WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Kremy i maski do stóp

Ziaja Krem do stóp głęboko nawilżający (nowa wersja)

Bodyland.pl
Ziaja Stopy Krem do stóp głęboko nawilżający 400ml
Ziaja Stopy Krem do stóp głęboko nawilżający 400ml

• 19 listopada 2023 o 18:40
    Zadbane stopy i dobrze zrobiony pedicure to dla mnie podstawa i naprawdę staram się nie zapominać o tych elementach. Czuję się wtedy bardziej pewna siebie, więc naprawdę o to dbam i przykładam do tego sporą wagę. Podstawą mojej pielęgnacji w tej kategorii są oczywiście kremy do stóp. Testuję ich całkiem sporo i wieczorami nie zapominam o tym kosmetyku. Tym razem wybrałam dla siebie propozycję od marki Ziaja , na produkty której ostatnio patrzę znacznie przychylniej i które bardzo zaczęły mi odpowiadać. Kosmetyk udało mi się zakupić na stronie jednej z drogerii internetowych. Kosmetyk został zamknięty w opakowaniu w formie spłaszczonej tuby wykonanej z plastiku o białej barwie, Jest to bardzo wydajne opakowanie, ponieważ posiada pojemność aż osiemdziesięciu mililitrów. Dodatkowo umieszczono tutaj grafikę dwóch stóp o niebieskiej barwie oraz wszelkie, najważniejsze informacje na temat kosmetyku, takie jak jego nazwa, logo producenta, skład czy zalecany sposób użytku. Cena regularna kremu wynosi około ośmiu złotych. Produkt posiada lekką, kremową konsystencję. Bardzo ładnie rozkłada się na skórze, szybko się wchłania i nie pozostawia klejącej się warstwy. Ma białą barwę i przyjemny, kosmetyczny zapach. Samo działanie pielęgnacyjne jest bardzo dobre, chociaż może nierewelacyjne. Kosmetyk przede wszystkim spełnia się w swojej nawilżającej roli. Dodatkowo wspaniale zmiękcza i wygładza, natomiast nie poradzi sobie z mocnymi zgrubieniami, tutaj zalecam po prostu skarpetki złuszczające. Krem dla nie tylko o skórę, ale i o paznokcie. Marka Ziaja ostatnio coraz częściej gości w mojej pielęgnacji, a ten krem do stóp również stanowi element, który mogę od tego producenta polecić. Jest lekki w konsystencji i robi to, co obiecuje producent. Dodatkowo warto się nim zainteresować ze względu na cenę i wydajność. Polecam.
    • Konsystencja
    • Regeneruje
    AnnZ13
    8 listopada 2023 o 21:25
    Pachnie świeczką na komary
    Krem zakupiłam na stronie producenta. Okresowo moje stopy robią się suche, więc dla takich momentów wydał mi się odpowiedni. Ostatecznie się zawiodłam i produkt nie stał się moim ulubieńcem. Opakowanie jest małe, zgrabne, w białym kolorze. Z przodu grafika niebieskich śladów stóp. Bardzo minimalistyczne. Porządnie wykonane, z grubego plastiku, co jest też wadą. Gdy krem się kończy to coraz trudniej go z opakowania wyjąć, aż staje się to całkowicie niemożliwe, przez co końcówka produktu idzie na zmarnowanie. Krem jest koloru białego. Konsystencja jest dziwna. Po wyciśnięciu jest dość gęsta, ale w trakcie nanoszenia na stopy staje się bardziej wodnista. Przez to też spada wydajność produktu. Ocena: 2/5 Zapach dla mnie jest tragiczny. Nie jestem w stanie go znieść. Bardzo intensywny, lemongrassowe nuty. Dla mnie pachnie jak świeczka na odstraszanie komarów, którą się zapala latem. Nie lubię tego zapachu w powietrzu, a jeszcze bardziej na sobie. Dramat. Ocena: 1/5 Działanie jest rozczarowujące. Producent pisze na opakowaniu o intensywnym nawilżeniu, ochronie przed rogowaceniem i przesuszeniem, uzyskaniu miękkiej i elastycznej skóry. Kremu używałam raz dziennie wg instrukcji na opakowaniu, zużyłam 2 opakowania... i niestety nie zauważyłam żadnych większych efektów. Owszem skóra była lekko nawilżona i miała mniejszą tendencję do rogowacenia, ale rezultat był bardzo słaby i niezbyt trwały. Ocena: 1/5 Skład produktu jest średni. Polimer, silikon, fenoksyetanol. Są też alergeny. Na plus pantenol, mocznik, lecytyna, ekstrakt z owoców drzewa Tara. Ocena: 3/5 Ten krem to nieporozumienie. Słaba wydajność, dziwna konsystencja, wkurzające opakowanie. Średni skład. Bardzo słabe działanie. Zapach tragedia, ale przynajmniej jest szansa, że w lecie odstraszy komary. Ogólna ocena: 1/5
