Peelingi do ciała

Dead Sea Collection Mineral Salt Scrub, Natural Dead Sea Salts with Hemp & Coconut Lime Extract Peeling solny z ekstraktami z konopi, kokosa, limonki i minerałami Morza Martwego

• 4 marca 2024 o 12:59
    Najlepszy!
    Produkt zamknięty w plastikowym opakowaniu (Słoiczku), jest go aż 660g. Wizualnie wygląda bardzo ładnie, przyciąga wzrok. Pachnie bardzo ładnie, przyjemnie. Jednak najważniejsze są jego właściwości, które zdecydowanie zaskoczyły mnie pozytywnie. Po zastosowaniu peelingu skóra jest wygładzona, nawilżona i tak bardzo mięciutka w dotyku, że aż chce się dotykać. Skóra jest pełna blasku zapewne dzięki olejowi. Nie będę ukrywała, że jest to najlepszy peeling jakiego do tej pory używałam. Idealnie złuszcza naskórek. Po kilku użyciach widzę, że starczy na długo, jest wydajny. Jego cena jest dość wysoka bo trzeba za niego zapłacić ponad 30 zł, ale jak dla mnie jest wart swojej ceny.
  • 12 lipca 2023 o 18:39
    Bardzo mocny peeling. Dla mnie za mocny.
    Dostałam ten peeling w prezencie. :) Nie znam się na peelingach, ale stosowałam już kilka w swoim życiu i ten jest chyba najmocniejszy. Poręczny, plastikowy słoiczek oznaczony energetyczną etykietką kryje w sobie piękny, kokosowo-limonkowy zapach (co jest nieczęste w przypadku takich produktów), śliczny kolor i fajna konsystencja. Bardzo podoba mi się ten wytrącony olejek! Łatwo się rozciera po skórze i pomimo, że jest dość tłusty (oleisty), to spłukuje się bez większych problemów. Większość ziaren jest grubych - ale nieprzesadnie, więc jednym będzie to odpowiadać, a innym nie; wczoraj trafiłam na bardzo ostry duży kawałek soli, którym zajechałam sobie skórę - czym bardzo się zawiodłam... :( UWAGA! Ze względu na obecność BHT i barwników: CI 42090, CI 47005, CI 14700 produkt nie jest bezpieczny dla kobiety w ciąży. [DOPISEK #1] Wczoraj niestety sytuacja się powtórzyła... :/ [DOPISEK #2] Nie zalecam stosować tego peelingu przed/po depilacji. Podrażnił mi skórę. Po zastosowaniu skóra pozostaje miękka, wygładzona, genialnie nawilżona, ujędrniona i długo pachnie. [DOPISEK #3] Oczywiście, wszystko się zgadza! Niemniej jednak kilku przygodach z tymi ostrymi jak szkło kawałkami boję się stosować ten peeling... jako peeling. Dlatego używam go do pielęgnacji dłoni (tutaj sprawdza się wybitnie). Tak ekstremalny zdzierak do ciała mi nie odpowiada, ponieważ mam zbyt delikatną skórę. Z przykrością postanowiłam znacznie obniżyć ocenę. Najpierw z 4/5 na 3/5, a teraz 2/5. :( Szkoda. Bardzo szkoda... bo zapowiadał się naprawdę obiecująco.
    kama_m1
    7 marca 2022 o 17:32
    Ale sztos!
