Krem kupiłam ze strony producenta. Zachęcił mnie opis. Sprawiał wrażenie że będzie to idealny produkt na zimę, kiedy skóra moich dłoni jest bardzo wrażliwa, szorstka i pęka na samo wspomnienie o mrozie. Nie wyszło idealnie, ale mogło być gorzej.
Opakowanie jest minimalistyczne. Biały kolor, napisy i piktogram bawełny. Tubka jest smukła, ale dość długa, przez co nie mieściła mi się do mniejszych torebek. Konsystencja kremu jest wodnista, co ma wpływ na wydajność, ale też na szybkie wchłanianie. Ocena: 3/5
Zapach na początku był dla mnie trochę babciny. Z czasem go polubiłam. Jest dość delikatny, słodki, ale nie przesadzony, kremowy. Ocena: 4/5
Moje dłonie zimą są bardzo wysuszone, potrzebują mocnego nawilżenia i regeneracji. Producent zapewnia, że produkt spełnia te wymogi, a do tego jest ochronny. U mnie efekt był w połowie udany. Krem sprawdził się jako produkt doraźny, który łagodził podrażnienia i wysuszenie mojej skóry, dobrze ją nawilżał i odżywiał. Niestety efekt nie był długotrwały, a tym bardziej ochronny. Po każdym wyjściu na dwór, moja skóra wracała do złego stanu, a to czy miałam ten krem nałożony, czy nie, nie miało znaczenia. Ocena: 3/5
Skład produktu oceniam jako kiepski. Mogło być gorzej, ale dobrze też nie jest. Silikon, fenoksyetanol, PEG, sporo alergenów. Liczba naprawdę dobrych składników jest mała, w stosunku do tych średnich i niezbyt dobrych. Ocena: 2/5
Używałam kremu około miesiąc, kilka razy dziennie. Wodna konsystencja sprawiała, że produkt szybko się wchłaniał. Miało to jednak wpływ na wydajność - szybciej się zużywał i musiałam go nakładać więcej, żeby uzyskać zadowalający efekt. Zapach produktu z czasem przekonał mnie do siebie, polubiłam go, ale jest na tyle specyficzny, że nie każdemu może przypaść do gustu. Producent pisał o działaniu nawilżającym, wygładzającym, likwidującym szorstkość, ochronnym. Doraźnie mi pomagał, moja skóra dłoni wyglądała po nim lepiej, była bardziej elastyczna, odżywiona i nawilżona. Niestety jako krem ochronny był dla mnie za słaby. Wychodząc na mróz, skóra szybko wracała do złego stanu, nawet jeśli dłonie miałam w rękawiczkach. Zabrakło długotrwałego rezultatu. Skład również nie jest zachwycający. Krem nie wypadł u mnie tak źle, ale myślę, że moja problematyczna skóra potrzebuje czegoś więcej. Czegoś co da mi lepszą ochronę, długotrwały efekt i będzie miało fajny skład. Ogólna ocena: 3/5
Zalety:
- szybkie wchłanianie
- zapach
- doraźne nawilżenie, odżywienie skóry dłoni
Wady:
- słaba wydajność
- kiepski skład
- brak działania ochronnego i długotrwałego rezultatu