Emulsje, esencje i boostery

Bielenda Glaze & Glow, Mleczko-esencja nawilżająco-rozświetlająca

Maxicka
    Przed chwilą
    Niestety nie dla mnie.
    Kupiłam tę esencję z polecenia koleżanki, ale muszę przyznać, że się zawiodłam. Pod makijażem niestety się rolowała, więc stosuję ją tylko na noc – i… no cóż, w sumie to kompletnie nic nie robi. Nie zauważyłam ani nawilżenia, ani rozświetlenia, które obiecuje producent. Czasami zdarza się, że trochę mnie szczypie, co wcale nie jest przyjemne. Zapach ma ładny, świeży, co jest chyba jedynym plusem tej esencji. Jeśli chodzi o skład, to niestety nie jest zbyt bogaty ani wyjątkowy – brakuje tam silnych składników nawilżających czy przeciwstarzeniowych, które faktycznie mogłyby zadziałać. Trochę szkoda, bo spodziewałam się czegoś więcej. Na plus – cena jest niska, więc nie żałuję jako takiego wydatku, ale raczej do niej nie wrócę.
    Zalety:
    • Ładny zapach, niska cena
    Wady:
    • Brak efektów, szczypanie twarzy
  • 9 maja 2025 o 19:26
    Idealny produkt
    Mleczko-esencja marki Bielenda to must have w każdej kosmetyczce. Przy regularnym stosowaniu zauważyłam znaczną poprawę wyglądu mojej cery. Produkt jest łatwy w użyciu, szybko się wchłania, nie klei się. Na plus zasługuje również przyjemny zapach. Po aplikacji skóra jest wyraźnie nawilżona, gładka I miękką w dotyku. Nie zauważyłam żadnych negatywnych skutków podczas używania mleczka. Często mieszam je z podkładem, co sprawia, że makijaż wygląda jeszcze lepiej a cera nie jest przesuszona. Polecam serdecznie!
  • 25 kwietnia 2025 o 11:29
    Ciekawy produkt
    Z ciekawością sięgnęłam po Bielenda Glaze & Glow, Mleczko-esencję nawilżająco-rozświetlającą, obiecującą efekt promiennej i nawilżonej skóry i po pewnym czasie użytkowania stwierdzam, że lekka i przyjemna konsystencja szybko się wchłania i nie powoduje obciążenia, dobrze współpracując z makijażem, a delikatne nawilżenie idealnie sprawdza się na dzień lub jako uzupełnienie nocnej pielęgnacji, pozostawiając skórę miękką i komfortową, choć przy większym przesuszeniu może wymagać wsparcia, a intrygujący efekt "glow" faktycznie daje subtelny, naturalny blask, sprawiając, że twarz wygląda na bardziej wypoczętą i świeżą, niczym delikatny "filtr upiększający", a bardzo delikatny i neutralny zapach oraz estetyczne i funkcjonalne opakowanie są dodatkowymi atutami, dlatego uważam, że Bielenda Glaze & Glow to ciekawy produkt dla osób poszukujących lekkiego nawilżenia i subtelnego rozświetlenia i choć intensywne nawilżenie może wymagać bogatszego kremu, to za efekt rozświetlenia i lekką formułę jest to interesująca propozycja.
  • 12 kwietnia 2025 o 21:42
    Bardzo fajna drogeryjna esencja
    Tak jak wspomina producent mleczko faktycznie rozświetla cerę i pozostawia efekt glass skin. Jednak dla mnie mało nawilża i najlepiej sprawdza mi się jako nałożenie na twarz z podkładem, buzia wygląda bardzo zdrowo
    Zalety:
    • Cena zapach działanie
  • 11 kwietnia 2025 o 20:43
    Pozytywne odczucia
    Mleczko-esencja Glaze & Glow to produkt, który od razu wpadł mi w oko - i bardzo dobrze, że dałam mu szansę! Mam cerę normalną, bez większych problemów i używałam tego mleczka kilka razy solo, bez dodatkowych kosmetyków. Pierwsze wrażenie? Przyjemna, lekka konsystencja, która wręcz otula skórę. Esencja wchłania się błyskawicznie, nie zostawia żadnej lepkiej czy tłustej warstwy, co dla mnie jest ogromnym plusem - nie znoszę uczucia filmu na twarzy. Po aplikacji skóra jest natychmiast miękka, ukojona i nawilżona. To, co wyróżnia ten produkt, to efekt subtelnego rozświetlenia. Skóra wygląda na wypoczętą i promienną, ale bez efektu kuli dyskotekowej – wszystko jest bardzo naturalne i delikatne. Idealnie sprawdza się na co dzień, zwłaszcza jeśli ktoś lubi minimalny, świeży look. Podsumowując: Bielenda Glaze & Glow to świetna propozycja dla osób, które chcą zadbać o nawilżenie i delikatne rozświetlenie skóry bez obciążenia.
    Zalety:
    • Szybko się wchłania
    • Pozostawia miękką skórę
    • Subtelne rozświetlenie