Żele pod prysznic

Fluff Superfood, Anti-cellulite Shower Gel Antycellulitowy żel pod prysznic `Brzoskwinia i grejpfrut`

Fluff Żel pod Prysznic Brzoskwinia 500ml
Bodyland.pl
Pachnidelko

• 3 maja 2025 o 20:41
    Uwielbiam
    Spora, matowa, przeźroczysta butelka z zamknięciem na klik. Kosmetyk ma żelową, bardziej gęstą formułę przez co nie wylewa się z ręki. Posiada brzoskwiniowy kolor i cudownie pachnie brzoskwinią. 96% składników jest pochodzenia naturalnego w tym sorbitol, panthenol, glicerynę, ekstrakt z grejpfruta i brzoskwini. Żel łatwo się nakłada, a zapach umila aplikację. Dodatkowo zostaje na skórze. Po użyciu skóra jest oczyszczona i odświeżona. Świetnie wygładza i delikatnie nawilża. Nie zauważyłam, aby działał antycellulitowo, ale od żelu por prysznic raczej nie wymagałabym, aż takich cudów. Wydajność bardzo dobra. Uwielbiam.
  • 14 marca 2025 o 2:07
    Nic specjalnego
    Kupiłam skuszona promocją i deklarownymi właściwościami antycellulitowymi. Odnośnie tego drugiego, to raczej chwyt marketingowy dla chwilowo naiwnych, jak ja w drogerii :) Zapach bardziej przypomina cmentarną kaplicę, niż do wspomnianaych owoców. Nie jest długotrwały, gdyż znika właściwie po wytarciu skóry ręcznikiem. Konsystencja żelu jest dla mnie super, bo nie jest za rzadki, a więc mogę dozować ilość w kontrolowany sposób. W regularnej cenie jest za drogi.
    Zalety:
    • Gęsta konsystencja
    Wady:
    • Wysoka cena
    • Zapach inny niż opisywany
  • 15 października 2024 o 10:29
    Idealny dla fanów brzoskwiniowych zapachów!
    Kupiłam żel głównie ze względu na brzoskwiniowy zapach i nie zawiodłam się :) Pięknie, intensywny, ale nieprzytłaczający zapach. Jeśli chodzi o działanie - robi to co ma robić, czyli skutecznie myje ciało. Czy zauważyłam działanie antycellulitowe? Nie, ale trudno oczekiwać to po żelu pod prysznic. Znam produkty do mycia, po których skóra jest przyjemniejsza. Są to zazwyczaj produkty kremowe i bezzapachowe. Tutaj mamy do czynienia z owocowym żelem, więc tego nawilżenia delikatnie mi zabrakło. Nie ściągał za to skóry ani nie przesuszał. Polecam, jeśli ktoś szuka brzoskwiniowego towarzysza kąpieli, ale nie oczekuje zbawiennego wpływu na skórę ;)
    Zalety:
    • zapach!
    • dobrze domywa
    • nie ściąga
    • duża pojemność
    • dobry stosunek ceny do jakości
    Wady:
    • nieznaczne działanie antycellulitowe (nie wymagam tego od żelu pod prysznic)
  • 6 października 2024 o 14:53
    Może być
    Żel ciężko wyciska się z opakowania, przepięknie pachnie. Natomiast po wylaniu na rękę dużo spada na wannę, trzeba od razu zrobić z niego małą pianę, ale u tak zawsze coś skapnie. Duża butelka starcza na około trzy tygodnie użytkowania.
    Zalety:
    • Duża pojemność
    • Niepodrażniający
    Wady:
    • Zlatuje z ręki po wylaniu produktu
    • Ciężko się wyciska
    • Nie zauważyłam działania antycellulitowego
  • 2 lipca 2024 o 15:18
    Zapach wprost obłędny, ale jest kilka drobnych ale.
    Żel od marki Fluff kupiłam w drogerii Rossmann, gdzie do zakupu skłoniła mnie głównie promocja (cena regularna to 24,99, co zdaje mi się być ceną trochę zbyt wysoką jak za po prostu produkt myjący). Wiem, że marka Fluff słynie ze ślicznych zapachów, bo już miałam kilka kosmetyków do ciała jej produkcji, dlatego nie ukrywam, że byłam mega ciekawa woni tegoż specyfiku. Od razu mogę zdradzić, że nie zawiodłam się! Aromat jest po prostu obłędny, naturalnie owocowy, połączenie woni cytrusa z brzoskwinią. Totalnie w moich preferencjach, piałam z zachwytu! Aż żal, że zapach nie pozostaje na ciele dłużej. Co zaś do pozostałych aspektów... Kosmetyk jest zamknięty w solidnie wykonanej butli o pomarańczowej barwie i ładnej szacie graficznej. Niestety ze względu na małą elastyczność tworzywa i gęstą, glutowatą wręcz konsystencję wyciśnięcie zawartości nie należy do najłatwiejszych zadań, zwłaszcza pod koniec opakowania. Kolor żelu jest energetyzujący, pomarańczowy. Z kolei pojemność to 500ml i starcza na jakiś plus minus miesiąc użytkowania w przypadku jednej osoby (mnie często żel podbierał mąż, robiąc sobie z jego udziałem kąpiel w wannie, bo tak jak ja bardzo polubił ten owocowy zapach). Co do samego procesu oczyszczania, kosmetyk delikatnie się pieni i w miarę dobrze oczyszcza skórę z codziennych zabrudzeń. Skóra po myciu nie była wysuszona czy podrażniona, a nawet leciutko zmiękczona. Nic dziwnego, skłąd tutaj zachęca. Nie ma mocnych detergentów, za to jest pielęgnacja w postaci m.in.: nawilżających gliceryny czy sorbitolu, bogatego w polifenole wyciągu z grejpfruta, wyciągu z owoców brzoskwini zwyczajnej poprawiającego wygląd skóry czy kojącego podrażnienia pantenolu. Podsumowując: ta propozycja od Fluff jest bez wątpienia warta testów przede wszystkim ze względu na obłędny zapach, dający masę przyjemności z kąpieli. Jednakże produkt ma też kilka wad, z których to tytułu odejmuję jedną gwiazdkę z oceny końcowej. W ogólnym rozrachunku jednak produkt jak najbardziej polecam!
    Zalety:
    • dobrze myje bez wywoływania podrażnień, przy okazji dając efekt lekkiego zmiękczenia skóry
    • obłędny, owocowy zapach niezwykle umilający kąpiel
    • żelowa, gęsta konsystencja, która delikatnie się pieni
    • skład
    • niezła wydajność
    • dostępność m.in. w drogerii Rossmann
    Wady:
    • dość wysoka cena regularna
    • zawartość jest dość ciężko wydobyć z opakowania, zwłaszcza pod koniec
    • zapach nie pozostaje na skórze na dłużej

Zobacz także inne Żele pod prysznic