WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Kremy i maski do stóp

beBIO Naturalny zmiękczający krem do stóp z olejem macadamia i avocado

Ariessa
    28 grudnia 2023 o 21:51
    Bardzo udany krem
    Regularnie używam kremów do stóp i preferuję tutaj bardziej treściwe konsystencje niż w przypadku dłoni. Krem beBIO ma przyjemną formułę, nie jest bardzo lekki, ale nie przypomina też masła. Idealnie się rozsmarowuje, dobrze wchłania, zostawiając delikatną (ale nie tłustą) warstewkę, dzięki czemu skóra stóp dłużej pozostaje nawilżona i odżywiona. Zapach delikatny, po prostu kremowy, nie wyczuwam w nim niczego konkretnego. Skromna graficznie tubka z zamknięciem na klik. Jak wspomniałam krem nawilża i odżywia, co już jest plusem, ale chciałam zwrócić uwagę na dopisek "zmiękczający" w nazwie. Otóż ten krem naprawdę taki jest. Zawiera olej macadamia, awokado, sok z liści aloesu, witaminę E oraz ekstrakt z owoców australijskiej roślinki Microcitrus Australasica. Wszystko razem i każde z osobna posiada dobroczynne właściwości, ale summa summarum w komplecie doskonale wygładzają i zmiękczają stopy. Skóra jest mięciutka, aksamitna i efekt ten utrzymuje się do kilku godzin. Zwykle kremy do stóp w mniejszym lub większym stopniu nawilżają i natłuszczają, a ten konkretny robi coś więcej, naprawdę nadaje miękkość. Krem troszkę czekał u mnie na swoją kolej i teraz z żalem zauważyłam, że nie jest już dostępny. Naprawdę szkoda, jeśli uda mi się gdzieś na niego trafić, na pewno kupię ponownie, ponieważ jest godny polecenia - jeden z lepszych kremów do stóp, jakich przyszło mi używać.
    Ganette
    6 lutego 2023 o 12:30
    Średniak
    Kupiłam kiedyś w promocji, z czystej ciekawości, miałam kiedyś krem do rąk tej marki i nie zachwycił mnie, stwierdziłam że spróbuje do stóp, przecież wszystkie kosmetyki tej marki nie mogą być złe. A jednak mogą... mam wrażenie, że to kosmetyki tworzone na siłę, bo trzeba coś stworzyć. Trochę nawilża, osadza się na stopach, nie wchłania się do końca. Wątpię żeby poradził sobie z naprawdę problematycznymi stopami. Ja nie mam wielkich problemów ze stopami, a i tak nie zrobił za wiele. Jest masa lepszych kosmetyków do stóp za grosze i mają o wiele lepsze działanie. Nie polecam, szkoda pieniędzy.
  • 6 lutego 2023 o 9:34
    Może być
    Krem kupiłam na przecenie, jakoś nie szczególnie przemawiają do mnie produkty tej marki. Nie jestem systematyczna w pielęgnacji stóp, lecz jeśli już sięgam po krem, ostatnio jest to właśnie ten. Ma dość gęstą konsystencję, szybko się wchłania, jest bezzapachowy. Nawilża stopy, ale przy mocno przesuszonych i szorstkich piętach może być za delikatny. Dobry do codziennego stosowania.
    Summer
    24 października 2022 o 22:12
    Średniak
    Mocarzem żadnym ten krem nie jest, nie radzi sobie z problemem suchych pięt. Jest wystarczający przy mniejszych problemach - nawilża i trochę też natłuszcza; nie wchłania się do końca, lekki film pozostaje na skórze, wolę używać go na noc. Jest prawie bezzapachowy. Ogólnie to taki średniak, cecha regularna jest według mnie za wysoka w stosunku do jakości. Spodziewałam się czegoś lepszego...
    Didisoo
    10 września 2022 o 20:15
    Świetny
    Krem do stop zakupiłam za cenę nieco ponad 10 zł w drogerii Rossmann. Krem jest zamknięty w tubce o pojemności 75 ml, łatwo się go aplikuje a przy samym końcu rozcięłam opakowanie i zużyłam resztę produktu. Krem stosowałam codziennie po wieczornej kąpieli na czyste stopy. Po pierwszym zastosowaniu stopy były już nawilżone. Stosując go codziennie przez ponad miesiąc moje stopy były dogłębnie nawilżone i zadbane. Krem ten łatwo się wchłania i nie zostawia tłustej warstwy. Zapach delikatny według mnie nieco słodki.