczywiście, standardowo, opakowanie jest to szklana butelczka z pipetą, ciekawie przedstawia się rozwiązanie ze wstawką z drewna-bardzo efektowne. Dzięki dużej pojemności serum wystarcza na bardzo długo. Produkt nie podrażnia, nie powoduje wysypu. Warto je kupić!
    Zalety:
    • Duże opakowanie, rozjaśnienie przebarwień
    Wady:
  • 9 kwietnia 2021 o 14:09
    jestem zadowolona
    Serum jest rewelacyjne! Kosmetyk zgodnie z opisem producenta redukuje przebarwienia, wyrównuje koloryt skóry, przywraca blask i odmładza. Serum doskonałe jest dla osób zmagających się z trądzikiem. Na plus jest też pojemność, aż 50ml. Większość kosmetyków tego typu ma 30 ml. Jestem bardzo zadowolona z zakupu. POLECAM.