WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Emulsje, esencje i boostery

Rohto Melano CC Vitamin C Essence Serum do twarzy z aktywną z wit.C

5 na 51 opinię

• 6 kwietnia 2021 o 11:23
    Ktoś tu przemyślał to cacko
    Mam cerę tłustą wyregulowaną, z dużymi tendencjami do trądziku (alergie pokarmowe), dość wrażliwą. Kosmetolog zaproponowała mi częstsze stosowanie witaminy C i kwasu azelainowego w celu wyczyszczenia resztek zmian trądzikowych, wyrównania kolorytu i rozświetlenia cery. Otworzyłam więc ten produkt, spodziewając się po nim standardowego działania witaminy C: rozświetlenia i wyrównania kolorytu. Ta tubka jest bardzo przemyślana, uważam, że każde serum powinno być w takim opakowaniu, to jest super wygodne. Płynny produkt wyciskamy z opakowania kropla po kropli, bardzo łatwo odmierzając właściwą ilość produktu. Samo serum jest przezroczyste, tylko czy dziurce zachodzi utlenianie, a serum ciągle jest przezroczyste. Konsystencja jest taka, jak witamin C: lekko oleista. Natomiast ta jest bardzo wygodna i w ogóle nie ciężka. Spokojnie można stosować ją rano, nie obciąża skóry i szybko się wchłania. Nadaje oczywiście lekko świetlistej konsystencji, ale nic się nie warzy, ze wszystkim współgra i nie obciąża cery. Stosowałam ten produkt także wieczorem w większej ilości i ponownie, nic złego się nie stało, a rano mam piękną odświeżoną cerę. Moja cera ma się teraz wyjątkowo dobrze, praktycznie nie mam trądziku, tylko trochę włókien łojowych, okazjonalnych zaskórników i przebarwień. Jednak potrafię odczuć ten produkt na skórze intensywniej, niż na przykład ampułki z witaminą C od sesderma. Używam serum z alkoholem (jak LRP hyalu b5 i LRP effaclar), filtrów przeciwsłonecznych z alkoholem i nie miałam z tym problemu, więc to raczej nie kwestia tego. Cera potrafi mi się zaczerwienić w niektórych podrażnionych miejscach (w większym stopniu niż po ampułkach sesdermy) i może delikatnie zapiec. To nic bolącego, czy skreślającego ten produkt, ale są delikatniejsze formy witaminy C moim zdaniem. Mimo wszystko przy mojej wrażliwości, reaktywności i trądziku to serum świetnie współgra z moją cerą i daje naprawdę widoczne efekty. Jestem bardzo zadowolona i na pewno wrócę do tego produktu, tym bardziej, że na stronach koreańskich można go dostać za grosze!
    Zalety:
    • silne działanie rozświetlające, skóra wygląda tak młodo i świeżo
    • działanie depigmentujące (moja cała pielęgnacja jest na to nastawiona, więc ciężko ocenić efekt samego tego serum)
    • bardzo przemyślane opakowanie (płyn można dozować z tubki kropla po kropli, serum się nie utlenia w opakowaniu, a tylko na rancie otworku/zakrętki)
    • dzięki tej tubce, serum można stosować dłużej niż w przypadku innych produktów z witaminą C.
    • cena na koreańskich stronach, można go dostać za mniej niż 50 zł :)
    • współgra z moimi kosmetykami dziennymi i nocnymi
    Wady:
    • dostępność w Polsce