Emulsje, esencje i boostery

HOBB
Bielenda Mleczko - esencja nawilżająco rozświetlająca glazed skin effect

• 25 kwietnia 2025 o 11:29
    Ciekawy produkt
    Z ciekawością sięgnęłam po Bielenda Glaze & Glow, Mleczko-esencję nawilżająco-rozświetlającą, obiecującą efekt promiennej i nawilżonej skóry i po pewnym czasie użytkowania stwierdzam, że lekka i przyjemna konsystencja szybko się wchłania i nie powoduje obciążenia, dobrze współpracując z makijażem, a delikatne nawilżenie idealnie sprawdza się na dzień lub jako uzupełnienie nocnej pielęgnacji, pozostawiając skórę miękką i komfortową, choć przy większym przesuszeniu może wymagać wsparcia, a intrygujący efekt "glow" faktycznie daje subtelny, naturalny blask, sprawiając, że twarz wygląda na bardziej wypoczętą i świeżą, niczym delikatny "filtr upiększający", a bardzo delikatny i neutralny zapach oraz estetyczne i funkcjonalne opakowanie są dodatkowymi atutami, dlatego uważam, że Bielenda Glaze & Glow to ciekawy produkt dla osób poszukujących lekkiego nawilżenia i subtelnego rozświetlenia i choć intensywne nawilżenie może wymagać bogatszego kremu, to za efekt rozświetlenia i lekką formułę jest to interesująca propozycja.
  • 12 kwietnia 2025 o 21:42
    Bardzo fajna drogeryjna esencja
    Tak jak wspomina producent mleczko faktycznie rozświetla cerę i pozostawia efekt glass skin. Jednak dla mnie mało nawilża i najlepiej sprawdza mi się jako nałożenie na twarz z podkładem, buzia wygląda bardzo zdrowo
    Zalety:
    • Cena zapach działanie
  • 11 kwietnia 2025 o 20:43
    Pozytywne odczucia
    Mleczko-esencja Glaze & Glow to produkt, który od razu wpadł mi w oko - i bardzo dobrze, że dałam mu szansę! Mam cerę normalną, bez większych problemów i używałam tego mleczka kilka razy solo, bez dodatkowych kosmetyków. Pierwsze wrażenie? Przyjemna, lekka konsystencja, która wręcz otula skórę. Esencja wchłania się błyskawicznie, nie zostawia żadnej lepkiej czy tłustej warstwy, co dla mnie jest ogromnym plusem - nie znoszę uczucia filmu na twarzy. Po aplikacji skóra jest natychmiast miękka, ukojona i nawilżona. To, co wyróżnia ten produkt, to efekt subtelnego rozświetlenia. Skóra wygląda na wypoczętą i promienną, ale bez efektu kuli dyskotekowej – wszystko jest bardzo naturalne i delikatne. Idealnie sprawdza się na co dzień, zwłaszcza jeśli ktoś lubi minimalny, świeży look. Podsumowując: Bielenda Glaze & Glow to świetna propozycja dla osób, które chcą zadbać o nawilżenie i delikatne rozświetlenie skóry bez obciążenia.
    Zalety:
    • Szybko się wchłania
    • Pozostawia miękką skórę
    • Subtelne rozświetlenie
    Kar_sz
    1 kwietnia 2025 o 22:32
    Nie wiem co mam o nim myśleć
    Słyszałam tyle o tym produkcie, o efekcie "glass skin", że musiałam go kupić. I szczerze mówiąc efektu "Glass skin" nie zauważyłam. Fakt, delikatnie nawilża skórę, może trochę ją rozświetla, ale raczej w połączeniu z innymi produktami. Solo nie zachwycił mnie ten produkt. Po za tym moja skóra jest raczej sucha, przetłuszczająca się jedynie czasami w strefie T, w dodatku wrażliwa i owszem, produkt nie podrażnia, ale nie wiem czy to zbieg okoliczności, ale na mojej twarzy zaczęły pojawiać się niedoskonałości z którymi wcześniej nie miałam problemu. Konsystencja w porządku, lekka, przyjemna, tym ten produkt się broni. Mleczny kolor. Szybko się wchłania. Zapach średnio mi się podoba, przypomina mi trochę antybiotyk w zawiesinie. Wydajność w porządku, wystarczy go niewiele wylać na rękę. Opakowanie mi się podoba. Ładna szata graficzna. Słodka. Dozowanie produktu też bez zarzutu. Higieniczne. To chyba tyle. Trochę jestem zawiedziona, bo do tej pory wszystkie kosmetyki Bielenda mi się sprawdzały.
  • 26 marca 2025 o 12:22
    niezbędny w kosmetyczce? raczej nie ;)
    Skusiła mnie wizja glass skin w przystępnej cenie, więc postanowiłam spróbować tego mleczka. Okazuje się, że najlepiej sprawdza się zmieszane z podkładem – wtedy tworzy lekką, nawilżającą mieszankę i daje delikatny efekt glow, bez przesadnego błyszczenia. Makijaż wygląda naturalnie i świeżo. Jeśli chodzi o stosowanie solo – tu już bez szału. Nie daje natychmiastowego efektu rozświetlenia, raczej działa jako dodatkowy krok w pielęgnacji, który lepiej współpracuje z innymi produktami. Po całej rutynie faktycznie skóra wygląda zdrowo i promiennie, ale samo mleczko nie zrobi wielkiej różnicy. Plusem jest lekka formuła, delikatny zapach i brak zapychania – co było moją główną obawą. Skład też na plus: niacynamid, kwas hialuronowy, gliceryna, więc faktycznie coś tam pielęgnuje i nawilża. Czy jest on Ci niezbędny w pielęgnacji? Nie. Czy jest to fajny dodatek do makijażu? Owszem ;)
    Zalety:
    • Fajnie miesza się z podkładem
    • Lekka, nieobciążająca formuła
    • Nawilżające składniki w składzie
    Wady:
    • Solo efekt jest raczej subtelny