Pasty do zębów

Jordan Green Clean Toothpaste Cavity Protection Ekologiczna pasta do zębów

Aria43
    10 lutego 2024 o 11:47
    Może być
    Pasta w standardowej pojemności 75ml, zamknięta w minimalistycznym, recyklingowym opakowaniu. Ma ona żółtawo-przezroczysty kolor i miętowy smak. Niestety dla mnie zbyt mało miętowy. Lubię kiedy po szczotkowaniu zębów przez długi czas pozostaje uczucie świeżości, tutaj tego nie dostaje. Pasta jak pasta, fajne czyści, dobrze się pieni, nic spektakularnego. Dobry wybór dla osób które nie lubią ostrego, miętowego smaku w pastach.
    Wady:
    • brak uczucia świeżości po szczotkowaniu
  • 15 października 2023 o 15:12
    Spodobała mi się od pierwszego wejrzenia
    Pastę kupiłam z ciekawości, nie użytkowałam ich wcześniej, więc czas było to zmienić. Pasta znajduje się w 75ml tubce z tradycyjną zieloną płaską zakretką. Tubka jest koloru białego, z czarnym napisem nazwy firmy I pozostałymi informacjami o produkcie. W składzie nie ma SLS, barwników, zawiera składniki w 98% pochodzenia naturalnego. Produkt jest wegański. Jest to ekologiczna pasta do zębów przeciw próchnicy. Ma żelową konsystencję i odświeżający, miętowy zapach. Pasta jest delikatna dla szkliwa i dziąseł. Delikatnie oczyszcza zęby. Pasta zawiera fluor i ksylitol, które zapewniają najlepszą ochronę przed próchnicą. I faktycznie tak też działa. Zapobiega powstawaniu próchnicy czy osadu nazębnego. Szkliwo jest białe, ,,śliskie", dobrze doczyszczone. Czyszczę zarówno zęby, jak i język. Pasta nie szczypie i nie podrażnia języka. Bardzo fajna, na moje zęby działa. Polecam
    Zalety:
    • delikatna dla dziąseł i szkliwa
    • miętowy zapach
    • produkt wegański
    • zwalcza prochnice
  • 21 listopada 2022 o 19:27
    Nie wszystkim będzie pasować, ale warto dać jej szansę
    Pastę Jordan kupiłam pierwszy raz ponad rok temu. Po pierwsze: z ciekawości, bo nowe, bo ekologiczne. Od tamtej pory używam jej regularnie. Dlaczego i co mnie do niej przekonało? + Brak kartonika co jest plusem bo po co produkować kolejne śmieci? + Jest delikatna - nie lubię mocno miętowych, sztucznie barwionych, smakowych past do zębów, więc smak tej pasty pod tym względem bardzo mi odpowiada. + Konsystencja żelu + Nie zostawia tego uczucia "wżerania się" i pieczenia w język. + Dobrze czyści + Przestępna cena - Trudność z wydobyciem reszty pasty z opakowania Zdaje sobie sprawę, że nie wszystkim przypadnie do gustu, ale myślę, że warto dać jej szansę.
    Zalety:
    • Przestępna cena
    • Delikatny smak i działanie
    • Brak dodatkowego opakowania
    Wady:
    • Trudność z wydostaniem reszty pasty z opakowania
  • 28 lipca 2022 o 22:49
    Słaba
    Kupiłam ją przyciągnięta ładnym składem. Pachnie ładnie, jednak brakuje mi uczucia gładkich, czystych zębów po szczotkowaniu. Z tego względu nie kupię ponownie, są na rynku bardziej skuteczne pasty z naturalnym składem.
    Zalety:
    • ładny, naturalny skład
    • zawiera fluor
    • ekologiczna
    Wady:
    • nie domywa
    • słaby smak
  • 22 lutego 2022 o 7:29
    w miarę
    Pasta do zębów Green Clean Toothpaste Cavity Protection Jordan to moja pierwsza pasta do zębów, która jest ekologiczna. Do tej pory nie miałam szansy jej przetestować, więc zrobiłam to z wielkim entuzjazmem. Po pierwsze zaskoczył mnie jej skład i brak tam SLS. Nie zauważyłam, aby stan moich zębów pogorszył się, albo polepszył. Miałam dobrze oczyszczone zęby i nic więcej. Nie pozostawiała żadnego smaku w buzi i nie powodowała odruchów wymiotnych.

Zobacz także inne Pasty do zębów