Maseczki klasyczne

Yves Rocher Pure Menthe, Le Masque Desincrustant au Charbon Vegetal Maska oczyszczająca z roślinnym węglem

• 27 października 2024 o 14:41
    Lubię ją :)
    Maskę kupiłam sklepie internetowym Yves Rocher. Polecam korzystać bo często mają fajne promocje a kosmetyki są naprawdę spoko. Cieszę się, że trafiłam na nią bo sprawdza mi się dobrze. Opakowanie- maska zamknięta w tubce o pojemności 75 ml. Zamykana na klik ale jest bardzo wygodna w użyciu. Szata graficzna prezentuje się całkiem dobrze. Zapach i konsystencja - zapach jest bardzo przyjemny, świeży, lekko miętowy. Przyjemnie chłodzi. Nie jest intensywny ale wyczuwalny, nie duszący. Podoba mi się Konsystencja idealna, ani nie za rzadka ani za gęsta. Bardzo fajnie się rozprowadza. Działanie- maska dość szybko, w miarę równomiernie. Producent zaleca aby trzymać maskę 5 minut, u mnie zazwyczaj trwa to dłużej :) Skóra po aplikacji jest wygładzona, miła w dotyku, odświeżona. Polecam wypróbować, ja jeszcze do niej wrócę :)
    Zalety:
    • przyjemny, świeży zapach
    • wygodne w użyciu opakowanie
    • łatwo się ją rozprowadza
    • dość szybko zastyga
    • wygładza
    • odświeża
    • skóra po aplikacji jest miła w dotyku
    • skład
    Wady:
  • 12 lipca 2023 o 15:32
    Naprawdę działa!
    Długo szukałam maski w tubce , która tak dokładnie oczyści pory. Nie spodziewałam się, że tak się polubimy. Najbardziej lubię jej działanie. Przy regularnym używaniu raz w tygodniu, problem z wągrami praktycznie zniknął. W momencie, gdy wyskoczy mi jakiś wyprysk zapalny, po użyciu tej maski zaczyna maleć i szybciej znika. Konsystencja produktu jest rewelacyjna. Bardzo łatwo się rozprowadza. Dużo ciężej się ją zmywa, ale przy użyciu wielorazowych wacików nie jest to problematyczne. Zapach przyjemny. Nie przeszkadza mi. Regularna cena maski jest wysoka, dlatego polecam kupować na promocji. Jako, że jest to produkt z aktywnym węglem, to wysusza. Czuję mocne uczucie ściągnięcia po nałożeniu i zmyciu maski. Zawsze muszę nałożyć na twarz po zastosowaniu jej treściwy krem lub maseczkę nawilżającą. Podsumowując, bardzo polecam osobom, które mają problem z jakimikolwiek niedoskonałościami.
    Zalety:
    • doskonale oczyszcza pory
    • wycisza już powstałe wypryski
    Wady:
    • wysusza
    U konsultantki
  • 19 lutego 2023 o 21:00
    Obecny faworyt
    Mam cerę bardzo tłusta i muszę ją porządnie wyregulować i oczyścić raz w tygodniu. Miałam swoją faworytkę jednak ta wygrała. Dostałam ja w fajnej promocji, ciut dużo 44zl albo i więcej juz teraz. Pachnie mięta. To typowa czarna, kremowa maska. Wydajna. Dobre opakowanie i dozowanie. Szybko zasycha, ściąga, mocno napina i absorbuje. Cera jest gładka, oczyszczona i zmatowiona. Zmywa się dobrze gąbeczka. Lubię kosmetyk yr. Poluje na promocje, kupony. Myślę że warto zapłacić więcej za kosmetyki naturalne i dobrze działające.
  • 13 stycznia 2023 o 14:03
    Dobry, ale nie najlepszy
    Kupiłam ten produkt z polecenia. Mam cerę mieszaną, z niedoskonałościami i dużą ilością zaskórników. Ta maseczka ma oczyszczać pory i usuwać zaskórniki. Pierwsze wrażenie było pozytywne. W sumie fajna maseczka, czarna, zastygająca. Po zmyciu cera faktycznie była gładsza i widocznie oczyszczona. Ale niestety po dłuższym stosowaniu nie zauważyłam, żeby usuwała zaskórniki, bo one cały czas są. Używałam jak producent przykazał, czyli 2 razy w tygodniu. Na plus jest to, że trzymamy ją na twarzy tylko 5 min. No i cena uważam, że wysoka jak za 75 ml. Ogólnie maska jest bardzo dobra, ale nie idealna, w moim przypadku nie poradziła sobie z niedoskonałościami, ale dobrze odświeża i koi cerę. Jest wydajna. Zapach ma typowy dla produktów z węglem :)
  • 22 listopada 2022 o 10:56
    Lek na całe zło :)
    Maskę oczyszczającą kupiłam pod wpływem opinii jednej z blogerek, a do tego była na nią promocja, więc stwierdziłam, że mogę spróbować. Moja cera przez ostatni rok zmieniła się z (bardzo) tłustej na mieszaną. Pozbyłam sie większości niedoskonałości, a maska od YR bardzo mi w tym pomaga. Maski używam dwojako: standardowo jako maskę na 10 min (tak wiem, na opakowaniu jest 5 min) lub punktowo na noc na wypryski lub gdy czuję, że chyba coś zaraz wyskoczy na mojej skórze (twarz, szyja, dekolt, raniona, w sumie wszedzie gdzie coś sie pojawi). Smaruję zmiany przed snem, czekam, aż maska zastygnie i kładę się spać. Zaschnięta maska nie brudzi pościeli, ale może sie lekko kruszyć, gdy damy jej mniej. Ja nakładam solidną, grubą porcję. Maska spisuje się rewelacyjnie jako punktowe zwalczanie niedoskonalości. Nie wysusza w zastosowanym miejscu skóry, zmiana staje się mniej widoczna. Wystarczy jedna noc i przykra niespodzianka potrafi zniknąć, ale trzeba zareagować zanim mocno urośnie. Po zastosowaniu punktowo na większe niedoskonałości, takie które zdążyły się już rozwinąć, potrzeba z dwa dni. Maseczka łagodzi zmiany skórne, nie wysusza skóry. Stosowana jako maseczka na całą twarz delikatnie ją oczyszcza, buzia jest miękka i delikatna w dotyku. Zdecydowanie polecam ją jako punktową maskę na pryszcze. Konsystencja: gęsta, gładka Kolor: ciemnoszara (prawie czarna) Wydajnosć: maska bardzo wydajna, nie widzę końca Cena: często jest w promocji i wtedy warto ją kupić, cena regularna jak dla mnie za wysoka Zapach: brak zdecydowanego zapachu lub ja go nie wyczuwam