Peelingi do ciała

Isana Salz-Öl-Peeling Totes Meer Salz Peeling solno-olejowy `Morze Martwe`

Kar_sz
    1 marca 2025 o 13:12
    Średnio
    To co mi najbardziej przeszkadza to zapach, który przypomina olej, tłuszcz. Po za tym peeling pozostawia tłustą warstwę na skórze czego bardzo nie lubię. Jak sama nazwa wskazuje jest to peeling solno-olejowy co widać, proporcja 50:50, sporo jest tego oleju moim zdaniem.. Co do samego działania to robi to co ma robić, złuszcza martwy naskórek. Może nie jest to jakiś spektakularny efekt, ale zdaje egzamin. Peeling jest całkiem przyjemny, delikatny. Pozostawia skórę gładką, ale jak już wspomniałam, niestety tłustą. Opakowanie wygodne w formie zakręcanego słoika więc łatwo wydobywa się produkt ze środka. Przystępna cena.
  • 5 czerwca 2024 o 11:05
    Mój ulubieniec w sezonie letnim
    Bardzo spodobał mi się ten peeling w sezonie letnim, kiedy najczęściej wykonuje depilację ciała - stosuję go do usunięcia martwego naskórka z jednoczesną dezynfekcją, co pomaga mi w usunięciu efektu "truskawkowych nóg". Na samym początku peeling nie jest zbyt przyjemny, ponieważ fragmenty podrażnionej skóry czy to po depilacji czy w wyniku jakiś otarć pieką, jednak po pewnym czasie skóra się przyzwyczaja, a my uzyskujemy 2w1 czyli peeling i dezynfekcję. Skóra po tym peelingu jest fajnie napięta i odświeżona. Produkt mnie nie podrażnił ani nie spowodował żadnych reakcji alergicznych. Minus dla mnie to mała pojemność tego produktu.
    KardiaM
    21 marca 2024 o 15:17
    Specyficzny produkt o nietypowej konsystencji
    Sporo produktów Isana się u mnie sprawdziło, więc poszukując peelingu do ciała zdecydowałam się na wypróbowanie tego. Opakowanie to odkręcany słoiczek, dzięki czemu można zużyć kosmetyk do końca. Peeling ma biały kolor i specyficzną konsystencję. Są to bowiem średniej wielkości drobinki zanurzone w tłustym płynie. A zatem produkt jest taki, jak w nazwie. Zapach faktycznie przypomina kokos, dość długo utrzymuje się na ciele. Do użycia wystarczy niewielka ilość produktu, z racji konsystencji trzeba się pilnować, by się nie rozlał. Warto uważać, by nie przesadzić, bo pozostawia specyficzną, tłustą warstwę na skórze, więc po aplikacji dużej ilości peelingu pozostawiona powłoka może ubrudzić ubranie. Samo działanie kosmetyku oceniam pozytywnie, dobrze oczyszcza i odświeża skórę. Nie spowodował u mnie podrażnień i uczuleń. Z racji specyficznej konsystencji i charakterystycznej powłoki na skórze, raczej nie kupię ponownie, ale jest to kwestia indywidualna i myślę, że można zaryzykować, spróbować i przekonać sie samemu :)
  • 27 grudnia 2023 o 1:52
    Bubel
    Zaciekawiła mnie solno-olejowa formuła peelingu, ale już wiem że w tym produkcie nic mi nie odpowiada. Przede wszystkim zapach – to jest dramat. Nieprzyjemny zapach oleju, wręcz takiego tłuszczu (jakby tranu?). Konsystencja – na początku, kiedy jest ten olej to produkt się wręcz maże na ciele, więc efekty peelingujący jest słaby, zaś kiedy w opakowaniu już zabraknie tej płynniejszej części (u mnie już przy 3 użyciu), to drobinki soli są tak ostre, że wręcz lekko podrażniają skórę. Peeling pozostawiał śliski film na skórze, jednak nie sposób było go zostawić na dłużej, ponieważ przez ten zapach byłam zmuszona zmyć go żelem pod prysznic. Niestety wanna również robi się od niego śliska, więc trzeba dodatkowo uważać podczas peelingu. Stosowanie tego produktu to żadna przyjemność, a przecież nie taka ma być pielęgnacja ciała.
    Zalety:
    • Dostępność
    Wady:
    • Konsystencja
  • 12 sierpnia 2023 o 22:55
    przyjemny zdzierak
    Jestem na tak, jest to idealny piling dla osób, które lubią te mocne, gruboziarniste pilingi. Jeżeli ktoś ma delikatną skórę to uwaga bo można się nim zranić, a dodatkowo sól podrażni rany. Nie zostawił suchej skóry dzięki zawartości olejów w składzie. Opakowanie jest bardzo przyjemne w użytkowaniu, łatwo otwiera się go pod prysznicem. Jedyny minus, to że jest on słabo wydajny, mi wystarczył na około trzy aplikacje. Zapach nie należy do przyjemnych, ale nie jest on dla mnie uciążliwy, nie jest intensywny ani nie pozostaje z nami na długo.
    Zalety:
    • gruboziarnisty
    • skład
    Wady: