Pasty do zębów

Colgate Max White, Clay & Minerals Toothpaste Wybielająca pasta do zębów `Glinka i minerały`

• 19 lutego 2025 o 13:00
    Jak na mój gust za mało miętowa
    Pasta zapowiadała się super – wybielanie, glinka, minerały – ale w praktyce nie do końca mnie przekonała. Myje zęby w porządku, nie jest zbyt agresywna dla szkliwa, ale brakuje mi w niej mocniejszego, odświeżającego efektu. Smak i zapach są dość łagodne, co może być plusem dla osób, które nie lubią intensywnej mięty, ale ja akurat wolę mocniejsze orzeźwienie po myciu. Co do wybielania – efekt jest raczej subtelny, nie spodziewałabym się spektakularnych rezultatów. Jeśli ktoś szuka delikatniejszej pasty, która nie podrażni dziąseł, to może być dobry wybór, ale jeśli oczekujesz uczucia świeżości na długo, to raczej nie ten produkt.
    Zalety:
    • Delikatna, nie podrażnia dziąseł
    • Zawiera minerały i glinkę, co brzmi pielęgnacyjnie
    • Nie jest zbyt ostra dla szkliwa
    Wady:
    • Za mało miętowa, brak długotrwałej świeżości
  • 19 sierpnia 2023 o 11:43
    Glinka w paście
    Pasta do zębów w kolorze jasno niebieskim z drobinkami. Smak miętowy dosyć mocno odświeżający. Bardzo dobrze się pieni. Czyści zęby i utrzymuje je bez przebarwień. Ogólnie byłam zadowolona z używania tej pasty. Mała tubka, ale wydajna. Nie podrażnia dziąseł. Glinka sprawdziła się.
  • 3 lipca 2023 o 20:11
    Bardzo lubię
    Często kupuje pasty do zębów marki Colgate. A z tych serii max white już testowałam kilka. Bardzo lubię pasty, które dają natychmiastową świeżość i tutaj się nie zawiodłam. Z tego co czytam w innych opiniach, to osoby narzekają na pieczenie, ale moim zdaniem jeśli ktoś jest przyzwyczajony to naprawdę ta pasta się sprawdzi. Produkt ten dobrze się pieni i dokładnie czyści. Tubka dosyć mała ale całkiem wydajna. Lubię testować nowości, ale myślę, że do tego produktu na pewno wrócę :)
  • 25 lutego 2023 o 9:33
    W porządku czyści, ale niestety wzmaga krwawienie dziąseł
    Lubię pasty Colgate i chętnie sięgam po warianty, z którymi jeszcze ne miałam do czynienia. Ta była również w porządku. Dobrze doczyszczała zęby z osadów, czyściła przestrzenie międzyzębowe. Zęby po jej użyciu są gładkie. Niestety podrażniała mi dziąsła, które krwawiły podczas szczotkowania, czego doświadczam naprawdę rzadko. Możliwe, że kiedyś do niej wrócę, ale nie jest to mój pewnik.
  • 6 lutego 2023 o 23:23
    Średniak.
    Ja: Do pasty do zębów nie przywiązuję się zbytnio. Chętnie sięgam po nowości, zwłaszcza te pasty, które nie są typowo miętowe. Dużo testuję, nie mam swojej ulubionej pasty. Oczekiwania: Wybielenie zębów, dobre doczyszczenie jamy ustnej i zębów. Opakowanie: Tubka wykonana z miękkiego tworzywa, z plastikowym zamknięciem. Całość dodatkowo opakowana w ochronny kartonik. Łatwo można kontrolować zużycie kosmetyku Wrażenia: Pasta ma ciekawą konsystencję, bardzo dobrze się pieni podczas mycia zębów. Smak jest miętowy, delikatny. Pasta odświeża oddech, lecz jest to efekt krótkotrwały. Dobrze oczyszcza zęby z osadów i nalotów, usuwa resztki jedzenia i sprawia wrażenie gładkich zębów. Jeżeli chodzi o działanie ochronne szkliwa i dziąseł, pasta pogarsza stan. Podczas szczotkowania dziąsła krwawią i pieką. Producent obiecuje wybielenie i ta obietnica jest spełniona. Wydajność jest w porządku, całkiem przeciętna. Jedna tubka przy używaniu rano i wieczorem wystarcza na około 2 miesiące. Dostępność też jest średnia. Szczerze powiedziawszy niczym specjalnym mnie nie zachwyciła, ale też nie sprawiła bym jej nie kupiła kolejny raz. Z braku laku pewnie sięgnę po nią jeszcze kiedyś.