Maseczki w płachcie

Nivea Q10 Energy, Instant Recharge Sheet Mask Przeciwzmarszczkowa maska w płachcie

notino.pl
Nivea Q10 Plus C maseczka przeciwzmarszczkowa
Nivea Q10 Plus C maseczka przeciwzmarszczkowa
Nivea Q10 Plus C Anti-Wrinkle + Energy
NIVEA Q10 Energy Witamina C Przeciwzmarszczkowa Maska w Płachcie

• 20 czerwca 2024 o 0:01
    Cudo
    Jej formuła jest bogata w koenzym Q10 oraz kreatynę, które działają na skórę jak odmładzający zastrzyk energii. Maska głęboko nawilża i uelastycznia skórę, przywracając jej młodzieńczy blask. Po zastosowaniu skóra staje się bardziej jędrna i promienna, a drobne zmarszczki wydają się mniej widoczne. Co więcej, tekstura maski jest łatwa w aplikacji i szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu. Dodatkowo, delikatny zapach sprawia, że aplikacja maski jest bardzo przyjemna. Dla mnie Nivea Q10 Jest nieodzowny elementem rutyny pielęgnacyjnej, który pomaga utrzymać zdrowy i młodzieńczy wygląd skóry.
  • 4 marca 2023 o 8:33
    Nada się jako wstęp do pielęgnacji, jako pojedynczy produkt stosowany np. podczas wieczornej pielęgnacji jest niewystarczająca.
    Używa od:próbka
    Maseczkę tę kupiłam w drogerii Hebe, gdzie była akurat na promocji w cenie 7,99 złotych. Jest to kwota sporo niższa niż ta, w której zazwyczaj jest ten produkt dostępny, co skusiło mnie do wrzucenia jej do koszyka. Kosmetyk zamknięty jest w estetycznej saszetce z cytrusowym nadrukiem, którą łatwo otworzyć i wydobyć z niej płat. Sama płachta jest zabezpieczona niebieską folijką, którą po rozłożeniu materiału na twarzy trzeba ściągnąć (nie wiem, jaki to ma cel prócz generowania zbędnych odpadów). Płachta jest wykonana z przyjemnego dla skóry twarzy materiału (to akurat ma duże znaczenie, gdyż umila użytkowanie). Wielkość płata w miarę dobrze dopasowała się do mojej buzi, jednak mogłby on mieć trochę bardziej rozbudowaną część policzkową, gdyż trochę zabrakło mi materiału na część znajdującą się przy samych uszach. W saszetce znajduje się sporo esencji, więc materiał jest nią porządnie nasączony. Ja trzymałam maskę na buzi około 15 minut i przy ściąganiu płachta wciąż była mokra. Zapach esencji jest bardzo subtelny i przyjemny, kojarzący się z cytrusami. Ona sama zaś całkowicie się wchłania bez pozostawiania lepkiej warstwy, za co ode mnie spory plus, gdyż nie przepadam za uczuciem lepkości na twarzy. Jeśli zaś mowa o składzie, mamy tutaj na szczycie nawilżającą glicerynę, a dalej koenzym Q10 mający działanie przeciwstarzeniowe, gdyż wychwytuje wolne rodniki oraz witaminę C o stabilnej formie, która rozświetla skórę i jest dla niej zastrzykiem energetycznym. Ogółem bardzo lubię ten składnik w kosmetykach do pielęgnacji skóry twarzy, gdyż naprawdę daje efekty stosowania. Co do otrzymanych przeze mnie rezultatów... Ja stosowałam tą maskę po peelingu enzymatycznym, jaki robię sobie raz w tygodniu w domowym zaciszu. Lubię wtedy po złuszczaniu potraktować twarz czymś konkretniejszym, w końcu łatwiej wtedy przyswaja składniki odżywcze taka oczyszczona :) W każdym razie po zdjęciu płata cera stała się ukojona, bardziej elastyczna, wygładzona i miękka oraz lekko nawilżona, a także bardziej promienna. Niestety efekty są dość krótkotrwałe, po zastosowaniu wieczorem rano już w ogóle nie czułam tego nawilżenia i trochę mi tego brakowało, z tego tytułu odejmuję jedną gwiazdkę. W ogólnym rozrachunku produkt polecam np. jako preludium do pielęgnacji wieczornej. Po zdjęciu maski warto jednak nałożyć dodatkowo krem albo pod maskę serum. Bo jednak sama w sobie nie daje długotrwałych rezultatów, choć polepsza stan skóry i jest przyjemna w użytkowaniu.
    Zalety:
    • płachta wykonana z przyjemnego materiału, dobrze przylegająca do skóry i bogato nasączona esencją
    • subtelny, cytrusowy zapach
    • esencja jest lekka, dobrze się wchłania i nie pozostawia lepkiej warstwy
    • maska koi, rozświetla, lekko nawilża i zmiękcza skórę
    • nie piecze ani nie szczypie podczas użytkowania
    • nie zapycha porów ani nie uczula
    • komfortowe w użytkowaniu opakowanie
    • dostępność stacjonarnie w wielu drogeriach
    Wady:
    • krótkotrwałe efekty
    • troszkę za mały płat, gdyż brakło mi materiału na całe policzki
  • 18 lutego 2023 o 14:20
    Energia albo jej brak
    Maseczka przyciąga soczystym opakowaniem. Łatwo się otwiera. Nie pomylimy strony, którą powinniśmy przyłożyć maskę do twarzy, gdyż zawiera niebieską folię ochronną, którą ściągamy po nałożeniu. Zalecany czas to 10 min. Zapach przyjemny, chociaż stawiałam na świeżą pomarańczę. Po zdjęciu efekt jest raczej średni. Lekkie nawilżenie i ? w sumie tyle. Liczyłam na efekt wow, niestety się nie udało. Cena zwykle koło 12 zł, więc raczej sporo jak za maskę, która prawie nic nie robi.
    Zalety:
    • ładna szata graficzna
    Wady:
    • brak efektu
  • 11 stycznia 2023 o 21:49
    fajna
    Używa od:próbka
    Maseczka jest porządnie nasączona, płachta jest dosyć gruba w porównaniu do innych maseczek w płachcie. Bardzo dobrze się trzyma na twarzy, nie zsuwa się z twarzy. Dosyć duża ilość zostaje w opakowaniu co wykorzystałam później na szyję i dekolt. Zapach jest delikatny jednak wyczuwalny jest aromat cytryny. Skóra po maseczce jest nawilżona, napięta i rozświetlona.
    goha80
    26 sierpnia 2022 o 21:57
    Dobra!
    Maskę kupiłam za 5 zł więc możliwe, że dlatego patrzę na nią przychylniej :) Ale nigdy nie wydaję na maski w płachcie więcej. Szkoda kasy. Wolę dołożyć i kupić dobre serum które jest na dłużej a nie na jeden raz. Ale wracając do maski: Jest mocno nasączona. Ładnie pachnie. Troszkę źle wycięta jak na moją twarz, ale nie ma dramatu. Po wskazanym na opakowaniu czasie resztę wmasowuję i wklepuję w skórę, nakładam krem. Nie lepi się i ładnie wchłania. Mnie cudownie nawilżyła skórę. Natychmiast wygląda lepiej. Jest napita i wygładzona. Absolutnie nic nie podrażniła. Nie pozapychała. Ta druga sztywniejsza warstwa jest zbędna. szkoda tworzywa. Jak znajdę ją znowu w niższej cenie na pewno jeszcze kupię. Lubię czasem rozpieszczać skórę.

Zobacz także inne Maseczki w płachcie