Płyny do płukania jamy ustnej

Colgate Plax White + Charcoal Mouthwash Płyn do płukania jamy ustnej

mm2991
    10 października 2024 o 6:21
    Średniak
    Płyn w wygodnym opakowaniu i poręcznym. Jeśli chodzi o smak niestety bardzo ciężki i gorzki. Dobrze oczyszcza podczas płukania jamę ustną, natomiast efekt odświeżenia jest dość słaby. Jeśli chodzi o efekt wybielający nie ma go choć pod kątem nie liczyłam na niego. Nie podrażnia jamy ustnej.
    Inne
    kaskaw8
    4 września 2024 o 23:04
    Średniak jak na Colgate
    Niby mam dystans, do nie wiadomo jakich obietnic producenta, to jestem lekko zawiedziona. Płyn marki Colgate to średniak, którego upolowałam na promocji. I całe szczęście, bo za pełną kwotę byłabym jeszcze bardziej niezadowolona. Płyn jakoś odświeża oddech, ale nie jest to zbyt odczuwalne. Posmak przy pierwszym zetknięciu jest dziwny. Niby słodki, trochę miętowy, gorzki jednocześnie. Nie pozostaje on długo w ustach, ale odczucie jest takie sobie. Czarny kolor, niczym cola, to ot ciekawostka razem z węglem, który ma wspomagać wybielanie. Tutaj działania także nie odkryłam. Dla tych, którzy nie lubią ostrych, piekących płynów do płukania ust, ten może być okej, ponieważ nie jest odczuwalny ani trochę.
    Zalety:
    • nie piecze
    Wady:
    • słabe odświeżenie
    • dziwny smak
    KardiaM
    23 maja 2024 o 22:35
    Niestety nie będę do niego powracać
    Dużą uwagę przykładam do dbania o zdrowie jamy ustnej, więc do codziennej pielęgnacji włączam płyny do płukania jamy ustnej. Z chęcią próbuję różnych preparatów, więc z ciekawością sięgnęłam po ten płyn. Opakowanie jest wygodne, poręczne. Płyn ma średnią konsystencję (nie jest w pełni płynna, lecz lekko gęsta) i czarny kolor. Podczas płukania przybiera barwę ciemnoszarą, ale po użyciu nie pozostawił u mnie ciemnego osadu. Płyn ma specyficzny, lekko gorzki posmak. Niestety u mnie się nie sprawdził, ponieważ spowodował podrażnienie jamy ustnej. A miałam już okazję stosować mocniejsze w smaku płyny. Nie zniechęciłam się od razu i stosowałam go nadal, ale niestety za każdym razem pojawiało się pieczenie w jamie ustnej. Jeśli chodzi o odświeżenie to utrzymuje się przez pewien czas, więc pod tym względem nie mam zastrzeżeń. Na temat wybielania nie będę się wypowiadać, ponieważ nie nastawiałam się na taki efekt oraz zdaję sobie sprawę, że na ewentualny rezultat potrzeba dłuższego stosowania. Myślę, że to kwestia indywidualna, ale u mnie się niestety nie sprawdził i nie kupię ponownie. Nie wykluczam jednak, że sięgnę po inne produkty Colgate, ponieważ do tej pory byłam z nich zadowolona.
  • 11 października 2023 o 10:26
    Bardzo delikatny
    Płyn ten kupiłam z ciekawości. Był na promocji więc to również mnie zachęciło. Płyn jest bardzo delikatny, nada się dla osób, które mają wrażliwe dziąsła. W moim przypadku, gdy miałam dosyć wrażliwe zęby świetnie się sprawdził. Ja płukam zęby 30 sekund. Testowałam już wiele płynów do płukania i ten nie jest moim faworytem, wolę bardziej wyrazistsze smaki. W tym przypadku nie czułam aż takiego mocnego odświeżenia jak w innych produktach tego typu.
  • 17 maja 2023 o 9:37
    Lubię go, choć to nie ideał.
    Produkt kupiłam w Lidlu, na jakiejś promocji z kuponem. Bardzo lubię produkty z higieny jamy ustnej z dodatkiem węgla aktywnego. Zarówno pasty jak i płyny do płukania. Butla jest bardzo duża, produkt bardzo wydajny, na długo starcza. Płyn jest koloru ciemnoszarego za sprawą właśnie węgla aktywnego. Wiadomo, nie spodziewałam się cudów co do wybielenia, nie wierzę w takie "cudowne produkty". Ja od płynu do płukania jamy ustnej wymagam tylko tyle, żeby fajnie odświeżał, zachowując przy tym jak najbardziej długotrwały efekt. Co do tego konkretnego produktu, to płyn fajnie odświeża jamę ustną, ale niestety efekt ten nie jest bardzo długotrwały. W działaniu (smaku) jest mocny. Mi to nie przeszkadza, ale dla wrażliwców może być za mocny. Cena na promocji jest bardzo przystępna, więc jeśli zależy Ci na krótkotrwałym i szybkim odświeżeniu to tak! Jak dla mnie produkt fajny, aczkolwiek dalej poszukuję czegoś lepszego. :)