Niestety musze zepsuć mu oceny :( Przede wszystkim, podrażnił mnie. Do tego dla mnie pachnie zbyt intensywnie, nie podoba mi się ten zapach.
Nie miałam od początku szczęścia z tym kremem - kupiłam go w Hebe, otworzyłam. Był żółty i miał z boku czerwone drobinki, ale myślę ok, taka konsystencja, może taki ma być. Akurat posmarowałam cerę mojemu chłopakowi, bo coś tam rzucił, że ma suchą skórę i zaczął komentować "hmm... to ma tak pachnieć?". Okazało się, że śmierdzi, jakby krem był zepsuty. Reklamowałam go w Hebe, na miejscu dostałam nowy, od razu otworzyłam go, żeby zobaczyć, jak wygląda - ewidentnie tamten był zepsuty, mimo że wczesniej nie wyglądał na otwarty. Na minus - w słoiczku ten krem jest przykryty folią, a la sreberkiem, ale jeśli ktoś w sklepie ją odkryje, a potem zakryje i zakręci krem, to zepsuty egzemplarz mamy gotowy - i tego nie widać przy zamkniętym opakowaniu. Nie ma porządnej plomby, więc to na minus.
Dla osób, które miałyby podobny problem, bo ja miałam wątpliwości, czy na pewno jest zepsuty - ten krem ma byc biały i kropka. Żadnych drobinek. Zapach ostry, malinowy, dla mnie chemiczny i zbyt intensywny, ale nic nie ma prawa pachnieć tam "nieświeżo", czy właściwie, żeby mnie wszyscy zrozumieli - "ścierą do podłogi" :D
Użyłam go kilka razy, za każdym razem trochę z wahaniem, bo nie ufam tak intensywnie pachnącym kremom, że będą dla mnie wystarczająco delikatne. I niestety miałam. rację - po kilku użyciach bardzo mnie podrażnił, miałam czerwoną i piekącą skórę. Liczyłam na poprawę, albo myślałam, że może coś innego mnie uczuliło czy podrażniło, dlatego używałam różnych kombinacji kosmetyku. Niestety to ewidentnie ten krem. Mimo chęci, nie mogę go polecić.
Zalety:
- Hm. Konsystencja? Ciężko mi doszukać się zalet :(
- Nawet jeśli nawilża - to na nic, bo podrażnia.
- Może cena i dostępność
- plus dla Hebe za reakcję, uznanie reklamacji i od razu wymianę na nowy produkt)
Wady:
- pachnie chemicznie i intensywnie, dla mnie to zapach trudny do zniesienia
- podrażnił mi skórę po kilku użyciach