Peelingi do twarzy

Lirene Dermoprogram Jestem Eco, #waterless, Enzymatyczny peeling złuszczający w proszku

• 20 września 2023 o 14:46
    kupię ponownie
    nie wiem czemu nie ma tutaj opinii zbyt wiele, bo jest to produkt który każdemu polecam. świetnie złuszcza i oczyszcza skórę twarzy, pięknie pojawia się pianka po połączeniu proszku z kilkoma kroplami wody. używam go już z rok i formuła mi bardzo odpowiada. zostawiam go na ok. 3-5 minut i następnie zmywam. nie zauważyłam by cokolwiek złego mi się po nim robiło. wydajność? boska. jedno opakowanie to kilka dobrych miesięcy stosowania. cena bardzo w porządku.
    Jenna__
    12 lipca 2023 o 20:16
    Przebił mojego ulubieńca!
    Jestem pozytywnie zaskoczona działaniem peelingu. Początkowo trudno się przyzwyczaić do formy proszku, bo łatwiej wycisnąć produkt z tubki, ale naprawdę warto. Wystarczy wysypać trochę, nie za dużo, peelingu na zagłębienie dłoni, dodać odrobinę wody, wymieszać palcem i nakładać. Jak braknie, czynność powtórzyć. Jak sypnie się za dużo proszku, to wzbija się w powietrze i tyle go widzieli. Producent zaleca trzymanie 1-3 minuty, ja trzymam około 10. Dość mocno ściąga twarz, jak wyschnie, więc spryskuję twarz i czekam. Peeling przy zmywaniu dość mocno się pieni, więc mam okazję wykonać masaż twarzy potęgujący efekt złuszczeniu. Twarz po zastosowaniu kosmetyku jest gładka, miękka, pory oczyszczone, drobne niedoskonałości rozjaśnione. Zdecydowanie cera wygląda lepiej i w ogóle nie jest zaczerwieniona. Duży plus za przezroczyste opakowanie, przez które widać ilość kosmetyku. Peeling został moim ulubieńcem. Bardzo mocno polecam.
    Zalety:
    • Działanie
    • Skład
    Eveen
    1 sierpnia 2022 o 10:16
    Opinia o peelingu enzymatycznym w proszczu
    Kupiłam go dość mocno zaciekawiona tym, że jest to produkt w proszku. Zazwyczaj takie kosmetyki kojarzą się z peelingami mechanicznymi a tutaj mamy peeling enzymatyczny. przede wszystkim skóra po nim jest wygładzona i abrdziej napięta. Do tego przy dłuższym stosowaniu widzę że jest ona też dobrze oczyszczona. Fajnie że podchodzi sie do tematu waterless bo na prawdę to dużo fajnego robi. Poza tym opakowania starcza na bardzo długo a sama stosuje go 2 razy w tygodniu. Dla mnie to jego z najlepszych odkryc jakie mialam od początku roku.
  • 4 grudnia 2021 o 12:45
    Delikatny
    Nigdy wcześniej nie miałam do czynienia z peelingiem w proszku. Jest przy tym troszkę zabawy, mało to praktyczne - szczególnie, gdy nie ma się zbyt wiele czasu. Działanie złuszczające jest dość delikatne. Po użyciu tego produktu skora jest gładka, jednak pory nie są jakoś super oczyszczone. Mam skórę mieszaną, która potrzebuje chyba trochę mocniejszego działania.