Wody perfumowane damskie

Bi-es Idealist EDP

• 16 listopada 2023 o 19:40
    Delikatna, kobieca nuta zapachowa
    Perfum Bi-es Idealist EDP kupiłam podczas zakupów w jednej z osiedlowych Biedronek. Były dwe lub trzy nuty zapachowe do wyboru. Opakowania że szkła solidne, w kobiecym designie, o lekko różowym kolorze. Nuty zapachowe to różowym pieprz, jaśmin,piżmo drzewo sandałowe,drzewo cytrynowe,cyklamen, arbuz, kiwi,rabarbar. Wydawałoby się, że to mieszanka wybuchowa. Ale mi osobiście od pierwszego psikniecia przypadła do gustu. Subtelny, lekko słodki zapach, bardzo kobiecy. W sam raz na codzień. Flakon ma pojemność 100ml i jest niedrogi, więc stanowi fajną alternatywę dla drogich perfum. Zostanie ze mną na dłużej
    Edytaj7
    2 kwietnia 2023 o 22:46
    Nie mój zapach
    Perfumę kupiłam z rok temu w Biedrze z czystej ciekawości. Nieraz zdarza się mi trafić na perełkę za grosze. Jednak tym razem tak nie było. Perfumę kupiłam za coś ok 15 zł. Niestety nie było testera, więc nie mogłam sprawdzić jak pachnie. Jednak dużo nie kosztowała a zapachy od Bi-es są raczej bezpieczne, więc zaryzykowałam. Zwłaszcza, że szata graficzna kartonika bardzo wpadła mi w oko. Buteleczka też jest elegancka, smukła. Zapach jest kwiatowy, czuć przede wszystkim jaśmin. Przez to jest bardzo ciężki, mdły. Lubię kwiatowe zapachy ale ten nie jest w moim guście. Zresztą nie utrzymuje się zbyt długo. Wprawdzie jak widać, butelka jest już prawie pusta ale używam ich bardziej jak perfumy do wnętrza. I tyle.
    Zalety:
    • flakonik
    AnnNowa
    18 listopada 2021 o 22:47
    Przypadek
    Kupiłam je przez przypadek, w tej samej buteleczce i kolorze są dwa różne rodzaje. Te niestety nie przypadły mi do gustu. Zapach jest strasznie duszący, mdlący. Ale każdy ma inny gust. Perfumy są trwałe, wieczorem jeszcze je czuje. Nie są drogie, dostępne w Biedronce. Warto przed zakupem sprawdzić zapach.
    Zalety:
    • trwałe
  • 31 sierpnia 2021 o 21:02
    Raczej nie polecam
    Kupione w Biedronce za 15 zł (na promocji można kupić za 10 zł!). Ogólnie są dostępne 3 zapachy z tej serii. Ten zapach jest tańszym zamiennikiem D&G Anthology L'Imperatrice 3 Dolce&Gabbana, ma identyczne nuty zapachowe. Kupiłam go głównie na lato z polecenia pewnej youtuberki, która twierdziła, że pachną identycznie jak oryginał. Niestety ja nie miałam okazji go powąchać, ale chyba za dużo nie straciłam, ponieważ jak dla mnie ten zapach jest sztuczny i duszący. Mimo wszystko jest możliwość, że nie jest po prostu dla mnie, więc jeżeli ktoś się lubuje w ww. oryginale, to polecam wypróbować ten zamiennik. Ważne info! W komentarzach, pod filmikiem na temat tego zamiennika, okazało się, że zostały wypuszczone dwie wersje tych samych perfum, drugie mają inne nuty zapachowe, więc trzeba na to zwrócić uwagę.
    Wady:
    • duszące i sztuczne.
    • Flakon

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie