Szampony dla dzieci

Sylveco dla dzieci Szampon i Odżywka 2w1 300 ml
Sylveco
Sylveco dla dzieci 3+ Szampon i odżywka 2w1 300ml

• 15 lipca 2024 o 9:42
    Idealny by móc rozczesać delikatne i długie włosy
    Kosmetyk ten kupiłam razem z kremem do twarzy dla dzieci 3+ oraz z płynem do kąpieli. Razem stworzyły świetne trio pielęgnacyjne jak się okazało nie tylko dla moich dzieciaczków, ale i również dla mnie (sama bardzo chętnie używam i bardzo mi pasują te produkty). Szampon z odżywką zamknięty jest w wygodnej plastikowej butelce z pompką z uroczą grafiką małego misia w kąpieli. Szampon ma dosyć lejącą się konsystencję, ale nie przeszkadza to w użytkowaniu poza tym bardzo dobrze się spienia co sprawia, że jest również bardzo wydajny. Ma mleczno biały kolor i specyficzny zapach. Nie jest to typowo słodka malina, ale taka kwaśna, energetyczna. Aromat ten jest delikatny i nie drażni w nos. Szampon nie plącze włosów, jest delikatny a zarazem skutecznie domywa pasma. Delikatne, cieniutkie i długie włosy mojej córeczki są wygładzone, łatwo się rozczesują. Szampon nie podrażnia skóry głowy, delikatnie ją nawilża. Chętnie czasem sama umyję sobie włosy tym szamponem, gdy czuję, że mój skalp jest suchy, podrażniony albo gdy nie mam czasu na moją rutynę pielęgnacyjną OMO lub szampon+maska.
    mm2991
    25 czerwca 2023 o 20:28
    Rewelacyjny
    Szampon i odżywka znajdują się w wygodnym opakowaniu butelce, charakteryzuje się bardzo przyjemnym zapachem słodkim malinowym. Konsystencja jest kremowa, dobrze się pieni oraz łatwo spłukuje. Cieszę się że jest to szampon z odżywką, ponieważ mam 3 małe córki - najstarsza 4 latka długie gęste włosy i zdecydowanie produkt radzi sobie z nimi, nie plącze, ułatwia rozczesywanie a po zastosowaniu włosy są miękkie. Średnia córka ma loki więc włosy skłonne do puszenia i trudno rozczesac - również radzi sobie z rozczesaniem, a włosy są bardziej lśniące i lok podkreślony. Duży atut, że nie podrażnia - jedna z córek silny AZS i nic złego się nie dzieje . Dobrze oczyszcza. Produkt wydajny.
  • 3 lipca 2022 o 14:02
    Rewelacja, dla dorosłych również
    Wygodna, smukła, różowa butelka z pompką z misiami na etykiecie. Konsystencja średnio gęsta, kolor perłowy, zapach przyjemny, owocowy malinowo-żurawinowy. Pieni się bardzo dobrze, tylko lepiej wcześniej odpowiednią ilość produktu wymieszać z wodą i spienić, aplikacja wygląda wtedy dużo lepiej. Świetnie oczyszcza, nie podrażniając przy okazji skóry głowy. Włosy po zastosowaniu są miękkie, gładkie i lśniące. Wśród szapomonów dla dzieci to nasz nr 1,a dla mnie bo oczywiście, że też go używam ????idealnie sprawdza się kiedy nie mam czasu na nakładanie odżywki po myciu. Może nie wygładza tak bardzo jak maski do włosów alee z moimi średnioporowymi kłaczkami radzi sobie dobrze,do tego łagodzi swędzenie, które i mnie pojawia się zazwyczaj około 20-24 godziny po myciu. Ach i byłabym zapomniała . Nie powoduje szczypania oczu przy spłukiwania, a to przy myciu u dzieci jest bardzo ważne...no chyba, że dziecko właduje sobie produkt bezpośrednio do oka, wtedy...krzyk gwarantowany.
  • 25 maja 2022 o 23:38
    Dobry szampon
    Szampon zakupiłam w sklepie sylveco online. Zamknięty jest on w uroczej butelce z pompką, która działa bez zarzutu. Szampon nie podrażnił ani nie uczulił skóry głowy dziecka. Konstrukcję ma kremową i jest naprawdę bardzo wydajny. Dobrze się pieni i co najważniejsze dobrze oczyszcza włosy, które po umyciu są miękkie i gładkie. Jedynie zapach mi trochę nie podpasował.
  • 18 grudnia 2021 o 17:08
    nie tylko dla dzieci
    Jeżeli macie wrażliwy, suchy skalp, polubicie się z tym szamponem. Tak było i ze mną. Miejscami mam bardzo suchy skalp, wrażliwy na zbyt mocne oczyszczanie, wymagający nawilżenia. Do tej pory jedynym szamponem dla dzieci, który mi się sprawdził, był Babydream z rossmanna. Niestety po zmieniać składu musiałem odpuścić sobie jego stosowanie. Okazał się zbyt mocny i uczulający. Szampon Sylveco jest całkowitym jego przeciwieństwem. Szampon ma kremową konsystencję, bardzo łatwo się pieni, więc jest wydajny. Niewielka ilość dobrze myje skalp i włosy. Piana jest gęsta i puszysta, z łatwością rozprowadza się na włosach i łatwo się też spłukuje. Podczas mycia nie odczuwam żadnego dyskomfortu, nic nie swędzi, nie piecze, a włosy nie są szorstkie. Po spłukaniu czuć, że skalp i włosy są odpowiednio nawilżone. Kiedy używam tego szamponu, nie muszę już pamiętać codziennie o odżywce. Włosy są tak miękkie i puszyste. Całości dopełnia delikatny zapach malin.
    Zalety:
    • bardzo wydajny
    • dobrze oczyszcza skórę głowy i włosy
    • nawilża i koi suchy skalp
    • zmiękcza i nawilża włosy
    • nie wysusza
    • nie puszy włosów
    • nie obciąża
    • nie uczula