Serum do twarzy

Nowa Kosmetyka Serum do twarzy `Jasna sprawa`

4 na 51 opinię

• 28 grudnia 2022 o 16:06
    Bardzo wydajne lekkie serum olejowe z 20% kwasem askorbinowym i skwalanem - objętość 60ml - przy cerze mieszanej używam nawet na dzień
    Serum kupiłam z ciekawości jako mój pierwszy produkt tej zachwalanej powszechnie polskiej marki oraz ze względu na obecność wysokiego stężenia kwasu askorbinowego, który moja cera uwielbia. Na plus: + ogromna objętość - łącznie to aż 60 ml za cenę przeciętnego serum + wysokie stężenie kwasu askorbinowego - 20% (ale formuła w skwalanie redukuje ryzyko podrażnienia) + szybkie i wyraźne działanie na przebarwienia i ujednolicenie kolorytu + lekka formuła łącząca skwalan z aloeasem i kwasem hialuronowym + mimo cery mieszanej używam go również na dzień pod krem z filtrem - daje świetne lekkie optyczne rozświetlenie + olejowa forma jednocześnie dba o barierę hydrolipidową i regeneruje - zmniejsza ryzyko podrażnień + niekomadogennny + szklane solidne opakowania z pipetą + ciemna szklana buteleczka wspomagająca utrzymanie stabilności produktu z witaminą C + ciekawa konieczność samodzielnego mieszania składników + bardzo duża wydajność + krótkie, przejrzyste składy obu komponentów A i B + dobrze współpracuje z innymi warstwami pielęgnacji - nigdy nic mi się nie zważyło ani nie zrolowało Co mogłoby być lepiej: - zapach - nie ma dodatków zapachowych, więc zapach wynikający z połączenia witaminy C i skwalanu wypada mocno "rybio", wrażliwcom może przeszkadzać - w moim egzemplarzu nie działa pipeta w jednej z buteleczek, co znacząco utrudnia mieszanie składnika A z B - pomysł mieszania składników jest ciekawy ale też dość niepraktyczny - dość trudno równomiernie rozmieszać składniki i odmierzyć równą ilość produktu - przy tak dużej wydajności ciężko zdążyć ze zużyciem produktu w krótkim terminie ważności - brak info o PAO - dość trudno zmieszać proszek z witaminą C w buteleczce A - większa dostępność Reasumując, produkt bardzo mi się sprawdził mimo cery mieszanej. Z chęcią używałam go w sezonie jesienno-zimowym nawet na dzień - bezpośrednio pod krem z filtrem. Oczywiście nie będzie to produkt uniwersalny ze względu na wysokie stężenie kwasu askorbionwego i skwalan - oba nie każda cera toleruje. Nie każdy też lubi formy olejowe, choć akurat każdemu frakcja lipidowa do dbania o BHL jest potrzebna. Jeżeli komuś zależy na szybkim działaniu rozjaśniającym bez ryzyka podrażnień - to będzie właściwy produkt. Przy stosowaniu na noc jest obojętny na kwestię optycznego rozświetlenia cery - dla niektórych ten efekt może być za mocny na dzień. Na pewno nie jest to produkt dla osób, które przy pielęgnacji się śpieszą. tu nie ma mowy o szybkiej aplikacji w porannym biegu. Ale same łączenie składników z dwóch buteleczek jest na swój sposób fascynujące. Polecam spróbować ze świadomością konsystencji, specyficznego zapachu i wymagającego składu. Trzeba też lubić taką formę "zabawy" z pielęgnacją.