Kremy i mleczka do włosów

Garnier Botanic Therapy, Miód i Propolis, Odbudowujący krem 3 w 1 bez spłukiwania

notino.pl
Garnier Botanic Therapy Odżywka do włosów Miód i Wosk pszczeli 3w1 150ml

• 26 września 2023 o 19:28
    A u mnie na mokre włosy się sprawdza!
    Mimo różnych opinii na temat tego produktu, na moich długich włosach średnioporowatych plus w typie wurly sie sprawdza. Na plus: + obłędny zapach + gęsta ale nie oblepiająca konsystencja + ułatwia rozczesywanie + wydajny + długie PAO - 12 m-cy + praktyczna tubka stojąca na zakrętce - stabilna i ułatwiająca wydobywanie produktu + zrównoważone podejście do opakowania Oczywiście nie wyobrażam sobie aplikacji na suche włosy ani na niskopory. Miedzy bajki można sobie włożyć deklaracje marketingowe o scalaniu rozdwojonych końcówek - takie rzeczy nie mają prawa się zadziać. Ale w moim przypadku ograniczenie puszenia się i ochrona przed mechanicznymi zniszczeniami podczas czesania jak najbardziej. Polecam spróbować również wysokoporom.
  • 3 września 2023 o 14:43
    Dobry przy aplikacji na mokro
    Ten kosmetyk został mi polecony przez trycholożkę jako jeden z elementów pielęgnacji ratunkowej dla włosów cienkich, bez objętości. Nigdy nie używałam produktów bez spłukiwania, bo kojarzyły mi się z przeciążeniem, sklejaniem, nieświeżością. Ten jest pierwszy, więc nie mam porównania, ale muszę przyznać, że stosowany na mokro, wyraźnie poprawiał wygląd moich włosów. Stawały się grubsze, bardziej mięsiste, gładkie w dotyku. Na sucho nie próbowałam i już sama aplikacja wydaje mi się karkołomnym zadaniem. Wszystko byłoby wspaniale, bo i efekt na włosach zadowalający, i zapach kremu piękny, tyle że całość utrzymuje się do... następnego dnia. Po nocy włosy wracają do beznadziejnego stanu, zupełnie, jakby wszystko, co miało wniknąć we włosy, wtarło się w poduszkę. Nie ma to sensu, ale tak właśnie się dzieje. I nie jest to efekt tego, że wcześniej włosy były wystylizowane, a po nocy nie są, bo nie suszę ich na szczotkę, nie używam pianki, lakieru czy czegokolwiek. Po prostu sobie schną i tyle. Może tak jest zawsze przy produktach bez spłukiwania? Nie mam pojęcia, więc zostawiam Wam tylko sprawozdanie z moich przygód – wnioski wyciągajcie samodzielnie ;).
    Zalety:
    • włosy mięsiste, dociążone, ale nie przeciążone (po użyciu na mokro)
    • wygładzenie
    Wady:
    • zbyt krótki efekt
  • 31 marca 2022 o 14:35
    Świetny zapach i chyba to na tyle
    Produkt wygrałam w konkursie od firmy Garnier, od razu zaciekawił mnie zapach oraz opakowanie tego produktu. 150ml krem odżywczy 3w1... Znacie powiedzenie "Jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego"? Pisząc tę recenzję to powiedzenie oddaje 80% użyteczności tego produktu. Niestety zawiodłam się na nim, produkty wzbogacony o miód i wosk pszczeli ma działać, jak naprawczy cement. Owszem działa, jak cement, bowiem skleja nasze włosy. Niezbyt ciekawy efekt, nawet stosowanie niewielkiej ilości kończyło się delikatnym przetłuszczeniem włosów i "strąkami". Uznałam, że stosowanie go na sucho nic nie da, może na mokro? Troszkę lepiej, jednak po dłuższym stosowaniu włosy stały się bardziej matowe i przesuszone, zamiast odbudowane. Piękny zapach niestety nie rekompensuje niczego, a szkoda.
    Zalety:
    Wady:
    • Matowe włosy
    • Przetłuszczenie
    • Strąki" z włosów
    • Przesuszenie
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 23 listopada 2021 o 22:15
    ach ten zapach
    Krem ma bardzo przyjemny zapach, który zostaje na dłużej. Dla mnie rewelacyjne jest nakładanie bez spłukiwania. Nawet na suchych włosach bardzo szybko się wchłania. Moje włosy stały się gładkie, nabrały objętości, bardziej się błyszczały. Po zastosowaniu dużo łatwiej mi je rozczesać. Kosmetyk nie obciąża włosów .Podoba mi się, że producent dba o środowisko i stworzył opakowanie z mniejszą ilością plastiku. Produkt mnie zaskoczył, nie byłam do niego przekonana.
    Zalety:
    • ekologiczne opakowanie
    • błyszczące włosy
    • łatwe rozczesywanie
    • można nakładać na suche włosy
    • nie obciąża
    • nie skleja
    • świetny zapach
    juulie1
    10 listopada 2021 o 13:20
    zapach ok, reszta niekoniecznie
    Bardzo zaciekawił mnie ten krem i przyznam, że chętnie próbuję różnych kosmetyków do włosów, głównie ze względu na ich zły stan, moje włosy lubią się puszyć, brakuje im blasku i odżywienia. Naturalnie mam kręcone włosy, więc kiedy nie wysuszę włosów suszarką, mam taki "kręcony puch" na głowie, po użyciu tego kremu loki były wyraźniejsze i mniej spuszone, ale na pewno nie bardziej odżywione czy błyszczące. Natomiast kiedy wysuszyłam włosy i chciałam je wygładzić, krem nadal nie pomógł, ale i też nie zaszkodził, nie przetłuścił włosów, mi akurat włosów nie skleił ale i też nie nawilżył i nie nabłyszczył, właściwie było czuć tylko zapach. Dlatego mam mieszane uczucia, krem ma fajną konsystencję i zapach i właściwie u mnie sprawdził się przy lepszym wydobywaniu skrętu loków i to tyle. Poza tym włosy były nadal matowe i na pewno nie były odżywione ani błyszczące. Spodziewałam się czegoś lepszego.