    Peeling solny marki Dead Sea zakupiłam w drogerii Hebe za 18 zł w promocji, jego regularna cena to 30 zł, myślę, że to super cena za tak świetny produkt, w sumie to jeden z lepszych peelingów jakie używałam, bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. :) ale już Wam wszystko piszę po kolei. Opakowanie to dość masywny szklany słoik, wydajność jego jest niesamowita, 660g a produktu naprawdę nie trzeba dużo aplikować. Odkręcane wieczko, w środku produkt dodatkowo zabezpieczony jest folią ochronną, Szata graficzna jest bardzo ładna, utrzymana w kolorystyce zieleni z motywem kokosa i limonki w roli głównej, która na myśl niesie nam jaki zapach otrzymamy po otwarciu. Egzotyka.. - tylko z tym mi się on kojarzy! Piękne opakowanie, poniekąd również zachęciło mnie do jego kupna. Aplikacja jest bardzo łatwa a produkt jest bardzo wygodny w użyciu, dobrze się go nabiera na dłoń i wmasowuje w skórę. Zapach jest obłędny! Cudny! Kojarzy mi się z wakacjami i pinacoladą. :D Zapach kokosa jest delikatny, relaksujący, odprężający, limonkę czuć troszkę mniej, ale to naprawdę bardzo ładne połączenie zapachowe. Zdecydowanie umila czas spędzony w wannie. Z tego co pamiętam jeszcze są dwie wersje tego oto peelingu i bardzo chętnie jeszcze się na nie skuszę jak i również na tę wersje bo jest wart każdej ceny. Peeling Dead Sea to kosmetyk do pielęgnacji każdego rodzaju skóry, jest bardzo delikatny, określiłabym go jako średnioziarnisty, jest delikatny i w żaden sposób nie podrażnia skóry. Zawarte w nim zostały minerały z morza martwego, sól morska, która świetnie oczyszcza i złuszcza martwy naskórek, poprawia krążenie skóry, niesamowicie wygładza, ujędrnia, uelastycznia, sprawia, że skóra jest gładka i miękka w dotyku. Zawiera olej z nasion konopii, który działa kojąco, łagodzi stany zapalne skóry oraz przyśpiesza regenerację a limonka pięknie rozjaśnia skórę i wzmacnia naczynia krwionośne. Peelieng zawiera niesamowicie dużo olejków w składzie, które widać już przez opakowanie (peeling w kolorze zieleni a od góry mamy równie zieloną warstwę oleistą). Znajdziemy tutaj olejek z pestek winogron, olej z konopii, olej kokosowy, olej z kiełków pszenicy, olej sojowy. Jego formuła jest bardzo oleista co bardzo mi się podoba - wmasowany w skórę, pozostawia film na skórze, dzięki czemu nie ma potrzeby nakładania już po kąpieli balsamu, skóra jest intensywnie nawilżona i natłuszczona. :) Bez wątpienia mogę stwierdzić, że jest to produkt 2w1 peeling i balsam jednocześnie. Mogłabym o nim pisać i pisać.. zachwycać się i zachwycać, ale wszystko co najważniejsze o nim już napisałam. Ten peeling to istne cudo, polecam go bardzo. :)
    Zalety:
    • przystępna cena względem jakości,
    • bardzo wydajny,
    • przepiękny egzotyczny zapach,
    • wygodne opakowanie i ładna szata graficzna,
    • odpowiednie drobinki peelingujące,
    • usuwa martwy naskórek, złuszcza, oczyszcza, wygładza, nawilża, łagodzi podrażnienia, pozostawia skórę nawilżoną i natłuszczoną, miękką,
    • duża zawartość olejków w składzie, dzięki czemu nie ma potrzeby użycia balsamu,
    • delikatny dla skóry, nie podrażnia,
    • dostępny w drogerii Hebe.
    Wady:
    • BRAK
  • 5 czerwca 2021 o 22:13
    Cóż za zapach!
    Zapach petarda! To pierwsze co chcę napisać. Zakochałam się w tym magiczny połączeniu kokosa i limonki - nigdy wcześniej nie wąchałam czegoś o tak wystrzałowym zapachu (I tu przydałaby się emotka z gwiazdkami w oczach) :) Ale do rzeczy! Zapach zapachem ale działanie scrubu na ciało też jest obłędne. Skóra po zastosowaniu tego produktu jest rewelacyjnie gładka, miękka i delikatna. Nie ma mowy o suchych skórkach czy martwym naskórku. Scrub ten porządnie złuszcza, a wyżej opisany przeze mnie zapach przez bardzo długi czas jest wyczuwalny na skórze. Jego dużo pojemność (660 gram) sprawia, że scrub Dead Sea Mineral staje się bardzo wydajny. To co oprócz aromatu pokochałam w tym produkcie to jego warstwa olejowa, dzięki której skóra nie wymaga nałożenia dodatkowo balsamu. To idealne rozwiązanie dla suchej skóry oraz osób, które uwielbiają łączyć przyjemne z pożytecznym. Gorąco polecam!
    Zalety:
    • Zapach (!)
    • Efekt natłuszczonej skóry
    • Brak konieczności używania balsamu
    • Działanie złuszczające
    • Duża pojemność