Olejki i masła do demakijażu

FaceBoom Superstar, Makeup Remover Butter Masło do demakijażu `Oczyszczający Maestro`

HOBB
FaceBoom Masło do demakijażu Oczyszczający Maestro
FaceBoom Superstar Masło do Demakijażu 40g
Bodyland.pl
FaceBoom, SuperStar, Masło do demakijażu
hairstore.pl
FaceBoom, SuperStar, Masło do demakijażu

• 19 marca 2025 o 13:55
    Bardzo się lubimy, ale szybko się kończy
    Masło od FaceBoom to strzał w 10 dla mojej mieszanej cery. Nie ukrywam lubię dużą ilość podkładu, wiec zmywanie to podstawa jeśli nie chce mieć problemów z cerą. Masło pięknie pachnie i już od pierwszego nałożenia na twarz znacząco rozpuszcza makijaż. Nie potrzeba go bardzo dużo, jednak przy codziennym użytkowaniu, bardzo szybko ubywa. Zmywanie jest dosyć przyjemne, skóra jest trochę tłusta po, ważne aby przemyć ją jakimś żelem. Skóra jest gładka, czysta i nie ma efektu ciągnięcia.
    ItaNera
    10 marca 2025 o 16:18
    Nie mam się do czego doczepić
    Bardzo fajny produkt, jedno z pierwszych masełek do demakijażu jakie używałam i chyba najlepsze. Starcza na bardzo długo, nie widzę aby się kończyło. Jedyny problem to termin ważności który jest bardzo krótki od momentu otwarcia, nigdy nie zdążę go wykorzystać ???? Pudełeczko ma śliczny kolor i masełko jest w podobnym odcieniu, zapach obłędny, niczym cukierki. Trochę ciężko się nakłada jeśli ma się dłuższe paznokcie. Na twarzy rozprowadza się lekko i dobrze, domywa makijaż chociaż ja po nim używam jeszcze czegoś. Więc traktuję go jak produkt zmiękczający. To moje trzecie opakowanie i nie ostatnie. Brak uczulenia.
    • długa wydajność
    • oryginalny kolor
    Wady:
    • krótki termin ważności
  • 8 marca 2025 o 20:30
    Nie polubiliśmy się
    Masełko zamknięte jest w liliowym zakręcanym słoiczku. Ma piękny winogronowy (?) zapach, pastelowe fioletowy kolor i konsystencję która po chwili zmienia się w oleistą maź. Jeżeli chodzi o demakijaż to sprawdził się mocno średnio. Po umyciu twarzy maselkiem mam 'mgłę' na oczach, która rzadko schodzi po 2 etapie oczyszczania pianką/żelem. Przy użyciu płynu micelarnego nigdy nie miałam tego problemu. Produkt jest mało wydajny, używałam raz na kilka dni i starczył na niecały miesiąc. Nie wrócę do niego.
    Zalety:
    • Piękny zapach
    • Fajne opakowanie
    Wady:
    • Zostawia mgłę na oczach
    • Mało wydajne
    P_atk_a
    2 marca 2025 o 0:08
    Bardzo średnie - nie polubimy się
    Jak tylko nastała moda na masełka do demakijażu podchodziłam do tego niepewnie. Od wielu lat używam wyłącznie płynów micelarnych jako pierwszy etap oczyszczania, czyli demakijaż. Nie lubię olejków do demakijażu bo szczypią w oczy i nigdy dobrze nie zmyją mi kosmetyków, mimo że nie noszę ciężkiego makijażu. Postanowiłam jednak ulec modzie i kupiłam dwa masełka. FaceBoom i Miya. Od razu powiem - oba wypadły fatalnie, do Miya będzie osobna recenzja ale z tych dwóch i tak Facebook wypada lepiej. Wypada lepiej ale nadal źle. Możliwe, że nie jest to produkt dla mnie. Po użyciu tego masła, które ciężko się nabiera, palcami jest średnio higienicznie więc najlepiej mieć jakąś szpatułkę, moja cera jest nadal ... brudna :D i lepiąca. Oczywiście po demakijażu myję twarz żelem lub pianką ale w przypadku tego masełka musiałam umyć twarz kilkukrotnie, w tym przy pierwszym myciu użyć olejku biderma, który rozpuści masło z twarzy. Następnie ze dwa razy musiałam myć jeszcze żelem oczyszczającym albo nawilżającym. Po zmyciu moja twarz jest czerwona i przesuszona. Nie lubię tej formy demakijażu i nie próbuję już innych firm mimo, że czasem kuszą... po prostu zostaję przy swoim ulubionym płynie micelarnym - czarny eveline.
    Wady:
    • ciężko wydobyć z opakowania
    • ciężko zmyć
    • nie zmywa dobrze makijażu
    • wysusza
  • 19 lutego 2025 o 1:01
    Nie narusza BHL i skóra ma piękny blask
    Zupełnie nie narusza bariery hydrolipidowej skóry dlatego kupiłam je ponownie pomimo wielu wad. Używam je do mycia twarzy. Wydajność jest zla ponieważ trzeba nabrać sporo produktu, zapach jest sztuczny, konsystencja jest fatalna twarda, trzymam w cieple aby była płynniejsza, naciąga skórę. Aby lepiej się rozsmarowywał dodaję krem lub olej ale nawet bez tego działanie na cerę jest fenomenalne, skóra ma nienaruszone BHL oraz pojawia się jej piękny blask. W przypadku innych maseł pojawiał się wysuszony fragment na czole. Kolor masła jest niespotykany. Posiada wosk kandelilla tworzący naturalną okluzję na skórze, dlatego nie trzeba użyć aż tak dużo kremu (chciałabym zobaczyć ten składnik w kremach do cery) oraz olej babassu. Kupiłam w Rossmannie.
    Zalety:
    • Zupełnie nie narusza BHL i to jest najważniejsze
    • Na skórze pojawia się jej blask
    • Ciekawy kolor
    • Dostępność, cena
    Wady:
    • Sztuczny zapach
    • Zbyt twarda kleista tempa konsystencja
    • Ciężko zmyć oczy
    • Zła wydajność