Mydła, pasty i żele do mycia twarzy

L'Oreal Paris Hyaluron Specialist, Replumping Purifying Gel Wash Żel myjący do twarzy wypełniająco-oczyszczający

• 20 lutego 2025 o 20:52
    Słabiutko, oj słabiutko...
    Niestety, z ręką na sercu, nie polecam tego żelu do mycia twarzy. Mam skórę mieszaną ale też nieco wrażliwą i ten żel tak podrażnił moją cerę, że żałuję, że w ogóle zwróciłam na niego uwagę. Konsystencja półpłynna i delikatna. Samo użytkowanie tego żelu było komfortowe. Żel dobrze się pieni i poprawnie oczyszcza skórę, jednak to, co zrobił potem mojej skórze, już nie jest fajne... Na rano, po użyciu tego żelu, moja skóra była przesuszona ale dałam mu szansę. Pomyślałam, że może to nie po tym. Niestety, im dłużej go stosowałam, tym bardziej wysuszoną skórę miałam. Wokół ust i nosa, skóra była sucha na wiór dosłownie... Dlatego ostrzegam, jeśli masz skórę sklonną do podrażnień, skórę atopową bądź ogólnie wrażliwą, to trzeba uważać...bo można narobić sobie więcej szkody, aniżeli pożytku... Wielka szkoda bo naprawdę lubię firmę Loreal i jestem zaskoczona tak słabym produktem.
    Wady:
    • Wysusza mocno skórę
    • Podrażnia
  • 5 grudnia 2024 o 14:37
    super oczyszcza
    Produkt zaskoczył mnie na plus! Używałam go kilka dobrych miesięcy i naprawdę zauważyłam pozytywne zmiany w stanie mojej skóry. Żel ma lekką, delikatną konsystencję, która po kontakcie z wodą zamienia się w przyjemną pianę. Bardzo dobrze oczyszcza skórę, usuwając wszelkie zanieczyszczenia i makijaż, nie wysuszając jej przy tym co jest dla mnie ogromnym plusem, bo mam skórę skłonną do przesuszeń. Co mnie szczególnie zachwyciło to uczucie świeżości i nawilżenia które pozostaje na skórze po użyciu. Żel zawiera kwas hialuronowy który naprawdę robi różnicę skóra była odświeżona, gładka i przyjemnie napięta, ale nie ściągnięta. Po jego użyciu skóra jest przygotowana do dalszej pielęgnacji i nawilżenia. Produkt ma przyjemny, delikatny zapach który nie jest zbyt intensywny co bardzo mi odpowiada. Konsystencja żelu sprawia, że jest bardzo wydajny a już mała ilość wystarcza na dokładne oczyszczenie twarzy. Zauważyłam, że moja skóra po dłuższym stosowaniu stała się bardziej nawilżona, promienna i miękka w dotyku. Jest to idealny produkt do codziennego oczyszczania skóry, zwłaszcza jeśli zależy Wam na nawilżeniu i odświeżeniu cery. Zdecydowanie polecam go każdemu, kto szuka skutecznego, ale łagodnego środka do oczyszczania skóry! Na ten moment go nie używam bo urzekł mnie inny produkt ale myśle że na pewno do niego wrócę :)
    mm2991
    15 października 2024 o 17:37
    Dobry przeciętny
    Żel do mycia twarzy znajduje się w plastikowym opakowaniu z pompką co zdecydowanie ułatwia użytkowanie. Charakteryzuje się bardzo przyjemnym zapachem. Żel dobrze się pieni i dobrze oczyszcza cerę, z pozostałości po makijaży, zanieczyszczeń. Nie podrażnia jej. Cera po zastosowaniu jest gładka, świeżą, bardziej świetlista. Produkt nie wysusza i nie powoduje uczucia ściągania. Łatwo dostępny.
    Izqu123
    29 września 2024 o 18:26
    Żel na 5
    Żel jest w przezroczystym pojemniku z pompką, przez co widać jaki jest stan kosmetyku. Wygodnie się go dozuje, na jedno użycie wystarczy pompka. Pięknie się pieni, a zapach jest przyjemny. Jeśli chodzi o działanie to znalazłam produkt, który świetnie u mnie się sprawdza. Po użyciu każdorazowo moja cera jest delikatna, miękka, bez podrażnień. Żel dobrze oczyszcza z resztek makijażu, nawet tego wodoodpornego. Jak i zanieczyszczeń czy sebum nagromadzonych w ciągu dnia. Nie podrażnienia oczu. Jestem zadowolona z kupna tego żelu.
    Zalety:
    • Wydajny
    • Dobrze oczyszcza
    • Wygładza cerę
  • 23 sierpnia 2024 o 17:37
    Jest Ok ale nie polecam do codziennego oczyszczania gdyż podrażnia skórę
    L'Oreal Paris Hyaluron Specialist, Replumping Purifying Gel Wash to żel, który przyciągnął moją uwagę ze względu na obietnicę głębokiego oczyszczania i wypełniania skóry dzięki zawartości kwasu hialuronowego. Faktycznie, żel bardzo dobrze radzi sobie z usuwaniem zanieczyszczeń i nadmiaru sebum, pozostawiając skórę czystą i świeżą. Jego lekka, żelowa konsystencja sprawia, że aplikacja jest przyjemna, a produkt łatwo się spłukuje, nie pozostawiając tłustej warstwy. Niestety, mimo swoich zalet, zauważyłam, że żel ten podrażnia moją skórę. Po kilku użyciach zaczęłam odczuwać lekkie pieczenie i zaczerwienienie, szczególnie w okolicach policzków i nosa, gdzie moja skóra jest bardziej wrażliwa. Choć oczyszczenie jest na wysokim poziomie, dla osób z wrażliwą cerą, takich jak ja, ten produkt może okazać się zbyt intensywny. Podsumowując, L'Oreal Paris Hyaluron Specialist, Replumping Purifying Gel Wash spełnia swoje zadanie w kwestii oczyszczania, jednak dla osób z delikatną skórą może okazać się zbyt drażniący.