Serum do twarzy

FarmStay Collagen & Hyaluronic Acid All-In-One Ampoule Wielofunkcyjna ampułka z kwasem hialuronowym i kolagenem

• 26 maja 2023 o 7:16
    Serum napinające skórę.
    Miałam jedno opakowanie bardzo długo, bo ma bardzo duże opakowanie. Nawilża i odświeża cerę, a do tego jeszcze mega szybko się wchłania. Ma bardzo delikatny, świeży zapach. Jedyne co było dla mnie minusem, to jest to, że łyżeczka która jest w zestawie na środku opakowania jest niewygodna i za mała. Nie mogę jednoznacznie stwierdzić, że jestem zachwycona tym produktem, raczej kupiłabym go ponownie.
    Zalety:
    • nawilżenie
    Wady:
    Iwona_C
    3 marca 2023 o 9:31
    Bogaty skład, któremu niewiele brakuje do ideału, a działanie nawilżające, wypełniające i napinajace mocno widoczne.
    Ampułka od \farm Stay to kolejny ich kolagenowy kosmetyk jaki bardzo mnie zaciekawił i zdecydowałam się go przetestować. Swój egzemplarz zakupiłam na portalu aukcyjnym, obecnie widzę że produkt pojawia się w ofercie wielu innych sklepów. Opakowanie jest pokaźnych rozmiarów bo zawiera aż 250 ml żelu. Jest wykonane z ciemnoniebieskiego plastiku i posiada metalową zakrętkę. zarówno na butelce jak i na zakrętce znajduje się etykieta z informacjami dotyczącymi kosmetyku. Dodatkowo produkt zapakowany jest kartonik w który znajduje się łyżeczka do nabierania produktu. Konsystencja jest bezbarwna gęsta i żelowa. Zapach bardzo przyjemny i świeży. Pachnie morską bryąa z dodatkiem słodkich kwiatowych nut. Skład z zawartością dużej dawki kwasu hialuronowego (10750Mg), oraz hydrolizowanego kolagenu (2500Mg) + sporo substancji aktywnych: wyciąg z zielonej herbaty, oczaru wirginijskiego, ekstraktu z lukrecji, wyciąg z czerwonych alg i olejek jojoba, niacynamid, gliceryna, witamina E, witamina C, przeciwstarzeniowa adenozyna. I tak by było prawie idealnie, niestety pojawia się tu fenoksyetanol wysoko na liście i edta na samym końcu. Ampułka jest kosmetykiem który może być stosowany na wiele sposobów, przynajmniej ja tak robiłam. Stosowałam ją jako serum pod krem, jako maskę nakładając spora ilość na skórę, łączyłam również z kremami, balsamami i używałam na włosy, choć producent o tym nie wspomina. Jako serum nakładane w niewielkiej ilości dobrze się wchłania a lepka warstwa znika w ciągu kilku minut. Jako maskę aplikowałam grubą warstwę żelu pozostawiałam na skórze 20 - 30 minut i pozostałości ścierałam wilgotnym wacikiem kosmetycznym, choć nie było tego dużo to jednak później nałożony krem lubił mi się rolować. Żel dobrze łączy się z innymi kosmetykami, mieszałam go z kremami, balsamami, odzywkami i wszystko było w porządku. Ampułka jest świetnym nawilżaczem ze względu na dużą zawartość kwasu hialuronowego i kolagenu. Sprawia ze skóra odzyskuje odpowiednie napięcie, zwiększa się jej sprężystość i elastyczność. Przy systematycznym stosowaniu moja cera zrobiła się gładka i świetnie wypielęgnowana. Bez oznak przesuszeń, bez podrażnień czy uczucia ściągnięcia. Żel zastosowany w niewielkiej ilości na włosy, nawet suche dobrze je nawilża i nie powoduje ich sklejania, obciążania czy szybszego przetłuszczania. Sprawia ze są one lekkie, sypkie i mają ładną objętość. Wydajność przy tej gramaturze jest ogromna mnie ampułka stosowana w różnych kombinacjach i na różne części ciała wystarczyła na ponad pół roku. Cena w granicach 70 - 80 zł nie jest w związku z tym jakoś wygórowana. Podsumowując kosmetyk jest wart uwagi i byłby dla mnie ideałem gdyby nie ten fenoksyetanol wysoko na początku listy. Reszta składu jest imponująca. konsystencja lekka, zapach śliczny, gama zastosowań jest szeroka a działanie świetne. Zakupie ponownie.
    Zalety:
    • lekka żelowa konsystencja
    • świeży zapach morskiej bryzy połączonej z kwiatowymi nutami
    • szeroki wachlarz zast0sowań, na twarz , ciało i włosy
    • sprawdza się jako serum, maseczka dodatek do kremów, balsamów
    • świetnie nawilża skórę, ujędrnia ją, wypełnia od wewnątrz i napina
    • wygładza, zmiękcza i tonizuje
    • nadaje cerze świeżości i zdrowego wyglądu
    • nawilża włosy, sprawia że są one lekkie, sypkie z ładną objętością
    • działa łagodnie, nie podrażnia oczu, skóry i nie powoduje zapychania cery
    • bogaty skład z dużą zawartością kolagenu, kwasu hialuronowego i roślinnych substancji aktywnych
    • bardzo duże opakowanie i ogromna wydajność
    • rozsądna cena
    • wygodne opakowanie z ładną szata graficzną
    Wady:
    • fenoksyetanol wysoko na liście