Estee Lauder Hydrationist, Maximum Moisture Creme for Normal/Combination Skin (Krem maksymalnie nawilżający, cera mieszana/normalna)

• 6 lutego 2016 o 22:38
    nie polecam!
    Poszukiwałam dobrego kremu nawilzającego na dzień i po przekopaniu internetów zdecydowałam się na ten krem. Miał ładnie nawilżać ale nie przetłuszczać cery bo dedykowany jest do cery normalnej i mieszanej. Nawilżenie nie jest spektakularne raczej przeciętne ale niestety jako krem na dzień się nie nadaje. Powoduje niesamowite świecenie się skóry i nawet podkład Estee Lauder DW nie daje rady położony na ten krem. Z pewnością nigdy więcej nie wrócę do pielęgnacji z EL Używam tego produktu od: ok. 8 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1
    zimnaO
    16 grudnia 2015 o 9:05
    Powiem tak...
    Zapragnęłam tego kremu, odkąd się pojawił. Wszystko co zawiera w sobie hasło "maksymalnie nawilżające" lub "nawadniające" jest już moje. Moja 30-letnia, normalna, bezproblemowa cera zazwyczaj nie stwarza problemów, z wyjątkiem okresu jesienno-zimowego. Wtedy chłonę wszystkie, silnie nawilżające kremy. Ponieważ cena mnie trochę zdławiła a działanie kremu jest stricte wyłącznie nawilżające (krem nie walczy w żaden skomplikowany sposób ze zmarszczkami), testowałam go równocześnie z Biohyaluron 4D Eveline, żeby porównać działanie obydwu. Bo nie ma co dużo mówić, dzieli je przepaść cenowa w wysokości 210 zł. Po dwóch miesiącach codziennego stosowania, mogę Wam uroczyście oświadczyć, że nie ma ŻADNEJ różnicy między kremem EL Hydrationist a kremem Biohyaluron. Poza ceną oczywiście. Obydwa silnie nawilżają, nawadniają i robią wszystko, by cera była miękka i sprężysta. Obydwa spłycają te najdrobniejsze linie i nierówności, ale robią to poprzez bardzo mocne nawilżenie (czyli efekt jest chwilowy). Obydwa świetnie nadają się pod makijaż. Mają zbliżoną konsystencję, szybko się wchłaniają i momentalnie przynoszą ulgę. Stosowane regularnie poprawiają kondycję cery. Jeśli chodzi o składy kremów, to jestem totalny laik, nie rozumiem nawet pół słowa z etykiety. Skład z kremu EL jest znacznie dłuższy i może zawiera jakieś inteligentniejsze składniki, które inteligentniej nawilżają naszą skórę (jakkolwiek to brzmi), dla mnie to bez różnicy. Działanie obydwu jest identyczne z przewagą dla Biohyaluron. Po EL, po jakichś dwóch tygodniach stosowania, miałam wysyp pryszczy i zaskórników w okolicy brody i nosa. Byłam już po okresie i w ciężkim szoku, bo moja twarz nie zwykła urządzać mi takich niespodzianek. Co lepsze, widzę, że nie byłam jedyna. Co do wydajności, to lekka przewaga dla Hydrationista - cena nakazuje umiar. Marka to marka. Mają w swojej ofercie perełki i i totalne niewypały. Hydrationist ląduje w tej drugiej kategorii. Biohyaluron 4D używam od dobrych kilku lat i jestem mu wierna. Stosuję go co drugi dzień na zmianę z trochę konkretniejszym kremem. Robi wszystko, czego od niego oczekuję i kosztuje grosze. Nie jestem sknerą, ale jeśli naprawdę nie widzę różnicy, nie zamierzam dopłacać 200 zł za ekskluzywny napis na słoiczku. Rzucę teraz starym hasłem reklamowym (bodajże z Dosi chyba): jeśli nie widać różnicy, to po co przepłacać! Używam tego produktu od: Dwóch miesięcy, może dłużej Ilość zużytych opakowań: Skończony jeden słoiczek 50 ml
  • 14 lipca 2015 o 21:32
    spelnia swoje zadanie
    Kremu uzywam jako specyfiku ktory ma zwiekszyc nawilzenie skory (od bardziej specjalistycznego zapobiegania zmarszczkom jest serum), i musze przyznac ze spelnil swoje zadanie. Wyraznie poprawil stan nawilzenia, skora jest taka "mokra", nie wiem jak to ujac, zniknely suche skorki (dopiero po ok. 2-3 tyg stosowania). Flip side to marna wydajnosc kremu, skora pije go bez umiaru a ja jej nie skapie, po miesiacu zuzylam wiekszosc sloiczka... Używam tego produktu od: ponad miesiaca Ilość zużytych opakowań: 2/3
  • 11 czerwca 2014 o 15:46
    Wysyp murowany!
    Fakt, nawilża naprawdę solidnie ale co z tego skoro po stosowaniu kuracji Hydrationistem trzeba przez miesiąc leczyć twarz z wysypu. Jestem rozczarowana tym kremem moja cera z błyszczącą strefą T i suchymi policzkami nie może się z nim dogadać... Bardzo lubię markę EL uważam ją za faworyta kolorowych kosmetyków. Jeśli chodzi o pielęgnację niestety nie potrafię znaleźć u nich żadnego kosmetyku odpowiedniego do mojej cery. Podobnie jak Lancome tak i krem EL są dla mnie zbyt komedogenne. Szkoda bo opakowania, zapach i konsystencja naprawdę nie budzi zastrzeżeń. Zaporowa jak zwykle jest cena. Nawilżenie na wysokim poziomie ale i tendencja do zatkania porów również wielka. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: ok.20ml
    karooka
    4 lutego 2014 o 22:51
    mega rozczarowanie
    Wypatrzyłam ten krem już dawno temu i obiecałam sobie, że będę go mieć ;) Odkładałam na niego przez jakiś czas. Ogromnie się cieszyłam, gdy wreszcie stanął na półce w mojej łazience. Pierwsza aplikacja była niemal celebracją. Zachwyciła mnie konsystencja, zapach, lekkość, szybkość wchłaniania i miękkość skóry po aplikacji. Chciałabym zaznaczyć, że nie mam problematycznej cery. Pojedyncze wypryski pojawiają się tuż przed okresem, po czym zanikają bez śladu. Tak było do tej pory... Kremu używam od miesiąca. Z przykrością stwierdzam, że w tej chwili mam 2-3wypryski na twarzy, a jestem w takim momencie cyklu, w którym nigdy ich nie miałam :( Takich problemów z cerą nie miałam NIGDY. Wiązałam ogromne nadzieje z tym kremem. Owszem, buzia jest po nim nawilżona a nakładanie makijażu po posmarowaniu nim twarzy rano jest samą przyjemnością, ale pojawiające się pryszcze w sytuacji, w której nigdy przedtem ich nie miałam, jest dyskwalifikujące ten krem. Zatem szukam dalej :( Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: jedno