Mydła

Barwa Extra Care, Protective Hand & Body Wash Ochronne mydło w płynie

• 25 czerwca 2023 o 14:39
    Delikatne, przyjemne w użyciu mydło, które nie przesusza skóry.
    Fajny kosmetyk polskiej firmy. Kupiłam jako żel do rąk dla faceta jako że ja sama preferuję naturalne mydełka. Jednak ten żel tak mi się spodobał, że zdarza mi się go używać też do mycia ciała a nawet twarzy. Żel jest delikatny dla skóry ale jednocześnie dobrze ją domywa. Nawet jak myć ciało codziennie to żel nie wysusza skóry. Skóra jest po nim miła w dotyku. Widać i czuć efekt pielęgnujący jak obiecuje producent. Żel fantastycznie się dozuje i wystarczy odrobina aby umyć całe ciało. Kupię ponownie.
  • 7 października 2022 o 23:36
    Przyjemne mydło
    Mydło dostałam w boxie kosmetycznym od teściowej z okazji urodzin. Zamknięte jest w grubej, dosyć twardej, białej plastikowej butli z zamknięciem na klik (by wygoda korzystania z zawartości była większa zamontowałam do niej pompkę dozującą produkt). Grafika oszczędna i stonowana. Mydło ma żelowatą konsystencję dzięki czemu nie przecieka przez palce pod prysznicem, wystarczy także niewielka ilość produktu, by się dobrze namydlić. Jest wydajne. Barwa przezroczysta. Mydło pachnie jak kostka mydła Luksja- totalnie te same nuty zapachowe i tylko konsystencja inna. Niestety przy dłuższym stosowaniu do ciała mydło to trochę przesuszyło mi skórę zwłaszcza na nogach, gdzie mam do tego tendencję. Przełożyłam je więc na umywalkę do rąk i tam sprawdziło się znakomicie. Informacje na butelce odnośnie ochrony, odżywienia i pozostawiania skóry nawilżonej i gładkiej są mocno przesadzone. Mydło to spełnia dobrze swoją podstawową funkcję- myje i ładnie pachnie. Jeśli komuś to wystarcza to polecam.