    Zalety:
    • polski producent, kosmetyk wegański
    Wady:
    • zmieniająca się konsystencja
    • słaba wydajność
    • okropny zapach
    • brak efektów nawet po długotrwałym używaniu
  • 7 sierpnia 2023 o 15:21
    Okropny zapach
    Krem jest mocno wodnisty i leisty przez co dużo trzeba go nałożyć aby cokolwiek na tych stopach poczuć. Bardzo delikatnie nawilża być może przez tą konsystencję. Pachnie bardzo mocno cytrusowo. Dla mnie jest to zapach domestosu i bardzo źle wspominam jego użytkowanie.
    Kiwi_24
    23 sierpnia 2022 o 18:00
    Bardzo przyjemny
    Głęboko nawilżający krem do stóp *Zawiera ekstrakt z owoców Tara, mocznik, prowitaminę B5 *Jest bardzo lekki, szybko się wchłania *Nie pozostawia tłustej warstwy *Bardzo dobrze nawilża i pozostawia stopy gładkie *Bardzo dobry przyjemny krem
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 13 grudnia 2021 o 17:15
    Drzewo Tara - coś ciekawego?
    Mam inne opakowanie niż na zdjęciu głównym i trochę inne odczucia niż w pierwotnej recenzji, nie byłam więc pewna czy to ten sam produkt. Ale sprawdziłam skład i jest identyczny. W takim razie mówimy o tym samym kremie - nowej wersji, w jeszcze nowszym opakowaniu :) Sięgnęłam po ten krem w drogerii z racji na niską cenę w promocji, wyróżniające się opakowanie oraz fakt, że szukałam tańszego i bardziej dostępnego zamiennika dla mojego lidera głębokiego nawilżenia dla stóp od beBIO. Samo opakowanie jest ciekawe, nie nastręcza żadnych trudności z wydobyciem produktu, jednak przez to, że jest takie płaskie, z frontu wydaje się większe, a po wzięciu do ręki następuje zawód. Poczułam się trochę oszukana i sama się z tego uśmiałam, ale to było mylne wrażenie, bo kremu jest więcej niż standardowo, bo 80ml. Ciekawe zagranie marketingowe, bo lekki niesmak i poczucie bycia manipulowanym zostaje. Ale nie zrażając się, z pełną ufnością zaczęłam stosować krem jako dzienne uzupełnienie bardziej odżywczo-regenerującej kuracji nocnej. Pierwsze wrażenie, to był zapach - WOW! Trawa cytrusowa, limonka, geranium - od razu skojarzenie z zupką tajską na mleczku kokosowym. Cudo! W poszukiwaniu źródeł tego zapachu, patrzę na tubkę - ekstrakt z owoców drzewa Tara? a co to? bardzo lubię jak przy okazji używania kosmetyków można się czegoś nowego dowiedzieć - drzewo jest bardzo ciekawe - spójrzcie na zdjęcie. Na dobra fajnie, ale co z działaniem? Gdy moje stopy są mocno odżywione innymi zabiegami, jest ok. Jedna warstwa wystarcza, szybko się wchłania, bosko pachnie. Jednak zdarzały mi się poranki, gdy musiałam tego kremu nałożyć 5 warstw i nie było efektu. Serio. To mocno wpłynie na jego wydajność. Ale za 6 zł w promocji można przeboleć. Zaintrygowana dalej tym produktem, zaczęłam szukać dalszych informacji. No i wspomniany ekstrakt z owoców drzewa Tara, to nic innego jak popularny zagęszczacz/stabilizator - guma ze sproszkowanych nasion drzewa Tara (Caesalpina spinosa). Jeżeli przyjmiemy, że nasiona to owoce, to ok :) Niestety analiza składu okazała się zgubna, bo deklaracje o naturalności składu i byciu vegan bledną nieco przy obecności kontrowersyjnego składnika jakim jest poliakrylamid. Ja nie jestem purystą odnośnie składów, ale w tym przypadku coś od początku do końca nie zagrało. Mam mieszane uczucia. Zdecydujcie sami. Na pewno warto dla wrażeń zapachowych, jeżeli lubicie trawę cytrusową.
    Zalety:
    • odświeżający zapach trawy cytrusowej, dostępność, cena, objętość 80ml
    Wady:
    • wątpliwości co do składu vs deklaracje marketingowe