Z marką Semilac zakończyłam współpracę po tym, jak lakiery hybrydowe zmasakrowały mi paznokcie. Od tamtej pory nie skusiłam się na nic z ich oferty. Aż do czasu, gdy dorwałam te odżywki za dosłownie 5 zł na wyprzedaży w Rossmannie. Stwierdziłam, że za takie pieniądze spróbuję, niech stracę.
Odżywkę zapakowano w bardzo ładną buteleczkę. Kształt jak lakier hybrydowy. Na górze nalepka z oznaczeniem rodzaju. Opakowanie z mlecznego, matowego szkła, a w środku klasyczny, wygodny pędzelek. Do tego eko kartonik.
Początkowo się zawiodłam! Odżywka wyglądała mi na taką w mlecznym kolorze, oczami wyobraźni widziałam ten fajny efekt. Nałożyłam cienką warstwę - eeeee, przecież to zwykła przezroczysta odżywka! W dodatku - po nałożeniu jednej cienkiej warstwy wyglądała beznadziejnie! Paznokieć wyglądał na nierówny, ten lakier jakby się wchłonął i zmatowił. Na drugi dzień zaczął porządnie odpryskiwać i paznokcie wyglądały gorzej, niż źle...
Już myślałam o tym, żeby ją oddać, ale - zrobiłam sobie drobną przerwę od hybrydy. Odżywkę nałożyłam na porządnie przygotowane paznokcie. Ścięte, wypolerowane, skórki wycięte. Nałożyłam dwie grubsze warstwy, w końcu pojawił się lekko mleczny kolor. Paznokcie wyglądały schludnie, czysto i przyjemnie i w sumie na nic więcej nie liczyłam, potraktowałam ten produkt jak taki przejściowy lakier.
Dopiero, gdy zobaczyłam odrost i odpryski to zauważyłam różnicę, jak ładny kolor dają dwie grubsze warstwy odżywki :D Przezroczysty, ale lekko mleczny, jaśniutki kolor! Wygląda na prawdę fajnie!
Co więcej! Zauważyłam, że moje paznokcie stały się twarde jak stal! Zazwyczaj, gdy były krótkie to nie robiły na mnie wrażenia, a tu okazało się, że są bardzo twarde, mocne! Nie łamią się, nie rozdwajają. Zdecydowanie czuję różnicę.
Odżywka potrzebowała czasu, w moim przypadku dwóch warstw i regularnego stosowania - nakladalam ją jak lakier, zmywalam po kilku dniach, gdy już zaczynała odpadać i tak w kółko.
Niezwykle wydajna, ciekawa odżywka. Nie tylko daje wyraźnie widoczne rezultaty, ale i ładnie prezentuje się na paznokciach. Już wiem, że będę ją używać pomiędzy manicure hybrydowym lub gdy po prostu nie będę miała czasu na zrobienie paznokci.