Szampony do włosów

Ouai Fine Hair Shampoo Szampon do włosów cienkich

Sephora
Ouai - Fine Hair - Szampon Do Włosów Cienkich - Dailycare Fine Shampoo 295ml - Dla Kobiet

• 14 lipca 2024 o 21:13
    Rozczarowanie
    Wlasciwie w calosci podpisuje sie pod opinią MonikaKatarzynaWu, ktora opisała świetnie ten produkt. Gdybym miała napisać krócej - Nie polecam, włosy wyglądają jak nieumyte. Mam bardzo cienkie i delikatne włosy i przetłuszczającą się wrażliwą skórę głowy. Włosy są obciążone, niedomyte a skora glowy potrafi zaśwędzieć. Co mamy przed zapachem: WATER / AQUA / EAU, SODIUM C14-16 OLEFIN SULFONATE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, SODIUM METHYL COCOYL TAURATE, PEG-200 HYDROGENATED GLYCERYL PALMATE, COCAMIDE MIPA, FRAGRANCE / PARFUM Same sls i cb które może podrażniać. Dalej po zapachu nie brakuje silikonów. To ma.być skład za 130 zł? Schuma za 7 zł ma więcej składników aktywnych.
    aniyam
    6 lipca 2021 o 13:46
    genialny dla cienkich włosów i wrażliwej skóry głowy
    Od wielu lat zmagam się z nadreaktywną skórą głowy, podrażnia mnie dosłownie wszystko...nowy szampon, nowa odżywka, nowa szczotka, każda wizyta u fryzjera kończy się szklanką wapna do wypicia i kilkudniowym drapaniem się często aż do krwi. Wówczas pomaga mi tylko siemie lniane, nizoral i eliksir phyto. Włosy i skórę głowy myję codziennie ze względu na przetłuszczające się włosy, dlatego potrzebuję coś naprawdę delikatnego, a zarazem kojącego do codziennego stosowania. Lubię też gdy szampon dobrze się pieni. Markę OUAI poznałam jeszcze zanim była dostępna w Polsce, można było ją swobodnie zamówić z Cultbeauty lub Lookfantastic. Postanowiłam zamówić zestaw szampon i odżywkę do włosów cienkich, bo takie posiadam. Produkt ma dość miły i przyjemny zapach, szybko się ulatnia, raczej nie przeszkadza. Opakowanie to plastikowa, przezroczysta butelka. Konsystencja jest idealna, nie jest to gęsty żel ani też lejący produkt. Ze względu na to, iż bardzo dobrze się pieni wystarczy naprawdę odrobina żeby umyć dobrze głowę i włosy, przez to jest bardzo wydajny. Dla mnie idealny. Przez cały czas używania ani razu nie musiałam myć głowy leczniczym nizoralem i nie musiałam używać eliksiru phyto żeby załagodzić stany zapalne. Włosy są po nim miękkie, nie są matowe anie sztywne i najważniejsze nie plącze włosów tylko je rozplątuje jak odżywka , naprawdę nie potrzebuję już odżywki, niepotrzebnie ją kupiłam. Włosy dobrze się układają, nie są obciążone, nie przetłuszczają się. Skóra głowy ani razu nie była podrażniona, zaczerwieniona czy swędząca. Szampon łagodził wszelakie podrażnienia po fryzjerze, koił skórę głowy, bardzo dobrze ją nawilżał. Dobrze oczyszcza włosy po środkach do stylizacji i skórę głowy ale jest zarazem delikatny. Skóra głowy faktycznie zrobiła się mniej nadreaktywna, zniknęło swędzenie i uczucie pieczenia. Szampon ten dodaje lekkości, jednocześnie delikatnie usuwając brud, nagromadzone produkty do stylizacji.
    Wady: