Żele pod prysznic

Lirene Dermoprogram Oil Therapist, Żel pod prysznic z olejkiem z mango `Mango & Pomarańcza`

Lirene Żel pod Prysznic Mango i Pomarańcza 400ml
notino.pl
Lirene Lirene Shower Time Żel Pod Prysznic Z Olejkiem Mango & Pomarańcza 400 ml

• 30 stycznia 2025 o 23:30
    Żel pod prysznic z olejkiem z mango
    Nie będę ukrywała, że bardzo lubię kosmetyki o zapachu mango, a tu w połączeniu z pomarańczą, efekt jest równie ciekawy. Więc za zapach ten żel ma u mnie dużego plusa. Oprócz tego, jest on dosyć gęsty, przez co nie można narzekać na jego wydajność, a opakowanie jest estetyczne i dobrej jakości. Niemniej, obiecywanego nawilżenia nie zauważyłam po samym prysznicu. Mam też mieszane uczucia co do zasadności alkoholu w składzie. Więc ogólnie żel spełniał swoją podstawową funkcję, czyli dobrze oczyszczał ciało i przyjemnie pachniał, ale bez jakichś dodatkowych profitów.
    Zalety:
    • Wydajny
    • Cena (w promocji 9,99 zł)
    Wady:
    • Brak poczucia nawilżenia
  • 18 kwietnia 2024 o 13:19
    Absolutnie nieziemki, rajski zapach soczystych owoców. Kocham!
    Żel ten kupiłam w jednej z internetowych drogerii zachęcona całkiem niewygórowaną ceną w przeliczeniu na pojemność 400 ml. Miałam już w przeszłości kosmetyki myjące tej marki i byłam bardzo, ale to bardzo zadowolona, więc tym bardziej ochoczo wrzuciłam produkt do koszyka. Specyfik zamknięty jest w półprzezroczystej butelce wykonanej z ciemnego plastiku, z zamknięciem na zatrzask. Można bez problemu monitorować, jaka ilość kosmetyku pozostała wewnątrz. Żel ma gęstą konsystencję i co dla mnie ważne podczas kąpieli: iście nieziemski zapach. Czując tą woń miałam wrażenie, jakbym się przenosiła gdzieś w egzotyczne miejsce pełne świeżych, soczystych i naszpikowanych aromatem owoców. No coś cudownego. Uwielbiam woń cytrusów, a tutaj jeszcze to było tak naturalnie przyjemne :) Ach, aż się człowiek o wakacjach rozmarzył! Nie tylko ze względu na zapach mycie było czystą przyjemnością. Kosmetyk także dość dobrze się pieni, a dzięki zawartości ekstraktów z cytrusów nie wysusza skóry. Choć minus za alkohol w składzie (na szczęście na końcówce INCI). Po kąpieli ciało było też porządnie oczyszczone, więc pod tym względem nie mam się do czego przyczepić. Podsumowując: zaskoczyła mnie tak niska średnia ocen dla tego żelu, bo w mojej opinii jest naprawdę super. Pachnie obłędnie, dobrze oczyszcza i ma niezłą wydajność, zwłaszcza w odniesieniu do ceny. Ja jestem totalnie na TAK!
    Zalety:
    • przepiękny, owocowy zapach, dający ogromną radość z kąpieli
    • konsystencja, która nie przelewa się przez ręce
    • całkiem dobrze się pieni i rozprowadza po skórze
    • uczucie czystości i świeżości po umyciu
    • nie wysusza skóry dzięki zawartości owocowych ekstraktów
    • korzystna cena
    • zadowalająca wydajność
    • ładne i funkcjonalne opakowanie
    Wady:
    • alkohol w INCI
  • 1 lutego 2024 o 10:10
    Całkiem ok
    Produkt otrzymałam w prezencie. Sama bym takiego nie kupiła - brak pompki. Co zresztą uważam za największy - tego żelu pod prysznic. Faktycznie nie wysusza i nie podrażnia skóry. Ma całkiem dobry skład. Jest wydajny, dobrze się pieni. Te 400ml płynu starcza na długo. Co do zapachu, mam mieszane uczucia. Z jednej strony, może być super odświeżający na lato, na upał. Z drugiej, faktycznie pachnie trochę jak płyn do podłóg czy do naczyń.
  • 5 listopada 2023 o 14:23
    Super odświeżenie
    Żel w zielonej butelce z ładną etykietą w mango i pomarańcze. Konsystencja lekko żółta, przeźroczysta o super zapachu mango z pomarańczą. Żel z olejkiem fajnie się pieni i super oczyszcza. Zostawia skórę nawilżoną i pachnącą. Nie uczula. Jest bardzo wydajny, bo gęsty. Super skład.
    carly_m
    20 sierpnia 2023 o 10:27
    Bardzo odświeżający
    Żel jest znakomity zwłaszcza w gorące, letnie dni. Jego cytrusowy zapach niesamowicie odświeża i odpręża, jest bardzo ładny i dla mnie stanowi największą zaletę produktu. Dodatek olejku z mango nie wpływa na konsystencję, jest ona typowa dla żelu. Nie zaobserwowałam, aby żel nawilżał skórę. Jest to kosmetyk myjący i w takiej roli się sprawdza. Podoba mi się wizualnie butelka, zwróciła moją uwagę już w sklepie. Jest ekonomiczny w tym znaczeniu, że po wydobyciu z butelki nie przecieka przez palce, nie marnujemy go.